Relaties Relaties

Relaties

Hopeloos verliefd op oudere collega

Hallo,

Om te beginnen ben ik een jongen van 22 die smoorverliefd is op een collega die 11 jaar ouder is. Dit gaat niet echt over liefdesverdriet maar wel over vechten tegen mijn gevoelens.. Ze werkt al een tijdje bij ons bedrijf maar ze was er even tussenuit vanwege prive problemen. Telkens als we samen zijn is het echt super gezellig en kunnen we lang praten over van alles en nog wat. Ze is echt gewoon top, ik zie mezelf al helemaal samen zijn met haar en lang en gelukkig leven. Misschien beeld ik het mij allemaal in vanwege de verliefdheid maar ik voel echt een uitzonderlijk goede klik. 

Het feit dat ze 11 jaar ouder is en we elkaar tijdens het werk wel vaak zien/spreken maakt het voor mij moeilijk om serieuze toenadering te zoeken. Ik vind de chemie tussen ons mooi en tegelijkertijd ook heel frustrerend. Als ik de stap zou zetten en het niet wederzijds is dan is onze werkrelatie naar de klote. Dat wil ik haar niet aan doen, het word dan natuurlijk echt extreem ongemakkelijk tussen ons en misschien gaat ze het ook wel vertellen aan collega's, jullie snappen wel dat ik daar niet echt op zit te wachten. Maar toch moet ze weten wat ik voor haar voel en hoe bijzonder ze is voor mij, ik kan het mezelf nooit vergeven als ze het nooit te weten komt. We zijn beide single dus wat dat betreft kan er in de prive sfeer gelukkig niks kapot gemaakt worden, het enige is dat je de werkrelatie/situatie wel extreem ongemakkelijk gaat maken en omdat ze al prive problemen had wil ik het leven voor haar niet nog moeilijker maken dan het al is. Ze vind me kwa uiterlijk er wel goed uit zien, ik ben half Portugees en dat vind ze heel leuk, toch denk ik niet dat deze gevoelens wederzijds zijn. Omdat ze dus zoveel ouder is bevind ze zich wel in een andere fase van haar leven en lijkt de afstand zo enorm groot tussen ons, en ook omdat we collega's zijn denk ik gewoon niet dat ze prive met me zou optrekken. Ik zit er echt heel erg mee en kan het moeilijk achter me laten. Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben of misschien een idee hebben wat ik met de situatie aan moet? Alvast bedankt voor het lezen.


Je kunt ook een tussenstapje zetten. Eerst vrienden worden buiten het werk om. Een wandeling maken of iets anders wat jullie allebei leuk vinden. Iets wat niet direct lijkt op meer dan vriendschappelijk, wat je met je ‘reguliere’ vrienden ook zou ondernemen dus. Leer haar eerst eens beter kennen. Je kan haar altijd nog je liefde verklaren hè. En een andere baan zoeken is ook zo gepiept tegenwoordig. 

Het leest inderdaad of je 'het goed zitten hebt'. 

Persoonlijk vind ik op dit moment het leeftijdsverschil 'te groot'. Het zal natuurlijk altijd even groot blijven, maar 22 - 33 is voor mij toch groter dan 45 - 34. Zoals je zelf zegt: zij zit al in een andere levensfase dan jij. 
Je spreekt over 'chemie' maar ofwel is er geen chemie tussen jullie, ofwel heb jij een ander gevoel bij chemie dan ik. Voor mij is chemie synoniem van speciale gevoelens.
En wat je ook niet mag verwarren is collegiale vriendschap en gevoelens voor iemand.

Ik zou mij op mijn werk wat meer bezighouden met mijn werk en de verliefde gevoelens in de ijskast zetten. Ga jij nog uit met leeftijdsgenoten? Heb jij al een lange(re) relatie gehad? 

Ik wens je sterkte bij  het in bedwang houden van je verliefdheid. Ik begrijp je stemming wel hoor en het verlangen om haar dit kenbaar te maken. De lont moet uit het kruitvat hé. En dat wil jij liefst zo snel mogelijk. Sorry TO, grote kans dat dit niks wordt. Hou het bij 'goede collega's'! 

"Als ik de stap zou zetten en het niet wederzijds is dan is onze werkrelatie naar de klote. Dat wil ik haar niet aan doen, het word dan natuurlijk echt extreem ongemakkelijk tussen ons en misschien gaat ze het ook wel vertellen aan collega's, jullie snappen wel dat ik daar niet echt op zit te wachten. Maar toch moet ze weten wat ik voor haar voel en hoe bijzonder ze is voor mij, ik kan het mezelf nooit vergeven als ze het nooit te weten komt."

ik persoonlijk zou er niet zoveel aan tillen als zo een jonge knul (ik ben 34) mij de liefde verklaart. Ik zou denken ach hij is 22 lief en vleiend maar nee. Kom laten we weer normaal doen. Termen als extreem ongemakkelijk etc zegt meer iets over jouw gevoel. Je moet dat niet overschatten bij een ander. Ik zeg je dit om je enigzins gerust te stellen, je hoeft je niet te schamen ontslag te nemen of weet ik veel als ze zegt nee. Jij wilt het heel graag zeggen dus moet je dat doen. Heel misschien vind ze je leuk en anders loopt het waarschijnlijk met een sisser af en kom je wel een nieuwe meid van jouw leeftijd tegen. Middenin je verliefdheid is dit altijd moeilijk te geloven maar achteraf zal je dankbaar zijn voor een meisje van jouw leeftijd. En nog dit: je wil echt geen vrouw van 11 jaar ouder die als jij eindelijk toe bent aan kinderen nog een half eitje over heeft en al met een been in de premenopauze zit. 

Paulinho3800

Paulinho3800

06-06-2024 om 02:12 Topicstarter

Thanks voor de reacties, ik wil het inderdaad dolgraag vertellen alleen weet niet wat een goed moment is om dat te doen, kijk als degevoelens niet wederzijds zijn snap ik dat maar wel vind ik dat ze moet weten wat ze voor me betekend, daar gaat het meer om. Alleen heb ik gewoon geen idee hoe je dit een beetje subtiel en op het juiste moment kan doen. Ook geen idee hoe ze zou reageren, denk wel dat ze schrikt en dan lijkt samenwerken voor ons echt onmogelijk geworden😭😭. Als je weet dat iemand verliefd op je is ga je je natuurlijk anders gedragen T.O.V die persoon, vandaar dat ik denk dat het wel eens ongemakkelijk kan gaan worden ja...
Wel bedankt voor het meedenken

Hoi, ik kan me voorstellen dat je niet weet wat je met je gevoelens aanmoet en het erg frustrerend is.
Ik zou eerst wat zelfonderzoek doen. Jullie hebben 11 jaar leeftijdverschil, dus is zij 33 jaar. Een leeftijd waarop veel vrouwen kinderen willen krijgen en/of daar mee bezig zijn.
Mocht er iets voortkomen uit jouw uiting van gevoelens naar haar dan zou je waarschijnlijk in een relatie stappen met een vrouw die potentieel nu kinderen wil. Hoe sta jij daarin als je daaraan denkt?
Verder is het misschien goed om jezelf af te vragen of je bereid zou zijn om van baan te te verwisselen mocht je je gevoelens gaan kenbaar maken naar haar?
Omdat, wat je al vertelde, dit jullie werkrelatie erg zou aantasten.

Even wat overwegingen.

Laat gewoon eens merken dat je haar interessant vind en kijk wat er gebeurt. Je hoeft niet meteen een serenade te brengen. Iemand van die leeftijd heeft wel eerder met dit bijltje gehakt meestal. Er er zijn ergere dingen dan ongemakkelijk...

Eens met Gelebloem. Ga gewoon koffie met haar drinken en til er niet zo zwaar aan. Leeftijd zegt in mijn opinie niet zoveel. (En trouwens mocht ze je afwijzen dan overleef je dat heus  )

Ik zou voorzichtig zijn. Ik had dit andersom. Een oudere collega bleef me lastig vallen met flirtende opmerkingen, aanrakingen, appjes etc. Ik vond het heel erg vervelend en op een gegeven moment grensoverschrijdend. Dus let goed op hoe je dit aanpakt en let erop of ze jouw manier van toenadering zoeken echt wel leuk vindt. Zo niet, direct ermee stoppen.

Waterfles schreef op 06-06-2024 om 02:45:

Hoi, ik kan me voorstellen dat je niet weet wat je met je gevoelens aanmoet en het erg frustrerend is.
Ik zou eerst wat zelfonderzoek doen. Jullie hebben 11 jaar leeftijdverschil, dus is zij 33 jaar. Een leeftijd waarop veel vrouwen kinderen willen krijgen en/of daar mee bezig zijn.
Mocht er iets voortkomen uit jouw uiting van gevoelens naar haar dan zou je waarschijnlijk in een relatie stappen met een vrouw die potentieel nu kinderen wil. Hoe sta jij daarin als je daaraan denkt?
Verder is het misschien goed om jezelf af te vragen of je bereid zou zijn om van baan te te verwisselen mocht je je gevoelens gaan kenbaar maken naar haar?
Omdat, wat je al vertelde, dit jullie werkrelatie erg zou aantasten.

Even wat overwegingen.

Dit inderdaad...

Als zij zoveel ouder is, dan zit zij, als ze een kinderwens heeft, in de fase van een gezin willen starten binnen niet al te lange tijd....wil jij dat ook? Dat is een heel belangrijk punt en kan je ook al die verantwoordelijkheid aan die bij een volwassen verantwoordelijke relatie hoort en heb je daar ervaring mee?

Is jou antwoord vol overtuiging Ja,( en niet ingegeven door extreme verliefdheid, maar ook rationeel bekeken) pas dan kan je voorzichtig haar eens uitnodigen om na werktijd eens samen een drankje te doen samen. Gewoon luchtig brengen/vragen...... en dan zal het vanzelf wel uitwijzen of het wat kan worden tussen jullie.

Maar......weet je van jezelf dat nog niet toe bent aan alles wat bij een serieuze relatie komt kijken en ook dus haar kinderwens op korte termijn, dan moet je jezelf even toespreken en ook dan de verantwoordelijkheid nemen om niks met je gevoelens te doen...

Maar ik hoop voor je op een leuke relatie.

Dus dit zijn je afwegingen.

Hoe sta je hierin?

Succes

charly luske en tanja jess, bettina holwerda en jim bakkum.   Stellen die langdurig getrouwd zijn en, wat ze zelf in de bladen zeggen, gelukkig zijn. Allen met vergelijkbaar leeftijdsverschil

sommige mannen zijn vroeg wijs en sommige vrouwen lang jong.  Zo schokkend vind ik het leeftijdsverschil niet.  Wat lastiger is, is dat jullie collega’s zijn.   Maar ja staat niet bij wat voor bedrijf.  Misschien is dat wel heel simpel op te lossen   

Ik zou haar gewoon eens voor een koffie of drankje na het werk vragen en voorzichtig peilen hoe ze haar relatiestatus ziet en of ze weleens denkt aan uitgaan met iemand, misschien met jou. 

Ik zou haar gewoon uitnodigen om buiten het werk wat samen te doen. Gaat ze talmen, probeert ze het op de lange baan te schuiven, of zegt ze meteen dat ze niet romantisch in je geïnteresseerd is, dan weet je hoe je kaarten staan. Zonder dat je afgegaan bent en een andere baan moet zoeken.

Je kan ook stil verliefd blijven en door blijven dromen, maar je komt dan wel in een fantasieleven terecht dat totaal niet lijkt op de realiteit. Dat houdt altijd een gevaar in dat je iemand totaal verkeerd in gaat schatten. Maar dit kan natuurlijk ook. Waarom zou een mens niet mogen dromen. Succes!

Paulinho3800

Paulinho3800

06-06-2024 om 14:08 Topicstarter

BritgetJones007 schreef op 06-06-2024 om 08:08:

[..]

Dit inderdaad...

Als zij zoveel ouder is, dan zit zij, als ze een kinderwens heeft, in de fase van een gezin willen starten binnen niet al te lange tijd....wil jij dat ook? Dat is een heel belangrijk punt en kan je ook al die verantwoordelijkheid aan die bij een volwassen verantwoordelijke relatie hoort en heb je daar ervaring mee?

Is jou antwoord vol overtuiging Ja,( en niet ingegeven door extreme verliefdheid, maar ook rationeel bekeken) pas dan kan je voorzichtig haar eens uitnodigen om na werktijd eens samen een drankje te doen samen. Gewoon luchtig brengen/vragen...... en dan zal het vanzelf wel uitwijzen of het wat kan worden tussen jullie.

Maar......weet je van jezelf dat nog niet toe bent aan alles wat bij een serieuze relatie komt kijken en ook dus haar kinderwens op korte termijn, dan moet je jezelf even toespreken en ook dan de verantwoordelijkheid nemen om niks met je gevoelens te doen...

Maar ik hoop voor je op een leuke relatie.

Dus dit zijn je afwegingen.

Hoe sta je hierin?

Succes

Ehm, ja ze woont nog thuis dus geen idee hoe het met haar kinderwens zit. Persoonlijk ben ik nog niet toe aan kinderen maar dit zou wel echt de vrouw zijn met wie ik het ooit zou willen. Ze heeft ook een hele andere achtergrond dan ik, ben zelf Portugees en Nederlands opgevoed en haar roots ligt ergens in het midden oosten wat hopelijk niet een al te groot obstakel zal zijn. Rationeel bekeken zou ik het zeker willen maar zeker nog niet op de korte termijn. Bedankt voor je lieve woorden

Paulinho3800 schreef op 06-06-2024 om 14:08:

[..]

Ehm, ja ze woont nog thuis dus geen idee hoe het met haar kinderwens zit. Persoonlijk ben ik nog niet toe aan kinderen maar dit zou wel echt de vrouw zijn met wie ik het ooit zou willen. Ze heeft ook een hele andere achtergrond dan ik, ben zelf Portugees en Nederlands opgevoed en haar roots ligt ergens in het midden oosten wat hopelijk niet een al te groot obstakel zal zijn. Rationeel bekeken zou ik het zeker willen maar zeker nog niet op de korte termijn. Bedankt voor je lieve woorden

Maar als zij "al" 33 is, dan is er niet zo heel veel tijd meer voor ooit.

Paulinho3800

Paulinho3800

06-06-2024 om 16:07 Topicstarter

Dutchgirly schreef op 06-06-2024 om 07:15:

Ik zou voorzichtig zijn. Ik had dit andersom. Een oudere collega bleef me lastig vallen met flirtende opmerkingen, aanrakingen, appjes etc. Ik vond het heel erg vervelend en op een gegeven moment grensoverschrijdend. Dus let goed op hoe je dit aanpakt en let erop of ze jouw manier van toenadering zoeken echt wel leuk vindt. Zo niet, direct ermee stoppen.

Hahahahaah ja ik ben zeker niet obsessief bezig met haar, we appen verder niet maar het is alleen erg gezellig als we ff samen zijn. 

Paulinho3800 schreef op 06-06-2024 om 14:08:

[..]

Ehm, ja ze woont nog thuis dus geen idee hoe het met haar kinderwens zit. Persoonlijk ben ik nog niet toe aan kinderen maar dit zou wel echt de vrouw zijn met wie ik het ooit zou willen. Ze heeft ook een hele andere achtergrond dan ik, ben zelf Portugees en Nederlands opgevoed en haar roots ligt ergens in het midden oosten wat hopelijk niet een al te groot obstakel zal zijn. Rationeel bekeken zou ik het zeker willen maar zeker nog niet op de korte termijn. Bedankt voor je lieve woorden

Dat weet ik niet of dat een obstakel is en hoe groot het cultuurverschil is. Daar zou je uit interesse eens naar kunnen vragen?

En begin eens met een luchtig appje.

Waarom woont ze nog thuis? 

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.