Psyche en mentaal Psyche en mentaal

Psyche en mentaal

SerpentineHawk22

SerpentineHawk22

11-02-2023 om 10:24

Irritante karaktereigenschappen van jezelf-topic.

Ik open dit topic omdat twee dingen van mijzelf mij erg dwars beginnen te zitten en ik hoop op tips maar ik wil het ook een beetje luchtig houden en als iemand ook iets irritants heeft, lucht je hart 
TO trapt uiteraard af:
Ik kom bijna altijd te laat op afspraken. (Ik kom sporadisch op tijd maar meestal niet) Ik weet ook precies hoe dat komt, ik schat de tijd verkeerd in, ik wil dan voor ik wegga nog even dit doen en dat doen en dat kost meer tijd dan ik dacht waardoor ik 9 vd 10 x te laat wegga en ik ben ook gewoon een beetje een chaotische kip zonder kop op die momenten. (Want ik wil het dan gedaan hebben want dan hoef ik het niet te doen als ik thuis kom en moe ben. Ik ben chronisch vermoeid)
Tweede, is iets anders maar heeft er ook links en rechts mee te maken. Ik ben namelijk rete-perfectionistisch en ik ben een soort mevrouw Helderder, ik houd niet van vies en ik ga daar vind ik zelf te ver in. (drie broodkruimeltjes en ik loop al te stofzuigen)
Als het niet opgeruimd is of een beetje vies kan ik gewoon niet op mijn kont gaan zitten, hoe moe ik ook ben.
Ik word vooral van dit laatste heel erg moe. (Maar van de andere kant vind ik het ook wel weer grappig...)

Ok als iemand ook wat kwijt moet; shoot, en tips hoe om te gaan met deze vermoeiende eigenschappen zijn welkom.


Mijn ongeduld af en toe waar dat echt niet nodig is. Verder ben ik vrij introvert, maar bij mensen die ik goed ken/waarbij ik me op mijn gemak voel kan ik een enorme flapuit zijn. Niet altijd even genuanceerd, zeg maar.

Dat te laat komen herken ik wel. Ik heb een partner die juist altijd een half uur te vroeg is. Samen zijn we redelijk op tijd. Maar ik snap dat een partner nemen om dat op te lossen misschien een beetje rigoureus is 😁

MRI

MRI

11-02-2023 om 10:50

Ik ben zo morsig en niet-degelijk.
Ik maak te weinig af wat in beginsel heel veelbelovend is. 
Ik ben soms te snel kritisch, denk het beter te weten en te weinig welwillend. 
Ik probeer te veel dat allemaal niet te doen en dat maakt me gestresst soms

SerpentineHawk22

SerpentineHawk22

11-02-2023 om 10:58

Madamecannibale schreef op 11-02-2023 om 10:45:

Dat te laat komen herken ik wel. Ik heb een partner die juist altijd een half uur te vroeg is. Samen zijn we redelijk op tijd. Maar ik snap dat een partner nemen om dat op te lossen misschien een beetje rigoureus is 😁

Maar het helpt wel want gister was ik vroeger op onze afspraak dan hij.. 

Poezel en Wip ben jij mij? 

Btw dit topic helpt want ik moet stofzuigen en yoga doen van mijzelf maar ik zit in pyama tv te kijken en ik heb geen zin.. (maar echt niet...) 

Ik ben of veel te vroeg of te laat. Meestal te laat.

Ik heb veel ideeën maar kan tussen geen een keuze maken en vind een idee daadwerkelijk beginnen uit te voeren ook lastig. Het blijft dus vaak bij een berg ideeën.

Ik ben motorisch en mentaal onhandig en chaotisch. Vergeet wat ik wilde zeggen, waar het gesprek over ging, stoot mezelf tegen alles, eet een chocolaatje en heb dan niet door dat er iets vanaf kruimelt waar ik dan vervolgens op ga zitten, laat dingen vallen, loop tegen dingen op...Vaak begin ik iets te doen en sneeuwbal ik naar andere dingen, dat ene ding half af achter latend.

Ik ben vrij obsessief met dingen. Eten, hobby's, meningen. Ik ga er meteen voor de volle 200% voor. Soms hou ik het heel lang vol maar soms komt de klad er weer in terwijl ik er dan wel veel tijd/energie in gestopt hebt. Kan niet rustig beginnen met dingen. Super irritant want herken het nu wel maar vind het soms lastig om het los te laten of toch even rustig op te bouwen. 

Ik ben geen flapuit maar ik kan een ander echt in de rede vallen en dat gebeurt dan ook gewoon zo vaak. 

Ik raak altijd alles kwijt. 
Ben lui
Heb geen discipline
Ben erg gesloten

Ik ben perfectionistisch, maar kan de lat te hoog leggen waardoor het niet haalbaar is. Daardoor ook uitstelgedrag. (Ik moet nu eigenlijk leren, ik zit aan tafel met de boeken en laptop voor me...)

Als ik iets vraag aan parter om iets voor mij te doen qua huishouden, dan wil ik dat hij daar direct mee begint. Anders doe ik het zelf wel, ook al lukt dat lichamelijk eigenlijk niet. 

Oh en het moet op mijn manier. Anders gebeurt het maar half. Zoals bijvoorbeeld de badkamer schoonmaken, hij vergeet de helft en doet het niet grondig genoeg naar mijn maatstaven. 

SerpentineHawk22

SerpentineHawk22

11-02-2023 om 14:14

CharlieB schreef op 11-02-2023 om 13:10:

Ik raak altijd alles kwijt.
Ben lui
Heb geen discipline
Ben erg gesloten

Ik heb juist te veel discipline.. wil je een beetje van mij? 

ProfitableMantis53

ProfitableMantis53

11-02-2023 om 14:50

Ik kan erg betweterig zijn. Dat is omdat ik heel vaak echt vind dat mijn manier beter is en omdat ik het te fijn vind om gelijk te krijgen. Maar meestal hou ik me in omdat ik heel goed weet dat het irritant is. Alleen weet ik niet wat ik met het gevoel moet doen wat erbij hoort, want dat is een frustratie die ik dan niet kwijt kan. 

Ik ben heel chaotisch in mijn hoofd waardoor dat wat er in mij zit er eigenlijk nooit echt goed uitkomt. Ik weet ook nooit hoe ik dingen voor elkaar zou moeten krijgen dus dan doe ik uiteindelijk niets. 

MariaC schreef op 11-02-2023 om 14:14:

[..]

Ik heb juist te veel discipline.. wil je een beetje van mij?

Ja heel graag!

SerpentineHawk22

SerpentineHawk22

11-02-2023 om 17:29

CharlieB schreef op 11-02-2023 om 14:56:

[..]

Ja heel graag!

Dan wil ik graag iets van jouw ongedisciplineerdheid..

Nera ik vind betweters mega irritant maar ben het zelf ook wel eens. Ook ik probeer me tegenwoordig in te houden maar lukt niet altijd..

Iemand nog tips voor mijn te laat kom probleem en om wat minder perfectionistisch te worden? 

Hoe wel ik best humoristisch ben ben ik geen lachebekje die de hele dag met een brede glimlach op haar gezicht zit. Als jij dus dol bent op gezelligheid a la RTL4 dan wordt het echt niks. En gelukkig maar want ik word daar simpel van.

Eén avondje Ik hou van Holland of André Hazes kan ik wel aan maar dat moet niet erg vaak worden. Ik doe wel steeds minder mijn best; dat is wel waar.

Ik ben heel ongeduldig.
Veel meer een denker en dromer dan een doener.
Hecht me maar zelden aan mensen en kan ze zomaar achterlaten.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.