Relaties Relaties

Relaties

Relatie met ex collega

In de Coronatijd werkte ik ergens waar de mensen niet zo goed met elkaar omgingen. Gelukkig vond ik een nieuwe baan. Ik heb daar niet eens meer afscheid genomen maar direct vakantiedagen opgenomen dus voor velen ben ik waarschijnlijk ineens verdwenen.

Sommige mensen hadden de weken erna wel door dat ik weg ben. Een daarvan ging mij benaderen met dat ze ruzie heeft met personen hier, hun adres heeft achterhaald en wil dat ik spullen voor ze ga bestellen zodat zij steeds voor niks de deur open moet doen en rekeningen gaat krijgen. Lijkt me strafbaar en wilde ik niet, niet gedaan. Ze zei dat ik dat moet doen omdat als zij het doet en betrapt wordt ze ontslagen wordt. Ik heb haar overal geblokkeerd.

Nu heb ik al 1,5 jaar dat ze via andere wegen contact met mij probeert te leggen. Via mijn bedrijf ontvang ik neppe hulpvragen onder nepnamen van haar. Mensen die ik niet ken bellen mij op (ook whatsappen) en als ik de hoorn neergooi en met de informatie van Whatsapp zoek op sociale media wie dat zijn blijken ze allemaal een relatie met die persoon te hebben.

Ik ben al naar de politie geweest en heb van 1 specifiek voorval dat ik vanwege herkenbaarheid niet ga beschrijven aangifte gedaan. Om vervolgens van de politie een brief te schrijven dat het geseponeerd is. Bezwaar gemaakt en toen kreeg ik van OM een brief dat ze toch niks doen.

Dat mijn relatie met die persoon slecht is lijkt me duidelijk, maar hoe stop ik dit gedrag van haar naar mij?

Negeren, reageren is alleen maar leuk voor haar, dat wil zij. Wanneer je 0,0 reageert, dan gaat zij opzoek naar een nieuw slachtoffer. 

Sarah1997

Sarah1997

02-06-2022 om 19:57 Topicstarter

Viva-amber schreef op 02-06-2022 om 19:53:

Negeren, reageren is alleen maar leuk voor haar, dat wil zij. Wanneer je 0,0 reageert, dan gaat zij opzoek naar een nieuw slachtoffer.

Dat doe ik dus al helemaal niet... Waar haal je dat vandaan? Of schrijf je zomaar wat?

Wat een stalkinggedrag. Jeetje. Ik zou de politie bij elk akkefietje (mailtje/appje van haar) inschakelen en zo een dossier opbouwen om daarna een straatverbod te krijgen. Dit staat op www.politie.nl:

De volgende tips zijn er om u te helpen de stalking aan te pakken:

  • Wees duidelijk. Stalkers horen vaak wat ze willen horen. Als u tegen uw ex zegt dat u het ook heel erg vindt dat de relatie voorbij en dat u weleens twijfelt aan uw beslissing, zal hem dat stimuleren om contact te blijven zoeken. Of als iemand u mee uit vraagt en u zegt dat u momenteel niet op zoek bent naar een relatie, zal de stalker denken dat hij gewoon moet volhouden tot u wel zo ver bent.
  • Zeg stop. Geef één keer heel kort en duidelijk aan dat het gedrag van de stalker ongewenst is, dat u wilt dat het stopt en dat u niet meer zal reageren op contactpogingen.
  • Houdt u daar vervolgens aan en neem zelf geen contact op met de stalker en reageer niet op diens contactpogingen.
  • Informeer anderen. Dit is van belang als de stalker via anderen probeert informatie over u te krijgen, maar bijvoorbeeld ook als de stalker uw huis in de gaten houdt en u wilt dat uw buren de politie bellen als zij hem zien. Steun en praktische hulp van anderen kan u helpen in deze moeilijke tijd, u hoeft het niet alleen te doorstaan.
  • Documenteer de stalking. Houdt een logboek bij waarin u datum, tijd, locatie en duur van de handelingen noteert alsmede hoe u wordt gestalkt (bijvoorbeeld achtervolgen, WhatsApp, bellen), ook noteert u of hier getuigen van waren (buren, vrienden, collega’s); u maakt zo mogelijk foto’s en neemt telefoongesprekken op; bewaar email- en sms-berichten.
  • Ga na wat u zelf kun doen om uw veiligheid, zowel online als offline te waarborgen en kijk of er manieren zijn waarop u de overlast voor uzelf zo veel mogelijk kan beperken.


Mijn zusje had ook een stalker, die viel zelfs haar werk lastig met brieven enzo. Toen de politie om advies gevraagd. Hun tip was, schrijf heel duidelijk zwart op wit op dat je wilt dat dit gedrag stopt en geen contact meer wil. Als dat niet stopt, dat je dan aangifte gaat doen. Dat heeft ze gedaan daarna was het gelijk opgehouden. Misschien helpt dit ook wel voor een niet amoureuze stalker. Succes in ieder geval!

als je zwart op wit hebt dat zij jou voor haar karretje wil spannen om excollegas te stalken zou ik dat naar je exwerkgever sturen

1 haar overal blokkeren
2 je sociale media niet op “openbaar” hebben staan
3 ander telefoonnummer nemen.
Je mag zelf ook wel iets doen voordat je naar de politie gaat.
En negeren/deleten is ook nog een keuze.

Lexie72 schreef op 02-06-2022 om 22:41:

1 haar overal blokkeren
2 je sociale media niet op “openbaar” hebben staan
3 ander telefoonnummer nemen.
Je mag zelf ook wel iets doen voordat je naar de politie gaat.
En negeren/deleten is ook nog een keuze.

maar blokkeren, negeren heeft ze al gedaan. 

Kak, ik hoopte op een smeuïge love story toen ik de titel las. 

Gewoon elke keer als ze weer contact zoekt aangifte doen. En als dat niet helpt rechtsbijstand of juridisch loket inschakelen. Politie doet idd vaak niets.

Ik wilde schrijven dat dit "debiel gedrag" is, maar dat is niet netjes naar mensen met een niet zo'n hoog iQ. Wel vind ik dit verhaal ziekelijk klinken. Alsof die collega een stoornis of hersenziekte heeft.

Ik denk dat je het beste iedere keer dat je merkt dat ze onder nepnamen contact met jou zoekt via werk, het contact zo snel mogelijk moet afkappen. En misschien is een belletje naar je ex-werkgever ook geen slecht idee. Als ze daar nog werkt. Job-hoppen is tegenwoordig niet ongewoon en informatie op LinkedIN klopt vaak niet...

redbulletje schreef op 02-06-2022 om 21:57:

als je zwart op wit hebt dat zij jou voor haar karretje wil spannen om excollegas te stalken zou ik dat naar je exwerkgever sturen

Dacht ik ook toen ik dit las. Maar als het iemand is die nog wel slim genoeg is om zulke verzoeken mondeling te doen kan dat lastig worden. Dan is het al gauw jouw woord tegen dat van haar.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.