Psyche en mentaal Psyche en mentaal

Psyche en mentaal

Voor iedereen met een moeilijke Kerst

Ik wil iedereen die rouwt om het verlies van een dierbare door dit berichtje een hart onder de riem steken. Mijn gedachten zijn, juist ook rond en op dit soort dagen, vaak bij degenen die door deze dagen juist extra op hun verlies gewezen worden. Ik hoop dat je door het lezen van dit bericht voelt, dat er ook mensen zijn die weten dat het zwaar is. Hele dikke knuffel van mij voor jou  🕯️

Wat lief. Wij hebben vorige week een dierbare begraven. Gaan wel een redelijk standaard kerst vieren (vandaag schoonfamilie, morgen mijn familie) maar die persoon ontbreekt voor het eerst dit jaar

Dat is lief Madee  

Wat lief Madee, ook bij ons is het door verlies van mijn moeder en mijn recente zwangerschap een kerst met veel gemengde gevoelens die allemaal naast elkaar een plekje moeten vinden. Knuffel terug en een warme groet aan iedereen voor wie dit een ingewikkelde tijd is, dat zijn er denk ik best veel als ik mijn omgeving zo hoor!

Wat lief 🥰

Wat lief en ik sluit me hierbij aan. 

wat lief.  Ik sluit me erbij aan. Ik wens jullie allemaal licht toe. 

En voor onszelf,  wij zijn overdag/s avonds in het ziekenhuis.  Mijn vader, die anderhalve week geleden nog al zijn dakgoten schoonmaakte,  ligt nu hier in zorgwekkende toestand.  
Maar wat een lichtpunt vanmorgen om 7 uur. 10 koperblazers onder ons slaapkamerraam die 4 kerstliederen speelden.  Prachtig. 

Dorestad schreef op 25-12-2023 om 13:21:

wat lief. Ik sluit me erbij aan. Ik wens jullie allemaal licht toe.

En voor onszelf, wij zijn overdag/s avonds in het ziekenhuis. Mijn vader, die anderhalve week geleden nog al zijn dakgoten schoonmaakte, ligt nu hier in zorgwekkende toestand.
Maar wat een lichtpunt vanmorgen om 7 uur. 10 koperblazers onder ons slaapkamerraam die 4 kerstliederen speelden. Prachtig.

Ach wat naar. Ik duim voor jullie.

Mijn vader lag vorig jaar met kerst in het zh. (Inmiddels overleden.) En dat voelt gewoon naar en net alsof het geen kerst is. 

Ik had het er net met mijn man nog over. Voor mij is het inmiddels 23 jaar geleden dat mijn moeder op eerste kerstdag overleed. Ik zat op dat moment met een pasgeboren baby. Hoe tegenstrijdig is het leven dan.
Voor mijn man is het bijna een jaar geleden dat zijn vader totaal onverwacht op nieuwjaarsdag overleed aan corona. 
Gelukkig weten wij de feestdagen met ons gezin echt wel gezellig te maken, maar op de achtergrond blijft er altijd wel iets prikken.....

Sterkte voor iedereen die ook, net als ik, dierbaren moeten missen deze kerst.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.