Seksualiteit Seksualiteit

Seksualiteit

BDSM, voor de liefhebbers - deel IV

Ons eigen fijne kleine hoekje op Viafora. Het clubje SM-ers en andere kinksters is niet zo heel erg groot, dus het lijkt af en toe misschien alsof het een besloten topic is, maar niets is minder waar! Dus wil je meepraten, je hart luchten, gênante vragen stellen of wat dan ook, over welke variant van BDSM dan ook, stort jezelf er in, je wordt met open armen ontvangen. Het wordt daarbij wel gewaardeerd als je, je even voorstelt.

Aangezien de meeste mensen die net komen kijken nog op zoek zijn naar zo veel mogelijk informatie zijn hier wat links naar sites die forummers in het verleden hebben aangedragen:

Deviance & Desire
http://www.devianceanddesire.com/

Kink Aware Info
https://kinkawareinfo.wordpress.com/

Submissive Guide
https://submissiveguide.com/

Wandering Spirits
http://www.wanderingspirits.nl/

Klein detail, naast gewone heerlijke geile ranzigheid komen er hier ook een hoop emoties om de hoek kijken. Mensen delen hier hun persoonlijke ervaringen en belevingen, het is daarbij belangrijk dat iedereen zich vrij voelt om dat te doen. Wees daarom altijd respectvol, ook als hun kink en beleving niet dezelfde is als de jouwe. Onthoud: YKINMKBYKIO of te wel: Your kink is not my kink, but your kink is okay

En omdat BDSM een zeer serieuze zaak is, ahum

een paar filmpjes


https://www.youtube.com/user/CountBoogie

Hier vind je deel 3:
https://www.viafora.nl/forum/seksualiteit/bdsm-voor-de-liefhebbers-deel-iii?page=66


Lollypopje

Lollypopje

11-09-2023 om 18:21 Topicstarter

Happy New Topic 🥳🥳🥳


shin-jimin-jimin.gif

Lollypopje, jouw netwerk ik veel groter dan dat van mij, dus ben benieuwd of je iets weet, maar echt alleen als je energie het toe laat! Ik zag de nare ervaring idd ook langskomen, ik heb er daar niet op gereageerd. Met twee behoorlijk verschillende fetisjes die allebei een heel eigen publiek hebben, merk ik ook wel groot verschil in hoe er met consent of algemene gedragsregels om wordt gegaan. Dat is denk ik niet in dit geval gebeurt, maar heeft voor mij weleens ongemakkelijke situaties opgeleverd.

Lollypopje

Lollypopje

11-09-2023 om 18:47 Topicstarter

@Citroentje stuur maar, dan probeer ik er morgen naar te kijken en wie weet zegt het me niks, dan heb je snel reactie

Welk verschil ervaar jij bij de ongeschreven regels van jouw fetishes?

Dat de spanking scène veel meer ongedwongen is in omgangsvormen, vaker niet seksueel is, maar dat er daardoor ook minder aandacht is voor consent. Je spreekt veel makkelijker mensen aan en zelfs tijdens het spelen is er soms spontane interactie met omstanders. Vooral dat laatste zul je in bondagescene nooit zien als gewenst. Daarnaast ben ik weleens op wat meer oldschool sm feestjes geweest en daar was ik doodongelukkig van alle ongeschreven regels. Maar blijven natuurlijk wel persoonlijke ervaringen. En puur observatie, nooit statistieken bijgehouden: in spankingscene waarin ik kwam zijn veel meer mensen van kleur. Rope-bijeenkomsten zijn wit en mijn man van (half)kleur vindt dat niet altijd fijn. Al heeft dat wellicht ook te maken met de inner-circle waarin je beweegt.

Begrijp ik uit het vorige topic dat je tegenwoordig ook al referenties van je referenties moet opvragen? Triest dat sommige memsen consent nog steeds niet begrijpen (even Consensual Non-Consent uitgesloten natuurlijk).

febag schreef op 11-09-2023 om 20:23:

Begrijp ik uit het vorige topic dat je tegenwoordig ook al referenties van je referenties moet opvragen? Triest dat sommige memsen consent nog steeds niet begrijpen (even Consensual Non-Consent uitgesloten natuurlijk).

Ik denk dat je vooral niet aan degene van wie je een referentie wilt een referentie kan vragen. Dat is lastig voor mensen die niet zo'n groot netwerk (meer) hebben.

Hey, nieuw topic! 

Ik heb het ook gelezen inderdaad. Bizar slecht verhaal, en om er een viva term tegenaan te gooien, wat een weggewaaid dakraam die gast.

Ik lees ook weer mee! Ben wel benieuwd naar het FL verhaal nu. Ben zelf helemaal niet actief (meer) op FL. Zal vriend eens vragen of hij het langs heeft zien komen, die is wel actief 

Lollypopje

Lollypopje

12-09-2023 om 08:07 Topicstarter

febag schreef op 11-09-2023 om 20:23:

Begrijp ik uit het vorige topic dat je tegenwoordig ook al referenties van je referenties moet opvragen? Triest dat sommige memsen consent nog steeds niet begrijpen (even Consensual Non-Consent uitgesloten natuurlijk).

Ik denk dat je je vooral bewust moet zijn dat een referentie ook maar een mening of ervaring is. Ik zal dat er dan ook altijd bij zeggen.

Maar zoals bij die writing, is het heel naar als het slachtoffer vervolgens ook nog een mes in haar rug krijgt van de mensen aan wie ze een referentie heeft gevraagd. Dat is iets dat ik echt nooit zal snappen. Als iemand een nare ervaring heeft met iemand waarmee ik een goede ervaring heb, dan vind ik dat vooral heel kut voor het slachtoffer. Maar het is niet veel anders als wat je hier ook ziet gebeuren in topics over grens overschrijdend gedrag, waarin vrouwen het voor de dader opnemen. Alsof ze de nare ervaring van de vrouw als een aanval op hen zien. 

Wat ik in dit geval overigens ook heel tekenend vind voor de dader is dat die geen excuses aanbood, het probleem niet zag en na de writing klaagt bij het slachtoffer dat hij te kakken wordt gezet terwijl niks in de writing naar hem verwijst aangezien dat op fl niet mag,

Iedereen kan een fout maken, maar als je daar zo mee omgaat dan ben je gewoon fout.

@Koettie als je wilt kan ik je wel een linkje sturen

@Citroentje dankjewel voor het uitleg van de verschillen. Ik ging zelf vooral naar algemene bdsm events, maar die zijn ook vaak best wit inderdaad. Ik vraag me af hoe dat komt.

Old skool regels heb ik wel wat mee, maar alleen in privé setting met kleine groep. Bij grotere events zou ik waarschijnlijk ook jeuk krijgen. Dan gewoon alleen de ongeschreven regels over consent en dat je anderen hun spel niet verstoort.

Lollypopje

Lollypopje

12-09-2023 om 08:15 Topicstarter

En wat dus het lastige is, om weer terug te komen op de referenties, is dat je geen namen mag noemen op FL. Iets waar ik overigens voorstander van ben, omdat zoiets ook heel makkelijk misbruikt kan worden. Echter zorgt dat er voor dat sommige notoire misbruikers door kunnen gaan, juist omdat er ook mensen zijn met goede ervaringen en als je dan aan hen een referentie vraagt krijg je niet alle informatie.
Daarom probeer ik er wel altijd voor te zorgen dat als er namen in de wandelgangen rondgaan ik weet over wie het gaat, maar als iemand in een hele andere omgeving rondhangt als ik dan mis ik dat vaak ook.

Zo ken ik een naam in de ropescene die heel actief is, maar omdat ik zelf niet in de ropescene zit en ook niet in die regio nooit ben tegen gekomen en dus ook zijn slachtoffers niet. Die naam ken ik pas een paar jaar, terwijl hij blijkbaar al jaren een reputatie heeft. Nu ik dat weet, herken ik overigens ook de hintopmerkingen over hem.

Overigens zou ik dan altijd zeggen "dit en dit heb ik gehoord. Ik heb geen eigen ervaring, maar zijn naam komt regelmatig voor in de wandelgangen op dit gebied." Ik vind het namelijk wel belangrijk dat de ander mijn informatie op waarde kan schatten en zelf kan afwegen of "in de wandelgangen" goed genoeg is om een afweging te maken.

Happy new topic! 

Lollypopje schreef op 12-09-2023 om 08:07:

[..]

.

@Koettie als je wilt kan ik je wel een linkje sturen

Als je het wil, graag. Toch leerzaam (en nieuwsgierig) 

Fijn dat je een nieuw topic hebt geopend Lollypopje 🍭!

Over referenties vragen. Ik zou zeer zeker bij iemand die poly is even contact willen met hun vaste partner om te checken hoe die er instaat. Video call of zo, hoeft niet perse met een kop koffie er bij. Andere subs die geen vaste partner zijn, misschien ex sub, is misschien lastiger omdat die er idd misschien heel gekleurd in staan maar ik denk dat hun reactie me al heel veel zou zeggen.

Ons Naked Female Dressed Male feestje is zondag. Ik heb er zin in maar ben ook nerveus, eerste even waar we ook via via niemand kennen. Het is echt voor mij een specifieke kink die Dom wel leuk vindt maar niet zo extreem als ik.

Overigens hier in London en Birmingham wel wat niet witte mensen op feestjes. Nooit heel erg op gelet. Dom en ik zijn allebei wit en ik was veel te verlegen om op het laatste feest waar we waren de hele mooie zwarte vrouw die een tijdje naast me zat aan te spreken (achteraf spijt van maar ik ben vrij verlegen), hoop dat zij dat niet anders opgevat heeft.

Lollypopje

Lollypopje

12-09-2023 om 15:50 Topicstarter

Ik ken ook zeker wel diverse mensen van kleur in de scene, maar ik heb niet het idee dat het een hele grote groep is.

@Kelly alvast heel veel plezier zondag

Een ordinaire snelle tvp

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.