Relaties Relaties

Relaties

Ik kan wel wat inzichten gebruiken

Denk ik. Al maanden ervaar ik mijn leven alsof ik in een achtbaan zit waar maar geen einde aan lijkt te komen. 
Ik hoop dat jullie mij een spiegel voor kunnen houden 

Het is heel lang, toch hoop ik dat iemand de moeite neemt.

Situatie is als volgt: 
Man en ik 14 jaar samen en 2 kinderen in peuter en kleuter leeftijd 

Periode 1: Man wordt op een ochtend wakker en verteld te vertrekken naar zijn moeder. Dit vanwege teveel ruzies die ik veroorzaakte  en sleur. Man is na intrekken bij moeder elke week 1x geweest voor de kinderen en 1x per maand konden ze bij hem logeren. Elke avond belde hij. Financieel stond hij wel voor ons klaar. De kinderen naar hem krijgen lukte vaak niet, omdat zijn moeder dit niet aankon. De afspraak was 1x per week na schooltijd en eens per 2 weken 2 nachtjes logeren. Bij een eigen woning co-ouderschap. Ik vind de gedachte van co-ouderschap niet fijn, maar vindt wel dat de kinderen hun vader moeten blijven zien op een zeer regelmatige basis. 
Periode 2: Man komt terug en verteld dat zijn moeder het allemaal te lastig vindt. Of hij een paar nachtjes mocht logeren, hij miste de kinderen en er waren geen huizen. Ik ging akkoord, want op straat slapen leek mij ook geen optie. 
Die paar dagen werden een paar weken. Ondertussen begonnen we weer seks te hebben en kwam de gezelligheid weer terug. De kinderen waren blij dat hun vader er weer was. Vader vroeg dan ook of hij mocht blijven, maar dan zonder relatie. Ik ging wederom akkoord. Ondertussen waren de grenzen qua seks ook besproken, als iemand een relatie zou krijgen dan zouden we stoppen. Als er FWB’s zouden komen dan zouden we open kaart spelen met elkaar. Hij had 1x een one night stand gehad en was getest. Ik hetzelfde, alles ging goed. 
Periode 3: Zijn verhalen werden raar, hij werd chagrijnig en afstandelijk. Ging regelmatig op stap en uit logeren en dit gebeurde altijd zeer spontaan. Ik merkte dat de kinderen het niet fijn vonden als ik ‘savonds vertelde dat hun vader niet thuiskwam maar wel over 2 nachtjes. 
Ik vertelde hem dat zijn verhalen niet klopte. Ik moest mij nergens mee bemoeien, want wij hadden niets samen. Mijn grenzen over spontaan wegblijven werden niet gerespecteerd, herhaaldeijk vroeg ik hem of er een ander in het spel was. We hadden dan allebei recht om het te weten, zeker omdat wij onveilig seks hadden. Er was niets aan de hand 

Onze peuter vond een bonnetje uit een bepaalde woonplaats van maanden terug. 
Ik wist wie daar woonde, hij ook. 
Die avond kwam hij naar huis, vertelde dat hij 2 maanden een relatie had gehad met een ander, direct na vertrek. Dat was klaar en hij was 1x vreemdgegaan, maar dat was niet mijn zorg. Ze was weg. 

Zijn verhalen werden vreemden, zijn logeerpartijen 2 wekelijks, maar minder spontaan. Achteraf weet ik niet waarom ik seks bleef hebben met hem. Ik vertelde dat zijn verhalen niet klopte en waarom, hij werd dan kwaad en vond dat ik ruzie zocht en vertelde mij dat ik de reden was dat niets werkte. 

Periode 4: Ik moest betalingen doen met zijn pasje, waarom hij vergat dat daar veel sporen waren, dat weet ik niet. Ze was er nog steeds, dat was duidelijk. 
Ik heb toen contact met haar gezocht en hem geconfronteerd. Ze hadden geen relatie meer en geen seks, ik had niets te klagen. Haar versie is anders, ze hadden geen seks, wel een relatie. Ze vond het niet tof hoe hij had gehandeld. Ik was vooral boos omdat ik een minnares was en werd bang omdat ik doorkreeg waar hij toe in staat was. Nog steeds waren er ruzies en die zou ik allemaal aangesticht hebben. Wie weet heeft hij daar gelijk in, wij hadden niets. 
Periode 5: Hij zwoer dat het contact klaar was, zij wilde niet meer en hij besefte dat hij te ver gegaan was bij mij. Alweer sporen dat het contact niet over was. Ik accepteerde dat het contact niet klaar was en vertelde geen seks te willen zolang zij er was. Ongeacht hun relatie status, er waren teveel leugens en de ruzies die voortvloeiden uit die leugens hebben mij heel veel gedaan.
Dit begreep hij 

2 dagen later vertrok hij, ik vroeg hem waarom hij zo chagrijnig was. Hij zei dat ik hem nooit met rust liet. 
Nu is hij een week weg en wilt hij morgen praten of hij terugkomt of weggaat. 
Ik wens zo hard dat dit stopt! Een keuze! Blijft hij voor de kinderen of vertrekt hij? Aan beide kanten zitten voor en nadelen voor hem en als ik nadelen vertel, dan wordt hij weer boos. 
En eigenlijk weet ik niet meer hoe uit deze situatie te komen.
Is er hier iemand met de juiste spiegel en inzicht? 
Ik sta er op papier niet goed op. Ben thuisblijf moeder zonder netwerk, regelmatig een baan geaccepteerd, alleen had ik hem dan nodig bij de kinderen voor de inwerkperiode, dat ging dan niet. Corona hielp ook niet. Ik heb dus geen inkomsten. Hij is hoofdhuurder en echt iets bezitten doe ik ook niet. Ik maak nu bijvoorbeeld gebruik van zijn oude mobiel en simkaart. 
Dat ik uit deze situatie moet komen, dat is duidelijk. Maar waar begin ik?

Ik heb onlangs weer een baan geaccepteerd, maar door zijn 2e plotselinge vertrek zie ik het alweer niet gebeuren. 
Hij wilt niet dat wij vertrekken uit het huis, hij blijft ons financieel steunen. 

Ik wil eigenlijk gewoon dat dit drama en gedoe stopt en samen voor de kinderen zorgen, ongeacht of hij nu hier is of elders. Ze worden zo uit het oog verloren.

Ai wat een rot situatie. Deze man is niet te vertrouwen. Zelfs niet dat hij voor je blijft zorgen. Wat als hij straks een vaste nieuwe relatie heeft?

Daarom is het belangrijk dat je financieel onafhankelijk wordt. Schrijf je kinderen direct in voor kinderopvang. Kijk verder of je hulp in je omgeving kunt vinden. Je zou ook tegen betaling op andere kinderen kunnen passen. Geen vetpot, maar wel goed te combineren met je eigen kinderen. En op dit moment met schreeuwende tekorten in de kinderopvang zijn er vast mensen die je hulp kunnen gebruiken. Maak een flyer en vraag of je die bij de lokale kinderopvang en de basisschool mag ophangen.

Je zult creatief moeten zijn om zonder opvang voor de kinderen een stabiele inkomsten bron te krijgen totdat je plek hebt op de kinderopvang.

Veel sterkte!

Ik zou verder gaan als ouders en niet meer als geliefden. Zo wil je niet behandeld worden. Zorg dat hij zijn financiële verplichtingen aan de kinderen blijft voldoen en bescherm jezelf voor meer hartzeer. 

Heb je al vrienden en familie in vertrouwen genomen? Dan sta je er hopelijk niet meer alleen voor.

Hoe wil je dat de kinderen je zien?

Als voetveeg die alles maar laat gebeuren? Of als sterke moeder die niet continu met zich laat sollen?

Sta je ingeschreven bij de woningbouw zodat je hopelijk op een dag toch ooit weg kan?

Ik zou dus stap voor stap gaan. Zorgen dat je niet meer financieel van hem afhangt, werk vindt, opvang vindt en na een tijd ook andere huisvesting vindt. Rome is niet gebouwd op 1 dag, dus het kan zijn dat je hem tijdelijk nog moet binnenlaten. Maar sowieso zou het bij mij toch écht gedaan zijn qua seks en zou ik alleen nog verder willen als ouders.

Ik zou ook iedereen rondom informeren dat jullie uit elkaar zijn. En dat je hulp nodig hebt in de vorm van werk en opvang. Schreeuw het desnoods uit op Facebook of wat-dan-ook.

Ga ook eens horen bij de gemeente wat de mogelijkheden zijn. Waarschijnlijk nog niet zo zeer qua huisvesting, maar misschien dat zij wel meer spoed kunnen zetten achter opvang.

Winnetoe

Winnetoe

29-11-2022 om 20:42 Topicstarter

Bedankt voor jullie reacties 

Jillz schreef op 29-11-2022 om 19:44:

Ai wat een rot situatie.

Dat heb ik ook aangegeven, hij zweert erbij dat hij de vaste lasten van dit huis blijft betalen zolang wij maar niet verhuizen. Als we wel verhuizen zal de alimentatie zoals wettelijk zijn. Wij huren vrije sector met een vrij redelijke prijs, als ik verhuis naar een veel kleiner appartement, betaal ik hetzelfde als hier en kom ik vreemd genoeg met zwaardere lasten uit dan dat ik probeer de huur hier over te zetten op mijn naam. 

Qua financiële zelfstandigheid heb je zeker een goed punt. Ik kan dan ook in januari kunnen beginnen, er is dan alleen oppas te kort voor anderhalve dag voor de peuter. En hij kan niet van vrije dag wisselen of extra vrij nemen tijdens deze inwerk periode. Hij kan wel thuiswerken met de peuter heeft hij aangegeven toen ik de baan accepteerde. Dat gaat niet als hij hier niet meer woont. Ergens moet toch zijn verantwoordelijkheid liggen? 

Gatekeeper schreef op 29-11-2022 om 20:15:

Ik zou verder gaan als ouders en niet meer als geliefden. Zo wil je niet behandeld worden. Zorg dat hij zijn financiële verplichtingen aan de kinderen blijft voldoen en bescherm jezelf voor meer hartzeer.

Ik neem dit advies ter harte


alhambra schreef op 29-11-2022 om 20:21:

Heb je al vrienden en familie in vertrouwen genomen? Dan sta je er hopelijk niet meer alleen voor.

Niet echt, ik schaam mij best voor een groot gedeelte voor mijn eigen inbreng in dit drama. Mijn familie is sowieso niet zo dol op hem, wimpelen het vaak af. Vrienden zijn er heel weinig, hij heeft liever geen bezoek en zo bloeden vriendschappen dood. De paar die ik heb val ik liever niet teveel lastig met dit drama, ze denken dat we uit elkaar zijn en dat alles goed is.


Tja...dit drama stopt alleen wanneer je een grens trekt en naar een advocaat stapt voor de scheiding. Je man vindt het allemaal wel handig zo. Hotel mama en een vrouw plus minnares die allebei de melk gratis weggeven. Hij heeft 3 vrouwen die zich grenzeloos voor zijn belangen inzitten, dus de actie om eruit te komen gaat niet van hem komen. De eisen die aan hem worden gesteld zijn lager dan mijn keldervloer. 

Winnetoe schreef op 29-11-2022 om 20:42:

Niet echt, ik schaam mij best voor een groot gedeelte voor mijn eigen inbreng in dit drama. Mijn familie is sowieso niet zo dol op hem, wimpelen het vaak af. Vrienden zijn er heel weinig, hij heeft liever geen bezoek en zo bloeden vriendschappen dood. De paar die ik heb val ik liever niet teveel lastig met dit drama, ze denken dat we uit elkaar zijn en dat alles goed is.


Ik snap je gevoelens van schaamte maar stop met jezelf proberen te straffen voor deze situatie.

 De situatie is volgens mij al lang ongezond (jij die niet kon werken omdat jhij dat niet toeliet,  mensen buiten de deur houden etc.) Hij lijkt je al dan niet bewust geïsoleerd te hebben.

Jij hebt nu hulp nodig en als je mijn vriendin zou zijn dan zou ik heus wel denken " Ik zei het je toch" maar je echt wel helpen. Ik verwacht dat jou familie en vrienden je zouden willen helpen.

Met mooi weer spelen heb je alleen jezelf. 


To, heb je contact gehad met zijn moeder rechtstreeks? Is het wel waar dat zij het niet aan kan? Wanneer hij voor de kinderen zorgt: hoeveel moeite heeft zij dan? Jij kan het ook omdraaien en aangeven wanneer hij de kinderen heeft: de opvang kan hij dan regelen voor die 1,5 - 2 dagen: dat het zwaar is, is niet jouw probleem: dan neemt hij maar een nanny of hij regelt kinderopvang. Waarom is het allemaal jouw probleem? 

Tijd voor je om dingen op een rijtje te zetten en uit te gaan zoeken. Er is meer mogelijk dan je denkt en ik vermoed dat je ook meer kunt dan je denkt!
Makkelijk misschien niet, maar dit is het ook niet voor je. Die man vind het allemaal wel prima, maar jij kan zo geen kant op.

Als alleenstaande krijg je veel toeslagen, kindgebonden budget en kinderopvang toeslag is echt fiks. 
Hoe zou je het willen regelen als jullie uit elkaar gaan? Zou je die dagen nu niet alvast kunnen verdelen qua verantwoordelijkheid?
Wanneer hij co ouderschap wil, zal hij ook voor opvang moeten zorgen.

Lucht je hart eens bij de POH ggz bij de huisarts, of misschien maatschappelijk werk? Die hebben vaak een apart loket voor echtscheidingen. Dan kunnen ze met je meedenken, dat is echt fijn.

Succes!

Winnetoe

Winnetoe

29-11-2022 om 21:36 Topicstarter

alhambra schreef op 29-11-2022 om 20:51:

[..]


Je hebt gelijk, ik heb wat meer steun nodig. Ik overweeg een vriendin het hele verhaal te e-mailen. Bedankt voor je bemoedigde woorden

rebmaaviv schreef op 29-11-2022 om 20:54:

To, heb je contact gehad met zijn moeder rechtstreeks? Is het wel waar dat zij het niet aan kan? Wanneer hij voor de kinderen zorgt: hoeveel moeite heeft zij dan? Jij kan het ook omdraaien en aangeven wanneer hij de kinderen heeft: de opvang kan hij dan regelen voor die 1,5 - 2 dagen: dat het zwaar is, is niet jouw probleem: dan neemt hij maar een nanny of hij regelt kinderopvang. Waarom is het allemaal jouw probleem?

Onlangs na lange tijd contact gezocht op verzoek kinderen. Hij is daar niet geweest, enkel tijdens de logeerpartijen. Hij zegt nog altijd ruzie te hebben, zij bevestigd dat er geen contact is sinds een tijd. Ze kan ze niet allebei alleen opvangen, dat is te lastig voor haar.

Je laatste gedeelte is waar ik naar zoek! Ik kan dit gewoon van hem eisen als hij co-ouderschap wenst? 

Evaluna schreef op 29-11-2022 om 21:05:


Dit leest als hoop! Bedankt voor deze adviezen, ik ga een afspraak maken bij de gemeente. Wat als hij zich niet uitschrijft omdat hij geen woonruimte kan vinden en hier ook niet verblijft, zullen er dan ook mogelijkheden voor toeslagen zijn? 


Maatschappelijk werk weet dat wel!
Ik heb de ervaring (helaas) dat er vaak meer mogelijk is dan dat je in je eigen bubbel kan bedenken. 
Ik was er toendertijd al een tijdje achter dat het hem echt niet meer zou worden. Er klopte niets meer van de relatie, emotioneel niet, alcohol erbij. Had zo'n partner die mij haarfijn kon uitleggen dat ik het niet zou redden. Geen werk, kleine kinderen, veel te dure opvang en ga maar door. Goed geïsoleerd en inmiddels geen mens meer dichtbij die ik in vertrouwen kon nemen. En geloof me, eenmaal weg bij hem ging er een wereld voor me open. Het was niet makkelijk, maar het kon wel, ik had vrijheid 😊.
Toevallig nu vriendlief die al jaren in de overtuiging is dat hij niet weg kan, fijntjes gevoed door ex. En jawel, er zijn echt wel dingen mogelijk. 
Dat geld ook voor jou. Hoe fijn zou het zijn? Iedereen uitnodigen die je wilt, niet meer hoeven denken aan je partner wat hij uitvoert, gewoon lekker zelf je dingetjes regelen en voldoening en collega's op je werk.

Maatschappelijk werk heeft me toen goed geholpen, ze weten veel van toeslagen. Hebben een luisterend oor, weten waar je moet wezen voor huisvesting en denken met je mee.

Goed dat je de stap neemt.

Winnetoe

Winnetoe

30-11-2022 om 07:29 Topicstarter

Goed te horen dat het goed gekomen is in jouw situatie, je klinkt heel stabiel. Er is inmiddels online een afspraak gemaakt bij de gemeente voor volgende week. Hopelijk bij het juiste loket, ik schrijf wel man, echter waren we ook niet getrouwd.

Voor wat steun
Heeft je huisarts een POH ?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.