Relaties Relaties

Relaties

Is jullie vriendschapsverzoek op fb weleens niet geaccepteerd?

Hebben jullie weleens een vriendschapsverzoek ontvangen of verstuurd die niet geaccepteerd werd door jou of de ander? En hoe voelde je je daaronder? Vind het best wel jammer en vraag me af wat ik dan fout gedaan heb of dat het daar niet aan ligt.


regelmatig en ik gooi ook mensen uit mijn vriendenlijst. Als ik ze alleen volg of gevolgd wordt via Facebook zijn het geen vrienden maar hele vage kennissen.

Regelmatig. Ik heb ook maar 30 Facebookvrienden, vooral mensen die ik toch al regelmatig spreek. Facebook is ook echt niet meer van deze tijd. De jeugd (in ruime zin, <30) doet alles via Snap, Insta en BeReal.

vast wel, maar ik kan het me niet herinneren. Heeft niet veel indruk gemaakt kennelijk. Het kan ook nog dat mensen het gewoon niet zien/niet op facebook/insta/whatever zitten. En ik accepteer zelf ook niet iedereen. En dat is lang niet altijd persoonlijk. Zo heb ik geen familie op socials. Vind ik gewoon relaxter. 

Jazeker en andersom ook.

Zesjuni6

Zesjuni6

26-05-2024 om 12:39 Topicstarter

kerst schreef op 26-05-2024 om 12:36:

Jazeker en andersom ook.

Maar voelde dat voor jou niet als afwijzing dan?

Zesjuni6 schreef op 26-05-2024 om 12:39:

[..]

Maar voelde dat voor jou niet als afwijzing dan?

Nee, zo belangrijk is het voor mij nooit geweest. Vaak is het ook niet persoonlijk.Sowieso wil ik geen onbekende erbij 


Zesjuni6 schreef op 26-05-2024 om 12:39:

[..]

Maar voelde dat voor jou niet als afwijzing dan?

Nee, want ik beschouw het niet als vrienden.

Blokkeren op WhatsApp zou wel voelen als een afwijzing als ik regelmatig contact met je zou hebben. Maar ook dat lijst met contacten in je telefoon schoon je toch regelmatig op. Net als de wat intensievere schoonmaak van je huis.

Ik heb deze week nog een vriendschapsverzoek afgewezen. Die was van iemand die me aansprak in het winkelcentrum, en ik voelde me er niet fijn bij. Ik heb geen schuldgevoel of zo, eerder irritatie dat die man niet snapte dat ik geen interesse had.

Zesjuni6 schreef op 26-05-2024 om 12:39:

[..]

Maar voelde dat voor jou niet als afwijzing dan?

Nee het is maar fb hè. Iemand die je afwijst ben je waarschijnlijk sowieso al niet echt goede vrienden mee. 

Ik ben vast ook wel afgewezen, geen idee eigenlijk, niet echt in de gaten gehouden. Ik weet wel dat er soms opeens achter kwam dat iemand me had verwijderd. Bijvoorbeeld omdat iemand geen gezamelijk vrienden met was met iemand anders en mij. Tja dat doet me niet zoveel want ik merk het zelf vaak ook pas laat op. 

Zelf ook vaak genoeg een verzoek niet geaccepteerd en ook regelmatig mensen verwijderd die ik al zolang niet meer gezien heb en/of geen band meer mee heb (bv van een oude hobby of sport).

ik ontvang wel eens een verzoek van collega's/ anderen die ik via mijn werk ken. Die accepteer ik niet, Facebook is prive en voor vrienden.

Ik accepteer ook geen studenten op mijn LinkedIn. Wel als ze afgestudeerd zijn trouwens. Ik heb een ondersteunende functie, dus geen docent.

Af en toe.

Ik krijg nog wel eens vriendschapsverzoeken die werkgebonden zijn en soms kennissen van collega's zijn.

Mijn Facebook is vrij privé, daar hoef ik geen kennissen van collega's op die ik nog nooit in mijn leven heb gesproken en die ik in 't beste geval enkel van naam ken.

Ik krijg de laatste tijd ook veel idioten en fakerds binnen. Nee, ik hoef geen Amerikaanse gepensioneerde kolonel als vriend en ook geen arts die weduwenaar is met een fake smile en fake foto's.

Eens ik je accepteer smijt ik je er wel alleen nog maar af als je je zwaar misdraagt of als ik me zwaar irriteer. Aan opkuisen begin ik niet meer. Ooit wel gedaan en toch spijt van bij een aantal mensen. (Mijn Facebook is of was ook een soort van "oude kennissenboek" en "waar staat iedereen nu in het leven".)

Ik reageer nooit op verzoeken van collega's. Laatst vroeg een collega waarom ik haar niet had geaccepteerd, die zat er blijkbaar ook nogal mee. 

DeOnbekende schreef op 26-05-2024 om 20:24:

Ik reageer nooit op verzoeken van collega's. Laatst vroeg een collega waarom ik haar niet had geaccepteerd, die zat er blijkbaar ook nogal mee.

Hier dan weer wel collega's.

Mijn Facebook is niet zo'n staatsgeheim dat de mensen waar ik elke week mee werk die niet mogen zien.

En het is wel eens handig voor het promoten van acties, jobs, ... (Een deel heeft zowel een werk-Facebook als een privé-Facebook. Daar begin ik niet mee.)

Ik heb zelden vriendschapsverzoeken geweigerd. Dat deed ik alleen als ik iemand niet kende, of bijvoorbeeld als er verzoeken kwamen van opdringerige mannen die ik op feestjes ontmoet had. Straks weer een penis in mijn inbox; nee, dank je. Dat is misschien 2-3 keer gebeurd.

Verder wat mij betreft kennissenboek, dus prima; ik vind het leuk mensen te volgen. Maar ik voeg de laatste tijd actief eigenlijk niemand meer toe en post maar een paar keer per jaar. Facebook is echt een graveyard of old friends geworden.

Ik heb geen fb, wel Insta, en het zal me vast wel overkomen zijn dat men mijn volg verzoek geweigerd heeft. Zelf weiger ik ook verzoeken van personen of bedrijven waar ik geen zin in heb.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.