Seksualiteit Seksualiteit

Seksualiteit

Pil en libido

Ik merk dat mijn libido momenteel omlaag keldert. Hoewel ik dit eigenlijk al maanden voel. In mijn hoofd wil ik wel, ik wil niets liever dan seks met mijn vriend, maar mijn lichaam en mindset werken gewoon niet mee.

Ik besef me nu ook dat de druk er op ligt, die leg ik mezelf op, dus dat helpt ook niet mee.

Maar ben ook benieuwd of er hier ervaringen zijn m.b.t. slikken van de pil en libido?
Ik wil het liefst stoppen, heb in mijn vorige relatie ook een verandering gemerkt na het stoppen. Maar wordt ook niet heel enthousiast van condoomgebruik. Vriend is niet gesteriliseerd, heb dit al een paar keer genoemd, maar hij vindt het eng. Kan hem ook moeilijk dwingen.
Zit nu te twijfelen om eerst de stap naar de minipil te maken (cerazette). Heeft iemand daar ervaringen mee?

En sowieso moet ik weer het gesprek aangaan met vriend, want nu geeft het ook alleen maar teleurstellingen voor beiden.

Maar goed benieuwd naar ervaringen van anderen libido en pil of stoppen met pil...


Ik heb heel lang de pil geslikt en pas toen ik voorgoed stopte met de pil na sterilisatie van mijn man merkte ik pas hoe veel beter ik me voelde. Mijn libido ging omhoog en ik had geen last meer van niet lekker in mijn vel zitten voordat ik ongesteld moest worden. 

Amber82

Amber82

16-03-2024 om 10:47 Topicstarter

ik slik hem nu ook al weer zo'n 8 jaar. Eerst cerazette, omdat ik toen nog borstvoeding gaf. Dus vindt het ook lastig te vergelijken met hoe ik mij toen voelde, ik gaf enerzijds borstvoeding en anderzijds zat de relatie met ex toen al niet meer goed. Dus geen idee wat het effect van cerazette op mijn libido is.

Nu slik ik weer de microgynonversie, maar ik heb het idee dat het met het jaar minder wordt.

Bij mij was dat ook zo. Met de pil zakte het naar 0. Ik heb nu een koperspiraal. Daar heb ik geen bijwerkingen van.

Amber82

Amber82

16-03-2024 om 10:53 Topicstarter

Spiraaltje is inderdaad ook een optie.
Voordeel van pil vind ik dat je je menstruatie kan overslaan, maar dat voordeel weegt inmiddels niet meer op tegen het mogelijke nadeel.

Mirena spiraal; met een beetje geluk wordt je helemaal niet meer ongesteld.

Ik vond condooms echt een prima alternatief. Jaren condooms gebruikt terwijl ik heel vruchtbaar ben, bij zorgvuldig gebruik geen enkel issue. Overigens begrijp ik dat sterilisatie eng is, maar die pil gaat jouw hele systeem door, met alle gevolgen van dien. Sterilisatie is een paar weken niet zo fijn, en daarna kunne  jullie er fijn samen van genieten. Valt daar niet over te praten?

Wij hebben jaren condooms gebruikt. Van de pil werd ik niet gelukkig en wilde toen geen spiraal. Nooit fout gegaan gelukkig. 

Tijdens de jaren dat ik de pil slikte had ik niet door dat het mijn libido beinvloedde maar toen ik stopte merkte ik wel een heel duidelijk verschil.
Mijn man heeft zich laten steriliseren en stond daar zelf ook helemaal achter.
Het is fijn als een man daarin zijn verantwoordelijkheid neemt maar ik vind dat je hem daartoe niet kan verplichten hij moet het zelf ook echt willen.
Voor de man is de ingreep kleiner dan voor de vrouw maar als mijn man er moeite mee had gehad was ik zelf onder het mes gegaan. Het is voor een vrouw ook niet echt een grote ingreep.
Nadeel van geen pil meer slikken vond ik het niet meer kunnen plannen van de ongesteld maar het niet meer slikken van hormonen vond ik voor de rest van mijn gezondheid wel fijn.

Er waren pillen waarvan mijn libido naar beneden kelderde, maar ook pillen waarbij dat niet het geval was. Voordeel was dat ik ook geen pijnlijke menstruaties meer had.

ik vind ook dat als jullie zeker weten geen kinderen meer te willen, sterilisatie van de man de beste optie is. Stelt geen klap voor, vond ik.

rionyriony schreef op 17-03-2024 om 20:29:

Er waren pillen waarvan mijn libido naar beneden kelderde, maar ook pillen waarbij dat niet het geval was. Voordeel was dat ik ook geen pijnlijke menstruaties meer had.

Welke zijn die tweede dan?

Gelebloem schreef op 16-03-2024 om 13:42:

Ik vond condooms echt een prima alternatief. Jaren condooms gebruikt terwijl ik heel vruchtbaar ben, bij zorgvuldig gebruik geen enkel issue. Overigens begrijp ik dat sterilisatie eng is, maar die pil gaat jouw hele systeem door, met alle gevolgen van dien. Sterilisatie is een paar weken niet zo fijn, en daarna kunne jullie er fijn samen van genieten. Valt daar niet over te praten?

Zij kan zichzelf toch ook laten steriliseren?

Nick90 schreef op 19-04-2024 om 10:02:

[..]

Zij kan zichzelf toch ook laten steriliseren?

Ik dacht dat bij mannen de ingreep veel eenvoudiger is.
ik weet ook niet of het bij vrouwen nog gevolgen voor de hormoonhuishouding heeft.

Nick90 schreef op 19-04-2024 om 10:02:

[..]

Zij kan zichzelf toch ook laten steriliseren?

Uiteraard kan dat. Maar daar het voor de man een relatief eenvoudige ingreep is en to al tijdenlang hormonale anticonceptie gebruikt vind ik het niet zo gek om nu de man van een stel eens te vragen om zijn bijdrage te leveren aan de anticonceptie. Hij vind het 'eng' en daarom moet zij weer nadenken hierover, een pil uitproberen die al dan niet bijwerkingen gaat hebben. Het is 2024, we verwachten gelijkwaardigheid, hoog tijd dat dan de anticonceptie ook echt een gezamenlijke verantwoordelijkheid wordt. Ik lijd in een gemiddelde menstruatie meer pijn dan een man na sterilisatie, heb het van dichtbij gezien.

En vrijen met een condoom en wanneer je ver van de vruchtbare periode zit zonder condoom vrijen? Met een hele regelmatige cyclus kan dat prima. Als je stopt met de pil krijg je wel weer een hoger libido waarschijnlijk.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.