Relaties Relaties

Relaties

Ideeën 40 jaar

Komend jaar wordt mijn man 40 jaar. Goede reden voor een feestje. 
Ik zou graag iets leuks doen met hem en de kinderen, maar weet niet zo goed wat. 
Daarnaast vind ik het ook leuk om een feest te organiseren. Daarvoor zoek ik ook inspiratie. Hoewel man zelf ook wel een feestje zal willen geven zat ik te denken aan iets van een themafeestje om het net een twist te geven. Het is midden in de winter. Ook is onze familie en vrienden niet erg uitbundig qua dresscode etc al lijkt het me wel leuk om toch iets te doen qua aankleding.

Wie heeft tips en/of ervaring? Ik vind zoeken op internet best lastig. 

Zo te lezen past een themafeestje niet echt bij jullie familie en vrienden. Dan zou ik hier niet voor kiezen. De voornaamste voorwaarde voor een geslaagd feest is immers dat de gasten zich op hun gemak voelen. 

Hoe je het dan toch iets extra's kunt geven? Organiseer het groter dan andes. Eventueel op een andere locatie of laat catering komen. Deze laatste twee opties zorgen  er ook voor dat jij en je partner extra van het feest kunnen genieten ipv voornamelijk bezig te zijn met het aanrukken van drank en hapjes.

Een winter bbq is misschien ook een leuk idee.

Toen ik 40 werd had mijn man een feest buiten de deur georganiseerd. Ik wist echt van niks. Het was in een zaaltje met alle mensen die ik lief heb. Ik dacht dat het een groot feest thuis en ik werd wel zenuwachtig want ik dacht waar blijft die partytent en een tap. 

Terug naar zijn geboortejaar 
Een jaren 80 feest 
Kleding
Muziek

Persoonlijk zou ik het iets leuks doen als verrassing geven. Een leuke activiteit die echt bij jullie gezin past, een goede overnachting en lekker eten zonder dat hij weet wat je allemaal hebt bedacht. Kan je zelf heel goed organiseren maar kan je ook laten doen zodat het voor jullie allemaal een verrassing is. (www.floorverrast.nl)

Aangezien je aangeeft dat je man ook wel een feestje wil geven zou ik dat juist samen oppakken en vragen wat hij daarin wilt. Een 80's feest kan heel tof zijn, typische 80's hapjes, een grammofoonplaat en een grote bak met lp's en met aankleding kan je ook voldoende verzinnen. Aangezien niet iedereen van een dresscode zou ik dat vrij laten, je mag verkleed als je dat wilt maar voel je absoluut niet verplicht. Iets in die trant?
Voor de muziek is het ook heel leuk om bijvoorbeeld http://www.deplatenbus.nl/ uit te nodigen, doet ook meteen veel qua aankleding. Wij hebben ze zelf ook ooit uitgenodigd op een feest en dat was een succes!

Qua organisatie zou ik beginnen met een gastenlijst, dan de locatie en daarna kijken of je iets extra's wilt doen qua thema of dergelijke.

Saga

Saga

26-09-2022 om 11:09 Topicstarter

ah dank voor de reacties. 
Ja, die dresscode wordt geen succes waarschijnlijk (of men moet mij verrassen) dus ik moet het vooral zoeken in de aankleding inderdaad. 
En het plan is om het samen op te pakken, maar de aankleding zal meer mijn ding zijn verwacht ik. Het lijkt me leuk om het net even wat specialer te maken dan 'gewoon' een feest. 
Het feestje zullen we thuis vieren, al zou ik dat het liefst in de tuin doen gezien de hoeveelheid mensen (denk zo'n 35 a 45 personen). Maar dat is begin februari waarschijnlijk wat koud. 

SpiritedMagpie74

SpiritedMagpie74

26-09-2022 om 11:10

Een winter-barbecue, liefst onder een afdakje. Iedereen niet op zijn mooist, want het gaat toch naar rook stinken. Tentje, vuurkorven, grote picknick-tafel met dekens. Zelfs leuk als het regent.

Ik had op mijn 40ste een lang weekend in het zuiden van Europa geboekt en tegen mijn allerbeste vrienden gezegd: zou ontzettend leuk zijn als jullie ook komen; jullie komst is het cadeau, ik trakteer op ontbijt en avondeten. Met korting een paar kamers in een hotel geregeld. Het is ook een mooi excuus om ergens naar toe te gaan. Er zijn 20 personen gekomen en ze hebben het er nog over.... ! 

Een reis naar een warme bestemming maken met je gezin. Thailand of Florida bijv.

Wij hebben deze zomer een gemiddeld 40 jaar thema feestje gehouden. Wij zelf gingen ook gekleed in het thema, de meeste gasten niet. Maakte niet uit, wij hadden lol. En we hadden ook de tent versierd in het thema en bijpassend eten en drinken.

Saga

Saga

26-09-2022 om 13:49 Topicstarter

Flapje schreef op 26-09-2022 om 13:36:

Wij hebben deze zomer een gemiddeld 40 jaar thema feestje gehouden. Wij zelf gingen ook gekleed in het thema, de meeste gasten niet. Maakte niet uit, wij hadden lol. En we hadden ook de tent versierd in het thema en bijpassend eten en drinken.

En hoe heb je precies de aankleding gedaan rondom dit thema? Ik zie even niet elke versiering, kleding en eten hierbij horen. 

Hoor het graag! In ieder geval fijn dat het gezellig was. 

Saga

Saga

26-09-2022 om 13:50 Topicstarter

Daddy_gijs schreef op 26-09-2022 om 11:10:

Een winter-barbecue, liefst onder een afdakje. Iedereen niet op zijn mooist, want het gaat toch naar rook stinken. Tentje, vuurkorven, grote picknick-tafel met dekens. Zelfs leuk als het regent.

Dit klinkt heel leuk en sfeervol. Bedankt voor het idee!

Ik zou voor zoveel mensen niet zelf de boodschappen gaan doen , laat de bbq bezorgen en huur een tap. 
Bijvoorbeeld : 
https://www.barbecue.nl/menus/?gclid=CjwKCAjwm8WZBhBUEiwA178UnHqozpnIv4T7ClCegmp-3un8u6p_lTTmSwkzUqQjyTsZnurCW9kt5BoC8GYQAvD_BwE
Ze nemen ook de vuil vaat mee.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.