Relaties Relaties

Relaties

Ja/Nee hebben jij en je partner gezamenlijk hobby's / liefhebberijen

Delen jullie hobby's en hoeveel tijd besteden jullie daaraan. Vind jij het belangrijk of heb je liever tijd om los van elkaar activiteiten te ondernemen. 

Peiling

Hebben jullie gezamenlijke hobby's / liefhebberijen
47 stemmen
62%
38%

Wij hebben deels eigen hobby’ss/activiteiten en deels ook overlappend. 1 Van onze hobby’s is het bezoeken van pretparken, dus dat doen we regelmatig. Is ook wel een leuke hobby om meer tijd met elkaar en het gezin door te brengen, dus dat komt mooi uit vind het namelijk wel belangrijk om tijd samen door te brengen.

Tuinfluiter

Tuinfluiter

08-06-2024 om 09:29 Topicstarter

Wij hebben verschillende gezamenlijk hobby's. 
Toen onze kinderen nog thuis woonden hadden we daar niet altijd tijd voor, sportwedstrijden van de kinderen gingen vaak voor, maar we probeerden wel elke week samen een mooie wandeling in de natuur te maken en samen tuinieren vonden we ook leuk.

Toen de jongste uit huis ging zijn we samen gaan golfen en dat doen we nu vaak twee keer per week.
We hebben ook wel activiteiten los van elkaar maar we doen veel samen, omdat we dat beide fijn vinden.

Nee…😀.

Ik heb meer hobby’s buitenshuis ((volks)tuinieren, creatief) en mijn partner is de nerd-huismus die houdt van computeren, gamen, gadgets etc. 
We kijken wel regelmatig een serie, samen eten, wandelen, dat soort zaken. 
Maar als je het echt over hobby’s hebt, nee. En dat vinden we overigens prima.

Ik doe heel graag heel veel dingen los van mijn vriend, sporten, dingen met vriendinnen etc. We zijn immers geen Siamese tweeling en ik heb graag mijn eigen leven.

Maar daarnaast vind ik het ook heel fijn om wel samen dingen te doen. We gaan vaak lang wandelen en lunchen met de hond, bioscoop, concerten, etentjes, voorstellingen, etc. Daar geniet ik dan ook van samen. Ik denk dat onze hond onze gezamenlijke hobby is 😅

Jahoor, we maken graag fietstochtenen wandeltochten, af en toe naar theater of Filmhuis, boekhandels induiken, restaurantje uitproberen, samen aan tafel de krant lezen.
Daarnaast heb ik mijn zangkoor en yoga en m'n cavia's.
Ik ben nog wel zoekende naar een andere sport die ons beiden bevalt als het geen fiets- of wandelweer is, want we zijn wel "redelijk weer"-buitenspelers. We gingen vroeger wel samen zwemmen, maar daar kreeg ik allerlei schimmelinfecties van.

ik verbaas mij dat niemand nog “gezellig tussen de lakens” heeft gezegd 

Wij hadden geen gezamenlijke hobby's. Maar wel liefdevol en belangstellend als de ander ermee bezig was. Het heeft zich nooit voorgedaan dat de bezigheid door de ander afgekeurd of bekritiseerd werd. "Een hoge gunfactor" zeggen ze tegenwoordig.

GroenTuintje schreef op 08-06-2024 om 09:36:

ik verbaas mij dat niemand nog “gezellig tussen de lakens” heeft gezegd

Da's geen hobby, da's relatie em die hou ik exclusief voor mijn man, ik ben mono. Een hobby vind ik meer wat ik ook met anderen zou kunnen doen, zoals wandelen en zingen. Dus vandaar dat het er niet tussen staat bij mij!

Wij wandelden samen en dan lange tochten.  Rugzakje met eten mee en 6 uur struinen door de duinen. Ook in het buitenland veel gedaan. 
Tot ik 11 jaar geleden ineens niet meer kon wandelden door een pijnlijke "heup". Wat achteraf niet mijn heup was maar mijn eierstok.
Nu eigenlijk geen echte hobby samen.  Op zaterdagavond het scrabblebord op tafel gooien voor een spelletje vind ik niet echt een hobby. 

Auwereel schreef op 08-06-2024 om 09:39:

[..]

Da's geen hobby, da's relatie em die hou ik exclusief voor mijn man, ik ben mono. Een hobby vind ik meer wat ik ook met anderen zou kunnen doen, zoals wandelen en zingen. Dus vandaar dat het er niet tussen staat bij mij!

Uiteraard alleen met partner zo had ik de TT begrepen 

Mijn man leeft niet meer maar wat we samen deelden was dat we graag en vaak op vakantie gingen, uit eten en naar een cafe. 

We maken in de zomer lange fietstochten met broodjes mee, we bezoeken graag eens een stad of bezienswaardigheid. Verder zijn we allebei gek op Britse detectives dus die kijken we samen veel. Ook zijn we allebei geïnteresseerd in politiek, dus dat is vaak onderwerp van gesprek. (gelukkig zelfde ideeën hierover).
Als we op vakantie zijn wordt er veel gefietst en gewandeld.
Man zit graag achter de computer, ik minder. Ik kook en bak graag, man niet.

Edit: En natuurlijk het samen oppassen op onze twee kleinkinderen. Daar genieten we allebei van.

Nee, ik ben meer van het dingen in de tuin doen/wandelen en lezen en man meer van het Tv kijken,auto rijden en kastelen bezoeken. 
Als hij TV kijkt,lees ik bv.
We lunchen/dineren graag samen in restaurantjes met onze hond erbij. Korte wandeling vooraf en dan gaan eten.

We gaan graag samen op vakantie.  En we koken beiden graag. Man is sportiver,  en ik ben meer van het lezen. En we moeten niet de hele dag praten: we lullen de hele dag op ons werk....

Als je pokemon een hobby noemt dan doen we dat samen tijdens het wandelen.
Verder graag op vakantie, weekendjes/dag weg, bier proeven en we kijken samen series en films maar doen dat laatste ook apart van elkaar.

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.