Seksualiteit Seksualiteit

Seksualiteit

Vaginisme

Hoi Allemaal,

Voor de opleiding IoPT (identiteitsgeörienteerde psychotrauma therapie en
theorie) houd ik een klein onderzoek naar factoren (rondom hechting en
meergenerationeel trauma) die mogelijk meespelen bij vaginisme. Nu hoop ik dat er hier vrouwen zijn die worstelen met vaginisme en mogelijk mee willen doen aan mijn onderzoek. Er ligt een aardig taboe op dit onderwerp sommige vrouwen vinden het heel lastig om er over te praten. De vragen lijst is dan ook anoniem.

Ik kan de link helaas niet in dit bericht zetten maar misschien wel als reactie.

Hartelijke groet,

Rianne Levi


Denkpunt

Denkpunt

13-12-2023 om 08:32 Topicstarter

de link komt helaas pas na 10 berichten

Denkpunt

Denkpunt

13-12-2023 om 08:32 Topicstarter

Mocht je willen praten over vaginisme dan kan dat natuurlijk ook onder dit topic

Denkpunt

Denkpunt

13-12-2023 om 08:33 Topicstarter

Er is ook een mooie docu op de npo over dit onderwerp 'My fucking problem'

Denkpunt

Denkpunt

13-12-2023 om 09:28 Topicstarter

Ik zou heel graag de link delen maar weet niet zo goed wanneer dat gaat lukken, het forum beperkt me om een link te sturen

Ik denk dat het doen van onderzoek via dit forum niet toegestaan is; lees de algemene voorwaarden eens door.

Misschien kun je hier beter een kliniek voor bekkenbodemfysiotherapie voor benaderen en vragen of je daar je onderzoek mag doen.

Bellebelle schreef op 13-12-2023 om 10:13:

Ik denk dat het doen van onderzoek via dit forum niet toegestaan is; lees de algemene voorwaarden eens door.

Ik zie dat niet terug in de huisregels. Wel dat je geen reclame mag maken, dat is dit niet. 

Denkpunt

Denkpunt

13-12-2023 om 11:46 Topicstarter

Het is niet een officieel wetenschappelijk onderzoek, ik heb al wel verschillende seksuologen en gyneacologen gemailt, maar het beste wat hielp was een forum op facebook over vaginisme. Het is een onderwerp waarbij niet zo makkelijk veel vrouwen te vinden zijn. vandaar dat ik het op verschillende fora probeer. als je googled kun je het vinden op 'survio W9J5I5E7B0J2D8F1F'

Vragen staat vrij, nee zeggen ook. Bedankt voor degene die mij willen helpen.

Ons zusterforum ouders online heeft een speciale rubriek voor dit soort oproepjes waar je wel direct een link in kunt zetten.

Dubbel

Volgens mij valt het met het taboe rondom dit onderwerp inmiddels wel mee, je hoort er regelmatig over in mainstream media. Zelf geen ervaring mee, succes met je onderzoek.  Welke inzichten hoop je te krijgen en hoe gaat dat jouw toekomstige cliënten helpen?

Ik zit je enquete even te bekijken, en ik loop tegen de stellingen aan. Je vraagt mensen om een of meerdere stellingen te kiezen met zaken die voor hen van toepassing zijn, maar het zou heel goed kunnen zijn dat die overtuigingen helemaal niet van toepassing zijn. Je kunt alleen maar door als je tenminste eentje aanklikt, dat leidt volgens mij tot onnauwkeutige resultaten.

het taboe hierover is online waar men anoniem is misschien niet meer zo groot maar in reallife is dit taboe gigantisch.  Hoeveel vrouwen die je kent hebben vaginisme? Als dat 0 is dan weet je dat er een groot taboe op ligt (of super super zeldzaam is, echter naar schatting heeft 10% van de vrouwen vaginisme of een vorm hiervan) 

Denkpunt

Denkpunt

13-12-2023 om 15:43 Topicstarter

@gelebloem, bedankt voor je feedback. Zoals ik al schreef is het geen wetenschappenlijk onderzoek. Het is enkel voor mij en een aantal collega's om een beter beeld te krijgen over vaginisme en traumatische ervaringen of hechtingsfactoren.

maar als het geen wetenschappelijk onderzoek is, welk inzicht denk je dan te krijgen? Dat zegt dan niks over een bredere populatie toch?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.