Relaties Relaties

Relaties

Wel of niet uitnodigen voor bruiloft?

Hoi allemaal,

Graag wil ik jullie de volgende situatie voorleggen: ik heb nog een clubje van oude schoolvriendinnen. In totaal zijn we met z’n 5-en. We zien elkaar niet vaak, maar doen af en toe iets leuks samen en hebben ook wel wat contact op de app. Naar mijn idee is het contact tussen iedereen al jaren even goed. Ik woon ten opzichte van de rest wel een stuk verder weg.

Nu trouwde onlangs 1 van deze meiden. Ik was uitgenodigd voor de ceremonie en de borrel erna. Na deze borrel bleek dat de anderen ook nog uitgenodigd waren voor het eten na afloop van de borrel. Ik als enige niet. Geen idee wat de reden is. Ik heb me er ten opzichte van de anderen met een smoesje vanaf gemaakt. Zij hebben dus niet van mij gehoord dat ik niet uitgenodigd was.

Nu trouw ik zelf begin volgend jaar. Ik heb daar nog niets over gezegd, omdat ik vond dat oude vriendin die pas getrouwd is in het zonnetje moest staan op haar dag. Nu twijfel ik of ik deze oude ‘vriendin’ nog wil uitnodigen. Eerlijk gezegd ben ik er even helemaal klaar mee en heb ik geen zin om die feestelijke dag met haar door te brengen. De anderen wil ik er wel graag bij hebben. Aan de andere kant heb ik geen zin in een rel. Als ik haar niet uitnodig, zal dat toch spanning veroorzaken, ook bij mijn andere vriendinnen. Bovendien kan mijn aanstaande man ook best goed met de man van die oude ‘vriendin’. Ik denk dat hij het jammer vindt als ik hen niet uitnodig. Maar op dit moment wil ik haar er echt niet bij hebben.

Wat zouden jullie doen?
de eer aan jezelf houden en haar wel uitnodigen. Wat maakt die ene meer of minder uit en als zij zich niet goed voelt erbij dan maakt zij zich er ook met aan smoesje vanaf en dan is tenminste de vriendschap niet onder druk komen te staan rondom)/door trouwen . Als het clubje in de loop van de tijd verder uit elkaar valt of van samenstelling verandert dan zit er tenminste niet een vervelende herinnering aan. 
Gr Angela 

Heb je dit ooit besproken met de betreffende vriendin? Wat de reden was om jou niet uit te nodigen? Het is zo apart dat ik mij ook nog kan voorstellen dat er iets is misgegaan met de uitnodiging. Wie weet weet vriendin van niks en is zij beledigd dat je toen stilletjes bent vertrokken.

Enige manier om hier duidelijkheid over te krijgen is het gesprek met haar aan te gaan. Niet uitnodigen vind ik best passief agressief. Natuurlijk ook van je vriendin als ze dat ook bij jou heeft gedaan. 

Ik had het zeker gevraagd waarom ik niet was uitgenodigd en de rest wel en had het ook zeker tegen de rest gezegd en geen smoesje verzonnen. 
Ik zou haar gewoon wel uitnodigen, zeker als de mannen ook goed met elkaar zijn.

Ik zou het een keer aankaarten. Maar om eerlijk te zijn: Leuk dat jullie allemaal vriendinnen van vroeger zijn, maar als jij al enige ver weg woont, is het niet onwaarschijnlijk dat de rest van het groepje onderling meer contact heeft. En mensen die verder van je weg staan, nodig je vaak niet voor de hele dag uit.

Weg gaan met een smoesje is best wel dom, want zo klinkt het meer alsof jij er niet verder bij wilde zijn.

Ik zou mij zelf afvragen, waarom zou ik mensen uitnodigen die ik zelden echt spreek? Want blijkbaar had je nog niet in die groep gedeeld dat je gaat trouwen? Als je echt een goede band hebt, dan had je dit al lang gedeeld. Want jouw mededeling en haar aankomende bruiloft zitten elkaar echt niet in de weg. Het is niet alsof je op haar mededeling dat ze gaat trouwen reageert met een; oh ik ook! Of jouw bruiloft het weekend erna hebt gepland.

Ik zou zelf eerst eens kijken naar welke mensen je er perse bij wilt hebben en dan pas kijken of je ruimte hebt voor vrienden waarmee je niet close bent.

jerilla

jerilla

09-07-2022 om 14:52 Topicstarter

Ik heb er (nog)) niet met haar over gesproken. Ze maakt een hele lange huwelijksreis en komt pas eind autustus daarvan terug. Tegen die tijd wilden wij iedereen wel de 'save the date' gedaan hebben voor onze bruiloft. 

Ik had niet het idee dat het een foutje was. Ik heb haar namelijk wel gedag gezegd en ze was helemaal niet verbaasd dat ik al wegging, eerder berustend...

jerilla

jerilla

09-07-2022 om 14:55 Topicstarter

Het 'smoesje' heb ik overigens alleen naar de anderen gemaakt, omdat ik de bruiloft voor de anderen geen rare bijsmaak wilde geven. Tegen de bruid zelf heb ik alleen maar gezegd dat ik ging en geen opmerking gemaakt over het eten, omdat er ook nog allemaal anderen bij stonden.

jerilla schreef op 09-07-2022 om 14:52:

Ik heb er (nog)) niet met haar over gesproken. Ze maakt een hele lange huwelijksreis en komt pas eind autustus daarvan terug. Tegen die tijd wilden wij iedereen wel de 'save the date' gedaan hebben voor onze bruiloft.

Ik had niet het idee dat het een foutje was. Ik heb haar namelijk wel gedag gezegd en ze was helemaal niet verbaasd dat ik al wegging, eerder berustend...

Ik denk ook niet dat het een foutje is. Ik denk dat zij gewoon een betere band heeft met de anderen en daarom zijn zij wel voor het hele programma uitgenodigd. Voor het eten nodig je alleen de mensen uit met wie je echt iets hebt. En het is ook niet raar dat ze niet verbaasd was dat je weg ging, je was immers voor het restant niet uitgenodigd!

Ik blijf raar vinden om te gaan lopen gissen op een forum waarom iemand je niet heeft uitgenodigd en het dan niet aan die persoon zelf vragen. Aangezien je aangeeft echt geen enkel idee te hebben waarom.
Dan is het toch een hele rare actie? Als zij een persoonlijk probleem/of minder met je heeft, dan heeft ze ook geen zin om uitgebreid op jouw bruiloft te komen. 

Betere band, verder weg wonen en met de een meer contact dan met de ander vind ik er allemaal niet zoveel mee te maken hebben, dat gaat altijd zo met een clubje vriendinnen. Van het vriendinnenclubje er drie uitnodigen voor het eten maar niet die ene vriendin waar je wat minder contact mee hebt, vind ik op een hele onaardige manier iemand buitensluiten.

Maar nu jouw bruiloft. Als ik in jouw schoenen stond zou ik helemaal geen zin in hebben in gedoe om haar. Nodig je haar niet uit dan gaan de andere vriendinnen en je aanstaande man vragen stellen en vaak worden dit soort dingen dan veel en veel groter dan je eigenlijk wilde. "Ben je zo boos dan?" "Kan je niet beter met haar gaan praten?" Ik zou er geen trek in hebben en het risico op negativiteit vermijden. Nodig haar uit en voor jezelf weet je nu wat je aan haar hebt, ze hoort bij het clubje maar een echte vriendin is het niet.

Het klinkt in mijn oren wat kinderachtig; "als ik niet op jouw feestje mag komen mag jij ook niet op mijn feestje. Lekker puh" En niet aan je vriendinnen durven toegeven dat jij geen uitnodiging hebt maar een smoes bedenken vind ik ook gek. "Oh, zijn jullie wel uitgenodigd voor het eten, ik niet, wat jammer" had toch ook gekund. Dat had helemaal niks verputst aan het feest. De bruid had immers zelf gekozen om je niet uit te nodigen, die zal echt niet van je verwacht hebben dat jij dat op je zou nemen als zijnde jouw keuze. 

Maar goed. Ik vermoed dat de andere dames meer contact hebben met elkaar dan jij met hun. Dat zij bijv wel van elkaar op de hoogte zijn van hun relatiestatus. Ipv niet over je aanstaande bruiloft durven praten omdat de bruid dan niet in het zonnetje zou staan ( ?) 

Als jij het hele groepje normaal had uitgenodigd zou ik dat nu ook doen. Als je dat niet zou doen niet. 

Meesje schreef op 09-07-2022 om 15:54:

Oh, zijn jullie wel uitgenodigd voor het eten, ik niet, wat jammer" had toch ook gekund. Dat had helemaal niks verputst aan het feest. De bruid had immers zelf gekozen om je niet uit te nodigen, die zal echt niet van je verwacht hebben dat jij dat op je zou nemen als zijnde jouw keuze.

Precies 

Dat je dit met niemand van dat vriendengroepje bespreekt zegt wat over de band. Ik zou geen van allen uitnodigen voor de hele dag in elk geval maar dat enkel voor de vrienden/familie houden waar je wél close mee bent.

Ik vind dat ook raar, zoiets komt toch ter sprake als je het over de dag hebt lijkt mij.

BeneficialJay65

BeneficialJay65

09-07-2022 om 16:56

zulke goede vrienden zijn het onderling blijkbaar niet. Je moet je afvragen of je überhaupt de moeite wilt doen om die “vriendennetwerk” (allemaal ) uit te nodigen. Het is jouw dag en jij bepaald wie er komt, wie je uitnodigt.

Als 'ik ben ook niet uitgenodigd door haar' de enige reden is om haar nu niet te willen uitnodigen, vind ik dat wel een beetje kinderachtig overkomen. Zij wonen bij elkaar, het is niet ondenkbaar dat zij wat closer zijn met elkaar dan met jou. Ze weten nog niet eens dat je gaat trouwen! Ik kan me best voorstellen dat jij niet voor de hele dag bent uitgenodigd met "af en toe wat leuks doen en wat contact". Ik zou me daar dan ook totaal niet beledigd om voelen. En ik zou het ook niet meenemen in mijn afweging. Had je haar er normaal gesproken bij willen hebben, dan gewoon uitnodigen en je eroverheen zetten. Of het uitspreken. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.