Relaties Relaties

Relaties

Bang voor intimiteit

Na meer dan 20 jaar vrijgezel te zijn geweest eindelijk de moed genomen om mij in te schrijven bij een dating app. Doodeng omdat ik door seksueel misbruikt, verkrachting en mishandeling de vertrouwen in mannen totaal kwijt ben. Ik deed niet aan daten omdat ik bang was voor intimiteit. Zelfs na jaren therapie blijft het onderwerp seks en intimiteit voor mij gevoelig. Nu heb ik via de app een leuke man leren kennen en appen we elkaar dag met elkaar. We hebben elkaar nog niet ontmoet maar we hebben wel een klik. Nu wil hij binnenkort wat afspreken en alle alarmbellen gaan bij mij op rood staan. Al mijn triggers en angsten komen naar boven. Ik wil graag dat we samen iets leuks kunnen opbouwen maar ik ben ook bang dat door mijn verleden het niet lukt om seksueel actief met hem te zijn terwijl ik dat wel heel graag wil. Kunnen jullie mij tips en advies geven? 

Moedig van je .
Hij wil iets leuks doen. Daar zou ik mee beginnen. Wat vindt jij leuk ?
Je gaat hem zien en spreken. Meer is het eerst niet 
Stapje voor stapje . Succes 🍀

wat ongelooflijk rot dat je dit hebt meegemaakt en dat het je nog steeds zo in de weg zit. Zijn wens om je te ontmoeten is helemaal niet gek. Juist superleuk dat hij ook zoveel interesse heeft. 
Weet hij iets van je verleden? Hoeft helemaal niet, neem de tijd die je nodig hebt. Misschien is het voor jou wel fijn om af en toe te “ijken”, heb je vriend(inn)en of familie waarmee je dit kunt bespreken? Is het forum of (online) therapie/coach een optie?

het is helemaal niet gek dat deze angsten nu in je loskomen. Maar wel heel rot omdat je kennelijk toch een behoefte hebt, die dit bij je los maakt. 

Mijn voornaamste tip; blijf ademen. Dat is soms al lastig genoeg. En zoek een vertrouwd ijkpunt. Laat hem weten dat je het graag rustig aan doet, waarom mag je op jouw tijd vertellen, je hoeft er niet op te hinten. En probeer te blijven voelen dat hij jou dus leuk genoeg vindt. De jij die je nu bent. Niet die jij die al die nare dingen zijn aangedaan. Alles dat je in de tussentijd gedaan hebt, heeft je hier gebracht, iemand met de moed om iets nieuws te proberen. En het lijkt zelfs een beetje te lukken. Hoe cool! En vergeet niet; voor bijna iedereen is daten een beetje eng. Voor hem vast ook. 

EDIT: wat Roos zegt; wat zou jij leuk vinden om te doen, wanneer voel jij je op je gemak? Dat is leuk om te laten zien aan hem. 

Zou het je helpen om een keer uit te spreken dat je het rustig op wil bouwen? Eventueel met de toevoeging "Vanwege dingen die in mijn verleden zijn gebeurd" (als je dat wil noemen althans).
Dan temper je zowel zijn als jouw verwachting en ontstaat er misschien ook ooit ruimte om iets meer te vertellen, voor zover je die behoefte hebt.

@Skey:
Weet niet of je hier iets aan hebt. 
Mijn eerste partner in een langdurige relatie had ook een verleden van seksueel misbruik. 
In het begin wist ik dit niet en was het redelijk wat verschieten bij de eerste keren dat we het bed deelden; dat ging van bijten, naar huilen, naar slaan,... en het enige dat ik kon doen was voor haar veilig zijn en er weinig anders op te reageren dan het toe te laten en haar vast te klemmen wanneer ze te wild werd; dit heeft enkele jaren geduurd.  
Uit die ervaring denk ik dat je er goed aan doet om dit tijdig bij hem aan te geven zodat hij kan anticiperen op je gedrag. 

Jullie hoeven niet meteen op de bedscène af te stevenen natuurlijk. Daar zijn twee mensen voor nodig en als een van de twee het niet wil gaat het niet door. Gelukkig maar.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.