Relaties Relaties

Relaties

Is het eerlijk naar mezelf toe om haar te blijven zien?

Ik ben al lange tijd verliefd op een vrouw(ben zelf vrouw) maar het is niet wederzijds. 
ten eerste wil ik gewoon dat de verliefdheid stopt. Ik accepteer echt dat het niet wederzijds is maar daarnaast lukt het contact verbreken (van beide kanten). We hebben een gezamenlijke passie en daardoor trekken we regelmatig samen op. Dit is een fijn contact en zij geeft ook aan dit niet te willen missen met mij.
Is het nu eerlijk naar mezelf toe om dit door te laten gaan? Zal de verliefdheid ooit stoppen en kan ik dit gewoon buiten het contact dat we hebben plaatsen? Ik ben gewoon “bang” dat de gevoelens voor haar niet gaan verdwijnennen dat ik, door in contact te blijven, altijd een soort hoop blijf houden..
Is het mogelijk, verliefd zijn/blijven, niet wederzijds / toch elkaar blijven zien?

Dat is vast mogelijk maar de vraag is
Lukt het jou ?
En daar gaat het om .
Als je merkt dat je verliefd blijft en het staat andere verliefdheden in de weg zou ik het contact stoppen .

vooral als je zelf wel toe bent aan een serieuze relatie.

Misschien over een tijdje wel maar nu maak je het jezelf wel heel erg moeilijk door haar te blijven zien... Je kunt je gevoelens namelijk niet even uitzetten, dat moet slijten en dat gaat erg lastig op deze manier....
Ik weet uit ervaring dat je dan ook een soort hoop blijft houden en dat kan erg lastig zijn.

Uit ervaring weet ik dat het wel kan, maar dat heeft tijd nodig. Dat is absoluut niet makkelijk, maar omdat ik steeds meer zag waarom we eigenlijk geen match waren... maar het wel heel erg leuk hadden, zijn we hele goede vrienden geworden. 
Als het alleen gaat om een gezamenlijke passie te delen, dan weet ik niet of ik daar mee door zou gaan... maar als jij denkt dat je dat niet met iemand anders zou kunnen?  Hoe dan ook het is geen gemakkelijke keuze.... 

Zolang jij je kunt beheersen en dus kunt accepteren dat zij niet die gevoelens heeft zie ik het probleem niet, tenzij je er echt aan onderdoor gaat natuurlijk.

Een verliefdheid stopt altijd omdat je je gaat weren tegen pijn. En pijn blijft het doen omdat ze je afgewezen heeft. Dat je toch vrienden wil blijven zou een leugen tegen jezelf kunnen zijn, want vrienden kan je overal vinden. Dat hoeft niet per se een exvlam te zijn. Het is misschien minder ideaal als zij zeldzaam veel expertise had over de hobby die jullie deelden, maar na wat zoeken vind je beslist iemand die evenveel weet als zij.

Ik heb in feite weleens zo'n verliefdheid gehad. Toen duidelijk was dat het over was kon ik het idee dat hij uit mijn leven zou verdwijnen niet aan en ik wou vrienden blijven. Maar uiteraard was dat niet zo. Ik hoopte - ik weet niet wat ik hoopte. Dat ik niet door de rouw hoefde ofzo. Het was een soort wanhoop. Hoe kon ik mijn leven nog zin geven zonder hem?

Maar toen ik merkte dat het toch niet meer hetzelfde was als vroeger, omdat hij echt overduidelijk niet meer verliefd was en zijn onverschilligheid me pijn deed, gaf ik het op. Ik was twintig ongeveer. En inderdaad, ik had nog een heel leven te gaan. Er is heel wat gebeurd ná hem.

Wat een vervelende situatie!

Of het kan, verschilt volgens mij per persoon en per situatie. Bij sommige mensen nemen de gevoelens toch af, bij anderen niet maar die hebben het ervoor over, weer anderen gaan er onderdoor.

Ik weet van mezelf dat een verliefdheid bij mij vrij lang blijft als ik diegene nog zie. Dus als ik wil dat de verliefdheid overgaat, moet ik diegene niet of minder zien. Maar ik weet ook dat ik dat verschrikkelijk moeilijk zou vinden, dus waarschijnlijk zouden daar wat pogingen overheen gaan.

Puur op basis van de OP zeg ik: lieve vrouw, wat doe je jezelf aan? Maar ik weet ook dat ik zelf waarschijnlijk hetzelfde zou doen.

Het is zeker mogelijk om elkaar gewoon te blijven zien. Als je content bent met de situatie zoals hij is.
Maar om over verliefdheid heen te komen, werkt uit het oog, uit het hart, toch veel beter.
Hoe ga jij je voelen, wanneer zij verliefd wordt op een ander, of zelfs een relatie krijgt? Het kan je helpen over haar heen te komen, maar het kan je ook hartstikke jaloers maken. Wil je dan nog steeds in haar buurt zijn, of wil je al eerder afstand creëren?

Ik denk dat het voor jou makkelijker is om haar niet meer te zien als je van je verliefdheid af wilt komen. Je zegt ook dat je hoop blijft houden. Valt zij ook op vrouwen? Mocht ze hetero zijn dan zou ik helemaal nergens op hopen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.