Psyche en mentaal Psyche en mentaal

Psyche en mentaal

Geen druk sociaal leven, ben ik de enige?

Over het algemeen weinig last van maar gister weer mee geconfronteerd en dan denk ik.. ben ik echt raar? Zielig? Of vind ik dat alleen maar omdat ik niet mee kan praten of dat ik bang ben dat anderen mij zielig of raar vinden?

Nieuwe buren en kunnen we het prima mee vinden. Ze kwam op de koffie. Binnenkort is hier in de stad een jaarlijkse happening en dan de vraag.. wat ga jij doen? De stad in, enz? Tsja.. ik doe eigenlijk nooit iets.. gewoon thuis. De vrienden ook niet naar om dat mee te doen. Hou denk ik er ook niet heel van, hou houd niet zo van drukte..
Zij gaat de stad in, drankjes doen. Verder veel verhalen over naar vrienden dit, klussen bij vrienden, uit eten.. oid en nieuw dit en dat..

Dit overkomt me vaker met mensen.
Dat hebben wij allemaal niet, terwijl we nog redelijk jong zijn. Ergens steekt me dat, vooral als ik er niet over kan meepraten. Gevoel dat ik wat mis ofzo. Ik vind het wel bloedirritant als mensen er zo dik bovenop leggen dat ze het zo druk hebben en sociaal leven hebben en wat ze allemaal doen, maar dat komt mss vanuit die “jaloezie”, of gevoel dat ik wat mis ofzo..

Ben ik de enige? Ben ik raar?


zij zijn extravert en jij introvert alleen is extravert de norm in deze wereld terwijl de helft van de mensen introvert is.

Gewoon lekker doen waar jij je goed bij voelt. De ene wil een wat drukker leven de ander wat rustiger.
Ik houd ervan om leuke dingen te doen met anderen maar vind het ook heerlijk lekker wat te niksen thuis. Ik wil niet alles vol gepland hebben. Moet er niet aan denken.

En nee je bent uiteraard zeker niet raar.

TO ik kon dit gescheiden hebben .😅

Heel herkenbaar: de ‘wat ga jij doen’-vraag. Ik doe heel veel, aan introverte hobbies en daarover vertel ik dan net zo bevlogen als de extraverte types. Lekker met partner naar de bakker fietsen, in de tuin wroeten, boeketjes knippen, sporten, lang in bad, iets moois handwerken (schilderen), tegen vriendlief aanliggen onder een dekentje op de bank. Dat is nou mijn invulling van een ideaal weekend. Jammer dat veel extraverte mensen dat niet snappen, maar als ze het beginnen te veroordelen, krijgen ze bij de zoveelste vraag ‘watgajijdoen’ van mij geen antwoord want ze praten meestal zelf graag. Ik loos zulke types vrij snel hoor. Dan zeg ik dat ik introvert ben -en graag klaarsta in geval van buren- maar niet van de lange kletspraatjes ben. Die meestal niet over mijn interesses gaan, denk ik er dan stilletjes bij. Er zijn mensen die voortdurend van buitenaf prikkels nodig hebben anders vervelen die zich. Dat kán dus helemaal niet, met mijn hoofd. De creativiteit springt er voortdurend door hoor. 

TDM

TDM

18-05-2024 om 11:53

Niks raars aan, tenzij jij zelf er enorm veel behoefte aan hebt en het anders wil.

Ik heb ook geen enorme vriendengroep, puur omdat ik daar niet aan moet denken.
Ik ben graag op mijzelf, bezig in huis, ik diy veel, heb 2 honden, gezellig weg met mijn dochter of met mijn man of 3tjes.

Ik heb 2 vriendinnen waar ik veel mee doe en familie en dat is mij al druk zat.

En geregeld vragen mensen of ik wat wil doen of op de koffie wil komen, ik hou dat af, niet omdat ik die mensen onaardig of iets vind maar ik heb genoeg om handen en geen zin in nieuwe vriendschappen, omdat er altijd iets van je verwacht wordt (tijd erin steken, verjaardagen, uitjes enz) wat ik dus niet kan geven.

Tipdemuis

Tipdemuis

18-05-2024 om 12:06 Topicstarter

Wat een verademing om te lezen. In mijn omgeving lik ik altijd de enige te zijn en daardoor afwijkend..
Introvert.. ja daar herken ik mij wel in. Opladen kan ik niet bij anderen, maar eigenlijk alleen alleen 😃

Tipdemuis schreef op 18-05-2024 om 12:06:

Wat een verademing om te lezen. In mijn omgeving lik ik altijd de enige te zijn en daardoor afwijkend..
Introvert.. ja daar herken ik mij wel in. Opladen kan ik niet bij anderen, maar eigenlijk alleen alleen 😃

Ook voor mij herkenbaar, alleen maak ik mij inmiddels als 40 plusser minder druk om de mening van anderen daarover.

Ik heb overigens wel een beetje een sociaal leven maar niet heel druk of zo, niet dat al mn vrije tijd ermee dichtgetimmerd is. (Moet er niet aan denken, ben ook chronisch vermoeid door een hersentrauma en ik ben hooggevoelig, ik heb echt me-time nodig)

OperaQueen schreef op 18-05-2024 om 12:11:

[..]

Ook voor mij herkenbaar, alleen maak ik mij inmiddels als 40 plusser minder druk om de mening van anderen daarover.

Kun je nagaan hoe relaxed het wordt met 50+ 😎

Ysenda schreef op 18-05-2024 om 12:12:

[..]

Kun je nagaan hoe relaxed het wordt met 50+ 😎

Heerlijk vooruitzicbt..! 

Ik denk niet dat andere mensen vertellen over hun (sociale) leven om het er dik bovenop te leggen en jou te kwetsen. Ik word er oprecht heel blij van om iets te gaan doen met vrienden. Dus in een gesprek over het weekend zou dat dan ter sprake komen.

Jij moet gewoon doen wat jij fijn vind, als dat thuis een film kijken of wandelen met de hond is, is dat toch evengoed prima?

Als jouw reactie uit een gevoel van jaloezie komt en je zou ook vaker iets sociaals willen doen met een vriendin en je constateert dat je niet iemand hebt in je leven waar dat mee kan, dan kun je er voor kiezen om daar verandering in brengen.

Ik heb dat gelukkig ook niet maar heb ook geen afgunst naar diegene die dat wel hebben.  Ik weet dat er collega’s zijn die het wel hebben en die gun ik dat van harte en het past bij ze.  Of mijn buren het hebben zal ik uiteraard nooit achterkomen want met mijn buren heb ik gewoon kennisgemaakt voor de voordeur maar op de koffie? Dat is al te sociaal voor me😅

Niks raars aan hoor. Lekker leven zoals jij dat wilt.

Mijn leven is gevarieerd genoeg geweest en nu zit ik in wat een rustigere periode. En dan kun je je blindstaren op 'gezellige groepen of activiteiten' maar je kunt het ook een beetje omdenken. Je bent al gezellig in je eentje! En het boeit mij totaal niet of anderen mijn agenda te leeg vinden of mijn persoonlijkheid te saai. Blijf je hiermee zitten, dan moet je eropuit. FOMO kan idd knagen.

Mijn man en ik hebben ook geen bruisend sociaal leven. We houden meer van rust. 1 verjaardag in het weekend en voor ons gevoel hebben we het al heel druk. Wij kennen ook mensen die totaal het tegenovergestelde zijn. Elke weekend de hort op. Ik moet daar zelf echt niet aan denken. Toen ik jonger was heb ik wel het gevoel gehad dat ik er beter in moest worden. Dat mijn lk leven dan leuker zou zijn, maar dat is gewoon niet waar natuurlijk. Ik ben gewoon niet zo en dat is helemaal niet erg.

Mijn fijnste weekend zijn ook de weekenden waar ik lekker in en om het huis bezig ben. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.