Relaties Relaties

Relaties

Intimiteitsproblemen


Ik ben een vrouw van 26 en heb nog nooit een relatie gehad. Vorige zomer heb ik via Bumble iemand leren kennen. We hebben 3 keer afgesproken en het klikte goed. We konden goed praten en hebben deels dezelfde interesses en zelfs een aantal van dezelfde waarden. Ik ben nog nooit iemand tegengekomen met wie het zo goed klikte op dat vlak. Buiten een arm om de schouder is er op die dates niks gebeurd. Op de laatste date vroeg hij hoe ik het zag en zei ik dat ik nog wat meer tijd nodig had en dat respecteerde hij. Daarna heb ik geen nieuwe 4de date meer gepland, omdat ik bang was dat er dan uiteraard iets van intimiteit verwacht werd. Daarna heb ik het contact ook laten verwateren. Na enkele maanden heb ik dan toch weer Bumble geïnstalleerd, omdat ik dus ergens wel de behoefte voel aan een relatie/niet "de abnormale" wil zijn. Daar kwam ik hem na 4 maanden terug tegen. Kort uitgelegd dat ik wat meer tijd nodig heb heb en uiteindelijk zijn we terug aan de praat geraakt. We planden een nieuwe date (naar de film). De nacht ervoor ben ik echter heel ziek geworden en heb hem dit diezelfde ochtend laten weten. De dag erna (als ik me iets beter voelde) heb ik hem laten weten dat ik graag opnieuw wou afspreken en dat wou hij ook. Echter nam toen de angst weer de bovenhand en heb ik weer niks meer laten horen. Dit is nu bijna een maand geleden. Ik heb echter nog nooit iemand leren kennen met wie ik zoveel gelijkenissen had.

Ik twijfel soms of ik aseksueel ben, maar dit zou heel mijn toekomstbeeld veranderen.

Kan ik hem nog opnieuw contacteren? Wat zouden jullie doen in deze situatie? Hoe geraak ik van dit probleem af?

Dit verhaal heb ik elders al gelezen. Daar bleek je het al meerdere keren gepost te hebben, maar je reageert niet op suggesties. Ik heb je daar ook medelevend advies gegeven. Overall waren de reacties begripvol.


waarom reageer je niet en blijf je maar posten?

MRI

MRI

13-03-2024 om 09:29

Ja die ander haakt natuurlijk ook af van al dat geghost en laten verwateren en afzeggen. Ik zou hulp zoeken ivm hechtingsproblematiek/ intimiteitsangst. Mocht die man zelf contact zoeken zou ik dit eerlijk zeggen.

meid al doe je er 30 dates over voor je intiemer wil zijn. Als hij jou leuk vind wacht hij wel. Vroeger wachtten mensen soms jaren tot ze gingen trouwen. Groen en maagd zijn is gewoon doodeng en dan de stap naar intiem. Dat heeft vrijwel iedereen in zijn tijd ervaren. Een kusje op de mond bij afscheid is al genoeg als signaal dat je hem ook ziet zitten. Maak het niet te groot.
 

"Ik twijfel soms of ik aseksueel ben, maar dit zou heel mijn toekomstbeeld veranderen."

Ga jezelf niks wijsmaken tot het tegendeel bewezen is. Straks wordt het een selffulfilling prophecy dat jij jezelf gaat saboteren.

Hoeveel geruststelling en aandacht heb je nodig om je veilig te voelen TO? 

Moederkareltje schreef op 13-03-2024 om 09:42:

meid al doe je er 30 dates over voor je intiemer wil zijn. Als hij jou leuk vind wacht hij wel. Vroeger wachtten mensen soms jaren tot ze gingen trouwen. Groen en maagd zijn is gewoon doodeng en dan de stap naar intiem. Dat heeft vrijwel iedereen in zijn tijd ervaren. Een kusje op de mond bij afscheid is al genoeg als signaal dat je hem ook ziet zitten. Maak het niet te groot.

Idd. Misschien is ie wel dol op twijfelaars en is hij brugwachter van beroep. Komt goed, schatje.

Gewoon weer contact leggen TO. Van angst leer je niets in het leven.

TO, ik heb op meerdere andere topics van jou gereageerd. Jij verdwijnt iedere keer, dus inhoudelijk ga ik niet meer. Maar gezien de verschillende problemen die je ondervindt op het gebied van relaties, werk, opleiding, vriendschappen en toekomstperspectief en de onzekerheid die je uit denk ik dat je echt professionele hulp nodig hebt. Je weet niet wie je bent en wat je wilt. Je weet niet wat je drijft in het leven. Je bent niet in staat keuzes te maken. Op deze manier open je over 10 jaar nog steeds dezelfde topics. Doe je zelf een plezier en zoek hulp. Zo kom je nergens.

Ik heb je inmiddels ook op Reddit gespot, TO. Hier, op Viva, op Reddit; overal krijg je dezelfde adviezen. Waarom blijf je topics openen en reageer je nergens op?

Ik denk dat je er goed aan doet om hulp te gaan zoeken. Je lijkt er zelf niet uit te kunnen komen. En dat geeft niet, dat is geen schande. Daar zijn hulpverleners voor. 

Sterkte! 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.