Relaties Relaties

Relaties

Onvoldoende persoonlijke hygiëne voldoende om relatie stop te zetten?

Dag allemaal,



Het heeft me veel moeite gekost om onderstaande te schrijven, maar ik ben op een punt gekomen dat het mij bijna echt doet (drastische) beslissingen nemen, en moest het daarom even kwijt. Ik heb dit nog nooit met iemand anders (dan mijn partner) besproken. Het gaat om het volgende:



Ik vind dat de persoonlijke hygiëne van mijn partner (voor alle duidelijkheid, ik ben een man, en mijn partner is een vrouw) ver onder de lat ligt die ikzelf ‘normaal’ vind. Dit klinkt heel grof, maar ik vind dat je als persoon op dat vlak wel wat mag ‘verwachten’ van je partner. Op dit moment is het zover gekomen dat ik haar eigenlijk niet meer aanraak. Ik heb het dan niet alleen over seks maar zelfs over doodgewone aanrakingen in het dagelijks leven. Een afscheidskus geven we al héél lang niet meer. En het is niet dat ik niet ‘wil’, maar ik kan me er zelf niet meer toe brengen.


Voorbeelden? Zij wast zich volledig gemiddeld om de 2 à 3 dagen (bad), maar soms zou het ook al eens 4 dagen zijn. Op de dagen dat ze niet in bad gaat, poetst ze enkel haar tanden. Ze gaat dus regelmatig werken met slaap in haar ogen. Haar haren zijn heel regelmatig vettig. Ze heeft regelmatig een lijfgeur/zweetgeur. Ze draagt soms twee dagen op rij hetzelfde ondergoed (heb het dan over de slip, niet de bh). Ook qua andere verzorging (kleren, sieraden, enz…) is er geen creativiteit of gedane moeite. Nieuwe kleren koopt ze misschien 1 keer per jaar. Een keer iets ‘leuks’ aandoen, is het nu voor mij of zichzelf, doet ze nooit. Deze nacht nog heb ik een kussen tussen ons in gelegd omdat haar adem in mijn richting mij letterlijk uit mijn slaap hield.


Ik weet dat ik heel grof overkom, maar het is zo dat alle fysieke aantrekkingskracht van mij naar haar toe volledig verdwenen is. Heb ik het hier al met haar over gehad? Al talloze keren. Onze relatie is nu 8 jaar oud en ik heb het gemiddeld 1 à 2 x per jaar al opgebracht (uitgezonderd de eerste jaren, want toen was het geen probleem). Dan reageert ze meestal niet of heel koel, is er een kleine verbetering te merken de weken daarop, en daarna verglijdt het weer. Ik snap het niet, moest mijn partner dit zeggen tegen mij, ik zou alles op alles zetten om dit recht te zetten. Je wil toch niet dat je eigen partner met een boog om je heen loopt?


Ik verwacht helemaal niet dat ze elke ochtend een uur in de badkamer zit om zich helemaal op te maken alsof ze naar een trouwfeest gaat. Het enige wat ik verwacht zijn de “basiszaken inzake persoonlijke hygiëne”. Ik persoonlijk neem elke dag een douche, poets mijn tanden, zorg dat de slaap uit mijn ogen is, doe een klein geurtje op, en trek vers ondergoed aan. Meer verwacht ik niet. En ik ga naar de kapper zodra het nodig is (zij wacht altijd tot op het allerlaatste moment tot het echt niet meer om aan te zien is).


Dit alles begint echt een probleem te worden, het stoort mij dat wij elkaar letterlijk niet meer aanraken en ik begin me ook echt te ergeren aan het feit dat ze zich niet verzorgt. Vroeger had ik er enkel ‘verdriet’ over maar nu word ik inwendig ook boos. Het gaat zo ver dat ik ook niet meer echt praat met haar omdat ik zoiets heb van ‘als jij je al niet simpelweg kan verzorgen voor mij, dan heb ik geen zin meer om te vertellen hoe mijn dag was’. Het begint dus ook impact te hebben op andere aspecten van ons leven.


Het feit dat ik er al meermaals met haar over gepraat heb, maar er niets verandert, drijft mij tot wanhoop. Zij vindt oprecht dat er geen probleem is, een andere verklaring heb ik niet.


Het gaat zo ver dat ik effectief overweeg om de relatie stop te zetten. Eigenlijk is de enige reden dat ik dat nog niet gedaan heb, ons zoontje van een dikke twee jaar oud. Het is trouwens ook zo dat ik vind dat zij onze zoon niet goed genoeg verzorgt als het gaat om fysieke verzorging. Zo was ik zijn gezicht en vooral zijn ogen elke ochtend met een washandje, maar zij doet dit niet als zij de 'ochtendshift' op zich neemt. Ook wassen in bad is voor haar hem gewoon in een sopje steken, terwijl ik overal wil overgegaan zijn met een washandje.


Overdrijf ik nu of hoe moet ik dit zien? Wat is nog het verschil tussen een goede vriend en een partner als je elkaar niet meer aanraakt? En wie kan er samenleven met iemand die je soms letterlijk ontwijkt omdat je zijn/haar lichaamsgeur wil omzeilen? Dat kan toch niet?


Bedankt om dit even te willen lezen.



Beste groeten



Bah wat vies . Is je vrouw misschien depressief?
Of minder begaafd ?

Waarom zegt zij deze keuze te maken?

Het zou voor mij een reden zijn om te stoppen met de relatie. Ik vind persoonlijke verzorging heel erg belangrijk. Ook al is er een kind in het spel ik zou het niet kunnen opbrengen om bij zo'n vies persoon te blijven.

Roos55 schreef op 12-07-2023 om 14:17:

Bah wat vies . Is je vrouw misschien depressief?
Of minder begaafd ?

Is ze in haar jeugd verwaarloosd?

Of het voldoende reden om is om je relatie te stoppen kun je natuurlijk alleen zelf beslissen. Ik denk ook dat het vooral belangrijk is om de oorzaak te achterhalen. Zelf kom ik uit boerenfamilie en toen ik op mijn 17e ging studeren moest ik nog veel leren over normale hygiëne. Zo had ik bv.  nooit van flossen gehoord (ook geen tv).Je geeft echter ook aan dat je het gesprek er al vaak over bent begonnen. Ben je ook concreet geweest in wat je wel verwacht? Iedere dag schoon ondergoed mag je best als harde eis stellen. Als je depressie of laag zelfbeeld verwacht is er via hulp wellicht nog verbetering te halen.

Ik vind wat je beschrijft nog niet zo erg. Twee keer per week douchen of in bad is meer dan genoeg. Het enige wat anders zou kunnen is elke dag een schone slip. Ik zou jouw vrouw kunnen zijn, denk ik. Maar ik stink niet. En ja, mijn man en kinderen zouden dat wel zeggen.

nou, 2-3 x per week douchen is precies wat de dermatologen als optimaal hanteren. 1x is ook goed mits je tussendoor de oksels en geslachtsdelen wast met een wasmand. Dagelijks een schone slip is wel de norm. En dagelijks 1 of 2x je tandenpoetsen ook.

Naar de kapper is gewoon heel duur geworden, net als kleding. 
Ik ga ook maar 2x per jaar naar de kapper. 

Ik koop ook maximaal 1 of 2x per jaar kleding meer dan voldoende. En dat draag ik ook tot het echt af is. En ik probeer ook meestal bij de kringloopwinkel te slapen. Zo zonde om al die kleding ook zomaar weer weg te doen.

Maar als jij je er zo aan stoort en je partner niet veranderd, dan bij jij wellicht niet de goede partner voor haar. Ik gun haar iemand die haar neemt zoals ze dus blijkbaar is.

Gaat het wel goed met je vrouw?

Als het al zover is dat je niet meer met haar praat om die reden heb je toch niet meer zoveel keus? Dan is het weggaan of dit doorbreken door te zeggen dat je alleen blijft als jullie samen naar een oplossing gaan zoeken.

Ik heb wel het gevoel dat hier veel meer achter zit.

bah, dat was mijn eerste gedachte. Is je vrouw soms depressief? Autistisch (ik ken ook een autistische vrouw die moeite heeft met patronen aan te leren omtrent hygiëne) of is ze overspannen?
Maar dat laatste zou dan al jaren zo zijn, dus lijkt me niet.

Ik zou in iedergeval mijn man buiten zetten als hij zo was. Zeker als gesprekken hierover niet helpen. Ben je wel eens echt duidelijk geweest tegen haar? Dat je ook aangeeft wat het met jou doet (afkeer/schaamte). Gaat ze ook zo onfris naar haar werk? Merken anderen het ook?

Ik heb er bijna geen voorstelling van om zo te zijn. Ik douche elke dag even kort, make up op, panty, pumps, jurkje, haar leuk. Ik voel me zoveel beter dan dat ik vies ben of er als een sloeber bij loop. 

Ik vraag me ook af of het wel goed gaat met haar?

Met om de paar dagen douchen en wel elke dag je tanden poetsen hoef je overigens echt niet vies te zijn en niet te stinken. Een schone onderbroek per dag vind ik wel echt nodig.

PerfumedAlpaca84

PerfumedAlpaca84

12-07-2023 om 16:12

ik denk dat jullie verwachtingen erg uit elkaar lopen (wat je verder ook van die verwachtingen vindt). Je hebt je uitgesproken, zij vindt dat je geen gelijk hebt. Dat blijkt uit haar gedrag. Tja, dan kun jij alleen zelf bepalen of dit belangrijk genoeg is voor jou om alleen verder te willen gaan. Daarvoor hoef je geen toestemming van vreemden op het internet te hebben. 

Mijn ervaring: mijn partner is heel netjes op zichzelf maar heeft een slecht gebit. Soms stinkt zijn adem, maar ik weet dat hij daar niks aan kan doen. Dus dat verdraag ik. Ik vind bij hem zijn belangrijker. 

Ysenda schreef op 12-07-2023 om 15:23:

nou, 2-3 x per week douchen is precies wat de dermatologen als optimaal hanteren. 1x is ook goed mits je tussendoor de oksels en geslachtsdelen wast met een wasmand. Dagelijks een schone slip is wel de norm. En dagelijks 1 of 2x je tandenpoetsen ook.

Naar de kapper is gewoon heel duur geworden, net als kleding.
Ik ga ook maar 2x per jaar naar de kapper.

Ik koop ook maximaal 1 of 2x per jaar kleding meer dan voldoende. En dat draag ik ook tot het echt af is. En ik probeer ook meestal bij de kringloopwinkel te slapen. Zo zonde om al die kleding ook zomaar weer weg te doen.

Maar als jij je er zo aan stoort en je partner niet veranderd, dan bij jij wellicht niet de goede partner voor haar. Ik gun haar iemand die haar neemt zoals ze dus blijkbaar is.

Gelukkig. Ik vroeg me na de op en 1e paar reacties al af of ik zo smerig was. Ondergoed en sokken hier wel iedere dag schoon. Tandenpoetsen ook. Maar ik ga echt niet dagelijks onder de douche en niet vaker dan strikt noodzakelijk naar de kapper.

Slapen bij de kringloop vind ik wel een beetje gek 😉

PerfumedAlpaca84

PerfumedAlpaca84

12-07-2023 om 16:28

Meesje schreef op 12-07-2023 om 16:18:

[..]

Gelukkig. Ik vroeg me na de op en 1e paar reacties al af of ik zo smerig was. Ondergoed en sokken hier wel iedere dag schoon. Tandenpoetsen ook. Maar ik ga echt niet dagelijks onder de douche en niet vaker dan strikt noodzakelijk naar de kapper.

Slapen bij de kringloop vind ik wel een beetje gek 😉

Je bent zeker niet de enige. Ik douche ook niet elke dag, en ben geen modieus persoon. Zou mijn vriend serieus klagen dat ik nooit makeup op doe voor hem dan zou het tussen ons ook snel afgelopen zijn. Maargoed, als TO daar zo anders in staat dan matchen ze duidelijk niet.

Slapen in de kringloop heb ik ook nooit geprobeerd 

Meesje schreef op 12-07-2023 om 16:18:

[..]

Gelukkig. Ik vroeg me na de op en 1e paar reacties al af of ik zo smerig was. Ondergoed en sokken hier wel iedere dag schoon. Tandenpoetsen ook. Maar ik ga echt niet dagelijks onder de douche en niet vaker dan strikt noodzakelijk naar de kapper.

Slapen bij de kringloop vind ik wel een beetje gek 😉

Ik vind wassen met een wasmand gekker 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.