Relaties Relaties

Relaties

Loslaten van je ex

Op FOK! loopt al jaren een topic over de kunst van het loslaten van je ex. Het is nu niet meer zo actief maar het is een soort verzamelpunt voor mensen met liefdesverdriet. Het maakt daarbij niet uit wie de relatie verbroken heeft of hoe lang geleden het is. Misschien kan hier ook zo’n topic ontstaan waar mensen steun bij elkaar kunnen vinden en elkaar kunnen helpen weer verder te gaan.

Yvaine

Yvaine

02-08-2021 om 00:01 Topicstarter

Om te beginnen, laatst had ik met een vriendin afgesproken en we hadden beiden wat gedronken wat leidde tot een openhartig gesprek. Ze is verloofd maar vertelde me dat ze eigenlijk tot de conclusie kwam dat het met haar ex ook best had kunnen werken, en ze nog regelmatig aan hem dacht en aan hoe het was geweest als ze met hem ging trouwen. Ik kreeg het gevoel dat ze nog erg met hem bezig was. Ik had later een soortgelijk gesprek met een andere vriendin, zij gaf aan dat ze nog regelmatig contact had met haar ex en daar eigenlijk helemaal geen gevoelens (anders dan vriendschappelijk) meer bij te hebben.

Ik heb zelf een aantal relaties gehad maar met geen enkele ex meer contact. Ik denk ook nooit meer terug aan deze mannen, behalve aan eentje. Soms vraag ik me af hoe ons leven was geweest als we bij elkaar waren gebleven. Soms droom ik nog over hem, of denk ik ineens aan hem als ik een bepaald liedje hoor op de radio. Ik vraag met dan af waarom deze ex nog steeds bepaalde gevoelens losmaakt, en ik aan andere exen nooit meer denk. Spelen jullie exen nog een rol in je leven?

CompetentSparrow79

CompetentSparrow79

02-08-2021 om 06:54

Hier sinds 14 dagen weer vrijgezel na 4 jaar, ik denk echt elke dag aan haar.

Mijn ex en ik waren 11 jaar samen en waren getrouwd. Ik heb nog contact met mijn ex, al is dat met het verstrijken van de jaren na de break up wel steeds minder geworden. Nu is het gewoon een praatje in de supermarkt als we elkaar tegenkomen. Ik moet denken aan ons als ik het liedje ‘Cool’ van Gwen Stefani hoor haha. We hebben elkaars huidige partners gezien, het is voor mij allemaal oké. Het is nu moeilijk voor te stellen dat hij ooit de meest belangrijke persoon in mijn leven was. 

Het heeft wel een tijd geduurd om er echt overheen te zijn. Niet zozeer dat ik terugverlangde naar de relatie, maar de gevoelens van ‘houden van’ gaan niet zomaar weg. En daarnaast hadden we alles samen meegemaakt, we waren volwassen geworden samen. Ik heb echt tijd moeten nemen om te leren genieten van het in mijn uppie ontdekken van de wereld

Ik heb drie serieuze relaties gehad voor mijn huidige relatie. Het was zeer duidelijk waarom die relaties uitgingen en ik ben er nooit meer mee bezig. 

Het uitmaken kwam elke keer van mijn kant, of we maakten de beslissing samen, dus dat zal ook verschil maken. 

Ik denk nog af en toe aan ze, maar dat is meer zoals je ook terugdenkt aan bepaalde periodes in je leven, zij hoorden bij die periodes. 

BlueHeart schreef op 02-08-2021 om 06:54:

Hier sinds 14 dagen weer vrijgezel na 4 jaar, ik denk echt elke dag aan haar.

Dat is nog pril. Komt helemaal goed maar dat kost tijd. Gun jezelf dat. En wees lief voor jezelf.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.