Psyche en mentaal Psyche en mentaal

Psyche en mentaal

Onzekerheid

Na enige twijfel, toch maar een eerste bericht hier.

Momenteel ben ik erg moe, waardoor ik gevoeliger ben voor het oppikken van signalen in mijn omgeving die juist mijn onzekerheid versterken. Daardoor ga ik weer meer malen, en slaap ik slechter, zorg ik slechter voor mezelf etc... een negatieve spiraal dus dat me verdrietig stemt.

ik vroeg me af of mensen dit herkennen en wat jullie dan doen om hier een andere wending aan te geven. Ik ben vooral op zoek naar kleinere tips die op het moment zelf steun geven.

Aanvullend: onlangs ben ik gestart met een nieuwe baan waarin ik zwemmende ben, is er sprake van relatieproblemen waar we hulp bij hebben, en ben ik enkele vriendschappen verloren. Kortom, roerige tijd dat ook mijn onzekerheid versterkt.

Sport je? Dat kan je even afleiding en energie geven. En je wordt er op een gezonde manier moe van. Als je samen met iemand sport of in teamverband, kan dat ook je sociale leven een impuls geven. 

Blauwdruifje

Blauwdruifje

03-06-2023 om 11:04 Topicstarter

Hoi Yette,

Bedankt voor jouw reactie. Tot 2 weken geleden wel, maar vanwege ziekte nu even niet. Hopelijk lukt me het weer om volgende week het op te pakken.
Mijn onzekerheid en neerslachtigheid is wel stijgende de laatste paar weken. Misschien dat het daar ook mee te maken heeft.

Ah naar blauwdruifje Ik herken het enigszins wel. Wat mij helpt is om dat gevoel maar toe te laten en er even in te zwelgen. Daarna heb ik meestal weer de moed om de ellende aan te gaan. Daarnaast is het fijn om het idd van je af te kunnen praten, dus goed dat je dit draadje hebt geopend!

Het is, zoals ik lees, ook wel erg veel op een hoop, geen wonder dat je je zo voelt nu!

Een nieuwe baan is sowieso al energieslurpend in het begin. Als er daarnaast dan ook relatieproblemen spelen, voelt je thuisbasis ook niet echt veilig om bij te kunnen tanken.
 
Is er, buiten de stukgelopen vriendschappen, nog wel een vriend/vriendin waarbij je je hart kunt luchten en jou enige afleiding kan bieden, stukje wandelen misschien of even naar een terrasje gaan?

Wat mij altijd wel helpt als ik een ‘slechtere dag’ heb is muziek, soms juist even de confrontatie met mezelf aangaan, potje janken lucht enorm op soms. Vooral je emoties niet opkroppen, ze mogen er zijn. 

Sterkte 

Blauwdruifje

Blauwdruifje

03-06-2023 om 22:50 Topicstarter

Dankjewel Poezie, dat wil soms idd wel helpen. Iets houdt me tegen om me dan zo naar te voelen, maar dag erna gaat het meestal wel stuk beter.

Blauwdruifje

Blauwdruifje

03-06-2023 om 22:55 Topicstarter

Wat een lief bericht Kersje. Merk dat het me goed doet. Ik kan nogal streng voor mezelf zijn, en denk dan vooral dat het aan mij ligt.

Ja, ik heb nog wel een goede vriendin. Ze heeft zelf momenteel ook het een en ander, dus wil haar er ook niet telkens mee belasten. Ook nog wel een andere vriendin. Alleen is ze meer voor de gezelligheid en voelt dat niet geheel veilig om alles mee te delen (werk bv wel, relatie niet).

Ben op dit moment allicht de laatste die je advies kan geven, maar als ik terugdenk aan betere periodes:
- zorgen voor een goede structuur
- sociaalleven tijdelijk wat afschalen zodat er geen conflicten bijkomen en je de focus kunt leggen op je job
- voor je relatie, accepteren dat het even wat minder gaat maar wel samen blijven eten, huishouden verdelen, een wandeling; die kleine dingen

Hoop dat het snel beter gaat.  
-

Hoe gaat het nu met je, blauwdruifje? Lukt het nu om wat grip te krijgen op je nieuwe baan?
Ik moest aan dit draadje denken omdat ik zelf op het werk weer even een aantal dingen meemaak waardoor ik me niet stevig in mijn schoenen en onzeker voel.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.