Relaties Relaties

Relaties

26 jaar en nog nooit een relatie gehad: advies?


Ik ben een 26-jarige vrouw en heb nog nooit een relatie gehad. Heel af en toe is een date, maar na enkele dates stopte dit altijd van mijn kant omdat ik geen behoefte heb aan de intimiteit die er vanaf dan vaak verwacht wordt. De laatste tijd twijfel ik of ik misschien aseksueel ben. Ik heb wel behoefte aan gezelschap, maar niet aan het romantische/seksuele deel dat bij een relatie komt kijken.

In mijn omgeving heeft iedereen al lang een vriend, sommige hebben zelfs al trouwplannen/zijn al getrouwd. En dus komt ook vaak de vraag: "Heb je al een vriend?" "Zie je iemand?"
Ik heb het gevoel dat ik altijd single zal blijven.
Toch heb ik een grote kinderwens.
Iemand enig idee wat te doen in mijn situatie? Blijven daten?
Ik ben ook enig kind en heb eigenlijk geen familie meer buiten mijn ouders.

Ik zou heel graag aan een hbo deeltijd opleiding starten, maar daarbij zal ik zeker 4 dagen in de week moeten blijven werken. Dit worden dus 4 hele drukke jaren met nog minder tijd om te daten. Daarom dat ik niet weet of dit een goede beslissing is. Ik wil niet 30 zijn en nog nooit een relatie hebben gehad.

Mensen die ook al lang single zijn: hou oud zijn jullie? Hoe lang zijn jullie al single? En hoe gaan jullie daarmee om? Zijn jullie (overwegend) gelukkig? Of missen jullie een partner.

Bedankt voor jullie advies!

mijn broertje is begin 30 en heeft ook nog nooit een relatie gehad. Hij is er nu zeker aan toe maar wat hem tegenhield was zijn onzekerheid over zijn overgewicht. Hij probeert nu eerst af te vallen en lekkerder in zijn vel te zitten. Misschien speelt er bij jou ook iets aan de oppervlakte naast geen ervaring waarom je niet intiem durft te zijn. Als dat je uiterlijk is kun je hier misschien aan werken. Hem raadde ik aan om op relatiesites eerst een connectie te zoeken voordat er meteen fysiek gedate wordt. Dat scheelt je A tijd, je doet het thuis op je eigen bank, B je scheidt het kaf van het koren als het om vleeskeuringen gaat, als je pas na een aantal weken chatten of bellen op date gaat is er meer kans op iets diepers C ik heb zelf ook eens ondervonden hoe gek ik op iemand werd online na 3 maanden chatten en bellen elkaar pas fysiek te zien. Dan is een dikke buik of iets dergelijks ineens een stuk minder belangrijk. Die man was echt niet zo knap maar door ons vele chatten voelde ik steeds meer voor hem. Op een tinder had ik hem bijvoorbeeld naar links geswiped. Als je al een connectie voelt is de kans een stuk groter dat je ook intiem wilt worden. 

Ben je wel eens verliefd geweest, denk je?

en je zegt dat je het eerder na een paar dates afkapte, omdat je het idee had dat je fysiek moest worden. Heb je dat ook uitgesproken? Dat je dat oncomfortabel vindt? Vond je die mensen verder wel leuk/interessant?

Ik zou uitzoeken voor jezelf waarom de intimiteit je niet aantrekt.

26 vind ik trouwens niet erg oud. Ik ken genoeg mensen die hun partner boven de 30 jaar tegenkwamen.

Ik quote mezelf even uit het topic over de beste beslissing van je leven. Ik was toen ook 26 en nog geen relatie gehad. Dacht dat ik altijd alleen zou blijven en was bang voor intimiteit (maar niet aseksueel):

PhilDunphy schreef op 12-02-2024 om 12:25:
Mij aanmelden voor een datingsite.
Mijn liefdesleven was niet bestaand tot dat moment. Op een dag besloot ik: nu ga ik mij aanmelden bij zo'n datingsite. Ik vond het kei spannend, durfde eigenlijk niet. Maar ik maakte met mijzelf de afspraak om het te doen én mij er een maand helemaal aan over te geven. Dat betekende: reageren op alle berichten die je krijgt, zelf ook profielen bekijken en reageren, én binnen 2 weken afspreken als het lijkt te klikken. Vooral dat laatste zou ik anders echt flink uitstellen. Die afspraak met mijzelf was echt heilig op één of andere manier.
Ik heb volop berichten uitgewisseld en ging met 2 mannen op date. Nummer 2 is nu mijn verloofde en de vader van mijn drie kinderen. Hoewel veel mensen toentertijd nog wat minachtend deden over het gebruiken van een datingsite, vind ik het super stoer dat ik die stap gewoon nam. Gelukkig is het nu, met dank aan o.a. Tinder, al wat minder beladen.

Advies.Ga die opleiding doen .

Maak je eigen leven leuk en zinvol .

tja TO, je kan topics blijven posten, en vooral niet op reageren. Maar wij gaan dat niet voor je oplossen. Misschien loopt jouw droomman wel op je opleiding. Of in de trein er naartoe. Of misschien loop je hem mis omdat hij wel tijd heeft voor die sport.. je weet het niet

Te weinig tijd om te daten naast je opleiding. En je overweegt in je eentje voor een kind te gaan. Ik begrijp je. Een kind kost idd veel minder tijd dan een relatie. 

Je blijft maar topics openen. Waar je vervolgens niet meer reageert. En kennelijk heb je ook niks aam de antwoorden aangezien je na enige tijd weer een soortgelijke vraag stelt, hier of op Viva. Je lijkt niet te weten wat je wilt of belangrijk vindt. En je lijkt ook geen enkele beslissing te kunnen nemen; wel/niet verder studeren, wel/niet een relatie nastreven, wel/niet een kind enz. Ondertussen woont je nog bij je ouders en hakt geen knoop door. Ik denk dat het tijd wordt dat je iemand (psycholoog?) zoekt om eens goed helder te krijgen wie je bent en wat je wilt. 

(Reageren in je eigen topics kan overigens ook soms inzicht geven door de dialoog die dan ontstaat)

Meesje schreef op 14-02-2024 om 18:09:

Te weinig tijd om te daten naast je opleiding. En je overweegt in je eentje voor een kind te gaan. Ik begrijp je. Een kind kost idd veel minder tijd dan een relatie.

Iets met spijkers en koppen.

@To: Waarom wil je geen dertig worden zonder een relatie te hebben gehad?
Om op je vraag te beantwoorden: na een knipperlicht relatie van bijna zeven jaar ben ik van mijn 28ste tot mijn 35ste vrijgezel gebleven. Leuke tijd waarin ik veel werkte en ondertussen een huis verbouwde, er was toen ook geen tijd om een relatie aan te gaan. Eens de verbouwing zo goed als rond was heb ik me aangemeld op een datingsite en binnen de maand heb ik mijn vrouw leren kennen.
Snap niet goed waarom je aangeeft dat een opleiding van vier dagen/week te druk zou zijn om een relatie aan te gaan, hoe zie je dat voor je als je daarna gaat werken? 

Edit: eigenlijk heb ik me nooit zorgen gemaakt of ik al dan niet een relatie zou krijgen want ik had het prima naar mijn zin als vrijgezel. Misschien kun je daar wat aan werken want iemand die echt een relatie zoekt is nou niet zo aantrekkelijk. 

TO, laat je geen vaste relatie opdringen omdat het 'zogezegd' hoort.
Er is niks, echt niks mis met jou!
Neem rustig de tijd, je hebt nog een heel leven om evt later een liefdesrelatie aan te gaan.

Zelf ken ik 3 mensen van 30+ die nog nooit een vaste relatie gehad hebben. Niemand die dat 'abnormaal' vindt hoor!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.