Relaties Relaties

Relaties

Ben ik geen liefde waard, waarom lukt het niet in de vrouwenliefde?

Ik ben er nog niet zo heel lang achter dat ik op vrouwen val, na een huwelijk met een man.
Mijn ouders hadden het nooit goed gevonden als ik met een vrouw zou zijn thuisgekomen en ik leerde m’n man kennen, had een kinderwens. Echt verliefd ben ik nooit op hem geweest, ik beschouwde hem als zeer goede vriend met en dikke plus, waar ik uiteraard ook seks mee had en daar genoot ik ook van.
Na de komst vd kinderen kreeg ik steeds minder zin in seks met hem en ik gunde hem een vrouw die wel aan zijn behoefte kon voldoen dus deed hij het soms met een ander.
Ik had me er eigenlijk bij neergelegd, zag mezelf gewoon als aseksueel en kon daar goed mee leven. Ik miste echter wel oprechte intimiteit( diepgang in gesprekken bijv).
Tot ik dus afgelopen voorjaar smoor en smoorverliefd werd op een vrouw en zeer sterke seksuele gevoelens had voor haar. Dit had ik nooit eerder ervaren, zeker niet bij mannen.
Zij gaf aan dat het niet wederzijds was, wat ik heel jammer en misschien wat voorbarig vond want ik was en ben echt van mening dat we veel lol zouden kunnen hebben. Zij reageerde alsof ik haar ter plekke te huwelijk vroeg, terwijl mijn intentie was een zeer goede vriendschap met een dikke plus. Maar ook daar staat zij blijkbaar niet voor open. Ik zie haar echt als enige en mooiste, leukste liefste die ik wil en voel me daardoor niet beschikbaar voor andere vrouwen. Ik sta wel ingeschreven op andere dating/sekssites maar niemand kan voor mij aan haar tippen. Terwijl ik wel echt de intimiteit mis en het zo graag wil doen met een vrouw… ze heeft me ook niet willen vertellen waarom zij me heeft afgewezen, ik weet wel dat ze toen ze een peuter en baby had in de steek is gelaten door haar ex, en daarna nooit meer een relatie heeft gehad.
Ik weet echt niet meer of en wat ik nog moet doen. Zij liked m’n foto’s en ik zie haar wekelijks bij sport.
Ik heb gewoon het idee dat ik de liefde niet waard ben, maar waarom niet, wat doe ik verkeerd? En hoe kan ik me dan toch openstellen voor andere vrouwen, zonder continu met m’n hoofd en hart bij haar te zitten?


Het komt op mij over alsof je een beetje te agressief naar haar toe bent geweest en je komt onredelijk op me over. Ze hoeft je ook geen reden te geven waarom ze je heeft afgewezen. Veel mensen zitten helemaal niet te wachten op een voorstel voor 'vriendschap met een dikke plus', zeker als het uit het niets komt. Ik denk dat je daarmee friends met benefits bedoeld maar het klinkt erg kinderachtig.
Ben je nu wel single? Want ik kan me voorstellen dat er veel vrouwen niet op zitten te wachten om een side piece te zijn, maar echt op zoek zijn naar een relatie als je op een datingapp zit.
Ik denk dat je even pas op de plaats moet maken, je gevoelens voor de ene vrouw moet verwerken en pas dan echt open kan staan voor andere vrouwen. Want je zegt dat je het idee hebt de liefde niet waard te zijn, maar op mij komt het over alsof jij helemaal niet open staat voor iemand anders dan de vrouw die jouw heeft afgewezen.

Je bent afgewezen door een vrouw die misschien zelfs helemaal niet op vrouwen valt en trekt daaruit de conclusie dat het je niet lukt in de liefde? 
Ik denk dat het je goed zou doen om deze vrouw zo snel mogelijk uit je hoofd te zetten (misschien met de bijgedachte dat zij simpelweg hetero is) en vervolgens uit te gaan op feestjes voor holebi's. 

PerfumedAlpaca84

PerfumedAlpaca84

26-12-2023 om 12:53

als jij iemands afwijzing afdoet als 'voorbarig' omdat jij vindt dat jullie wel lol zouden kunnen hebben ben je niet naar liefde aan het zoeken, maar naar een soort verlengstuk van jezelf dat alles doet wat jij wil.

Volgens mij kun je beter eerst goed naar jezelf kijken voor je naar vrouwen gaat kijken.

Als zij het niet voelt, voelt zij het niet. Dat kun je niet afdwingen. Het is net het echte leven. Accepteren is het enige wat je kan (en zou moeten) doen. Het leest allemaal wat dramatisch eerlijk gezegd.

Wandelvrouwtje schreef op 26-12-2023 om 12:53:

als jij iemands afwijzing afdoet als 'voorbarig' omdat jij vindt dat jullie wel lol zouden kunnen hebben ben je niet naar liefde aan het zoeken, maar naar een soort verlengstuk van jezelf dat alles doet wat jij wil.

Volgens mij kun je beter eerst goed naar jezelf kijken voor je naar vrouwen gaat kijken.

Hier sluit ik mij bij aan. Wat raar om iemands afwijzing niet serieus te nemen en zo af te doen alsof ze een verkeerde keuze maakt. 

Ik zou een vrouw als sekspartner ook ogenblikkelijk afwijzen ook al was ze beeldschoon en mocht ik haar ontzettend graag. Ik wil geen hartsvriendin zijn van iemand die op een té liefdevolle manier naar me kijkt. Ik wil ook geen echt goede vriendin zijn van een man waarvan ik weet dat hij verliefd op me is. Ik verwacht toch dat hij dan blijft hopen, terwijl ik steeds meer weerstand zou gaan voelen.Zij gaf aan dat het niet wederzijds was, wat ik heel jammer en misschien wat voorbarig vond want ik was en ben echt van mening dat we veel lol zouden kunnen hebben. Zij reageerde alsof ik haar ter plekke te huwelijk vroeg, terwijl mijn intentie was een zeer goede vriendschap met een dikke plus. Maar ook daar staat zij blijkbaar niet voor open.

Je reageert alsof het vanzelfsprekend is dat ze jou zo leuk vindt dat ze een seksuele relatie met je zou willen. Likes op FB is geen graadmeter van liefde of verliefdheid. Jij had je zinnen op haar gezet, zij niet op jou, klaar. Get over it and move on.

ik denk op basis van wat je schrijft dat je gewoon voor het eerst echt verliefd bent geweest, en voor het eerst te maken hebt gekregen met de intensiteit van gevoelens die dat meebrengt. Als je dat zo sterk voelt allemaal is het bijna onvoorstelbaar dat de ander dat niet voelt. Je bent nu voor jouw gevoel je grote liefde 'kwijt'. Veel mensen maken dit mee als ze pubers of jongvolwassenen zijn en het licht obsessieve gebeuren en het gepsychologiseer wat je vertoont horen daarbij. Je voelt het nu zo sterk, maar als je afstand neemt en het niet voedt zul je merken dat dat op gegeven moment minder wordt.

Nergens voor nodig om je aanmatigend op te stellen tov de persoon waar je op valt, zij is je verder geen uitleg verschuldigd over hoe en waarom. Ook nergens voor nodig om meteen allerlei dramatische conclusies te trekken over wat je waard bent. Je bent een volwassen vrouw met 0 ervaring op gebied van de vrouwenliefde, gun jezelf wat tijd om te ontdekken wat wel en niet voor jou werkt, en respecteer anderen zoals je zelf wil worden gerespecteerd; zij zijn ook gewoon complete mensen met hun eigen beweegredenen, niet alleen het object van jouw begeerte.

Oh en ook lang niet iedere vrouw die wel op vrouwen valt zit er op te wachten om de eerste liefde/friends with benefits te zijn van een vrouw die getrouwd is met een man. Ik val zelf op beide geslachten en ben een aantal keer benaderd een vrouw die vanuit een relatie met mij wilde experimenteren. Ik ben zelf gewoon monogaam en zat helemaal niet te wachten op dat soort (in mijn beleving) ingewikkelde constructies. Er zijn vast ook vrouwen die dat juist een heel prettige uitgangspositie vinden, zoek die op en wees daar helder over.

Ik krijg de kriebels als ik je post lees. Het voelt voor mij obsessief en opdringerig. Daardoor vraag ik me af of je in het echt ook zo overkomt. Je zou je communicatiestijl dus eens onder de loep kunnen nemen.
Verder hoop ik dat je het respect richting haar vindt om te accepteren dat ze niet verliefd is en dat ook niet nog zomaar gaat worden. Dus focus niet meer op haar, probeer geen liefdestekens te zoeken achter likes en verzet je gedachten. Er komt vast wel weer een nieuwe verliefdheid. 

laat die vrouw los. En je hoeft niet te kiezen of je op mannen of vrouwen valt. Je bent gewoon voor het eerst echt verliefd geworden. Afgewezen. En nu moet je helen. Van je lange relatie en van de afwijzing. Neem er de tijd voor. Sterkte. 

ik vind je posting eng klinken. Sorry. 
ze is voorbarig want JIJ denkt dat jullie het leuk zouden kunnen hebben. En je vindt dat ze je uitleg verschuldigd is waarom ze niet op jou valt. 
Dat is precies de taal die mannen uitslaan die vrouwen stalken omdat ze geen ‘nee’ kunnen horen. Doe daar wat aan. Je maakt je liefdesleven onmogelijk als dit je taal en stijl is. 

Oef, er is eens vent geweest die maar volhield dat ik gewoon niet begreep dat hij mijn Prins op het Witte Paard was. Ik kreeg het er Spaans benauwd van.

MellowTurkey78

MellowTurkey78

27-12-2023 om 08:08

Ik snap de reacties van eng en obsessief hier niet zo goed. TO is, waarschijnlijk idd voor het eerst in haar leven, heel erg verliefd.  Ik zou niet weten wat daar eng aan is, dat hebben we toch allemaal wel eens gehad? (Verlangen naar iemand, ook lichamelijk, hoort i.m.o gewoon bij verliefdheid, en dat gaat echt niet meteen weg als je afgewezen wordt, was het maar zo simpel...)

TO je bent afgewezen, dat is niet leuk en het stopt je gevoelens voor die persoon ook echt niet meteen (Been there, done that...) en daar zul je mee moeten dealen, hoe pijnlijk ook.
Echter je hoeft het niet persoonlijk op te vatten want het zegt niet zoveel over jou. Met jou is niks mis, alleen de persoon in kwestie heeft niet dezelfde gevoelens en verlangens als jij, thats all. 
Het goede nieuws is dat het echt slijt en dat gaat wat makkelijker als je nu even heel erg lief voor jezelf bent en afleiding zoekt.
En 1 afwijzing heeft niks te maken met  'het lukt niet', het is gewoon niet de juiste persoon voor jou.... Ik weet dat dit moeilijk is maar maak het niet te 'zwaar' voor jezelf want daar schiet je niks mee op.

PerfumedAlpaca84

PerfumedAlpaca84

27-12-2023 om 08:55

PhoebeHolmesreturns schreef op 27-12-2023 om 08:08:

Ik snap de reacties van eng en obsessief hier niet zo goed. TO is, waarschijnlijk idd voor het eerst in haar leven, heel erg verliefd. Ik zou niet weten wat daar eng aan is, dat hebben we toch allemaal wel eens gehad? (Verlangen naar iemand, ook lichamelijk, hoort i.m.o gewoon bij verliefdheid, en dat gaat echt niet meteen weg als je afgewezen wordt, was het maar zo simpel...)

TO je bent afgewezen, dat is niet leuk en het stopt je gevoelens voor die persoon ook echt niet meteen (Been there, done that...) en daar zul je mee moeten dealen, hoe pijnlijk ook.
Echter je hoeft het niet persoonlijk op te vatten want het zegt niet zoveel over jou. Met jou is niks mis, alleen de persoon in kwestie heeft niet dezelfde gevoelens en verlangens als jij, thats all.
Het goede nieuws is dat het echt slijt en dat gaat wat makkelijker als je nu even heel erg lief voor jezelf bent en afleiding zoekt.
En 1 afwijzing heeft niks te maken met 'het lukt niet', het is gewoon niet de juiste persoon voor jou.... Ik weet dat dit moeilijk is maar maak het niet te 'zwaar' voor jezelf want daar schiet je niks mee op.

De gevoelens zijn niet eng, het gedrag en de uitspraken over die vrouw zijn eng. Iemands afwijzing niet serieus nemen heeft niets met verliefdheid te maken, maar met hoe je naar die ander kijkt. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.