Over het forum Over het forum

Over het forum

Kom jij ook bij het Viafora Moderators Team?

Na onze vorige oproep hebben we helaas nog niet dé match gevonden. Dus daarom een nieuwe oproep.

Eerst even een promo voor ons geweldige team  Als jij onze nieuwe moderator wordt, dan:

  • Kom je in een gezellig team met de andere moderators waar je regelmatig contact mee hebt in onze groepsapp. Hierin kun je situaties met elkaar bespreken maar er wordt ook zeker hier en daar gelachen (hoe actief je in de app bent, is natuurlijk helemaal aan jou).
  • Heb je ook rechtstreeks contact met Alex en mij in de groepsapp, bijvoorbeeld over nieuwe ontwikkelingen en vinden we het leuk als je daar actief in meedenkt.
  • Krijg je jouw eigen rubrieken die je beheert, waarin jij aanspreekpunt bent en je de rapportages afhandelt die je binnenkrijgt.
  • Krijg je veel eigen verantwoordelijkheid en werk je zelfstandig op Viafora en naar eigen inzicht (uiteraard wel volgens onze forumregels).
  • Deel je je eigen tijd in en modereer je wanneer je toch al online was om mee te lezen of praten.
  • Kan je ervoor kiezen om te modereren met een nieuwe nickname.

Wat we verder belangrijk vinden:

  • Je bent elke dag actief op Viafora en vindt het leuk om op de hoogte te zijn van nieuwe topics.
  • Je bent er goed in om objectief te kijken naar inhoudelijke discussies zonder je persoonlijke mening mee te laten spelen.
  • Je voelt goed aan wanneer je in een discussie moet bijsturen.

Wil je meer informatie of je meteen aanmelden? Mail ons dan op [email protected] en wie weet ben jij binnenkort onderdeel van Het Viafora Team!

Helaas, het is echt niks voor mij.
Ik hoop dat jullie leuke mensen vinden 

Ik ben er totaal niet geschikt voor, nog los van de energie, maar hoop dat jullie toffe nieuwe mods vinden

Ligt me niet zo

Mij ook niet hoor, dan kan ik me niet zomaar meer overal mee bemoeien, da's lastig.

Lady_Violet

Lady_Violet

Moderator

29-03-2022 om 15:12

Moxxie schreef op 29-03-2022 om 15:09:

Mij ook niet hoor, dan kan ik me niet zomaar meer overal mee bemoeien, da's lastig.

Aan de andere kant kun je je achter de schermen overal mee bemoeien 😌

letterlijk

letterlijk

Moderator

30-03-2022 om 12:27

Wat Lady_Violet zegt is zeker waar 😄. Voor mij is modereren soms lastig, vaak leuk en altijd interessant! Dus mocht je denken dat het iets voor jou is, voel je vooral welkom om te reageren!

Oh, en om je op het forum overal mee te bemoeien, heb je altijd nog een alias Moxxie 😉.

TanSwallow86

TanSwallow86

07-04-2022 om 15:17

niets voor mij.

Ik was ruim een halfjaar geleden mod op het forum. Ik vond het op zich wel prima maar uiteindelijk heb ik het modteam verlaten omdat ik vrij inactief was, de mod-groepsapp te druk was, en ik niet het gevoel kreeg dat onze moderatie toen gewaardeerd werd (geen idee hoe het nu is maar toen was er veel ophef over de gang van zaken m.b.t de moderatie). 

Het is leuk als je er de tijd voor hebt en als je het prima vind om 200 appjes per dag te lezen over het forum (voor mij was dat veel te veel uiteindelijk). Als je erover nadenkt om mod te worden op het forum, dan zeg ik, geef het een poging en meld je aan. 

Ik hoop dat het forum uiteindelijk veel nieuwe, leuke, goede, en gezellige mods weet te vinden

YolandaOudersnl

YolandaOudersnl

12-04-2022 om 16:12 Topicstarter

Thanks LoveCats! Gelukkig is het inmiddels een heel stuk rustiger in de mods app dus dat hoeft zeker geen belemmering te zijn om te modereren.

ScaryGrouse86

ScaryGrouse86

14-04-2022 om 12:39

Ik lees hier in het openingsbericht dat jullie nog geen geschikte nieuwe moderator gevonden hebben. Moet ik hieronder verstaan dat niemand zich voor deze functie heeft aangemeld, of hebben zich wel gebruikers aangemeld maar hebben jullie die ongeschikt bevonden?

ScaryGrouse86

ScaryGrouse86

16-04-2022 om 19:37

Ik vraag me soms wel een beetje af wat voor eisen jullie stellen aan de moderatoren en hoe jullie dat beoordelen of iemand voor die functie geschikt is.

Het spreekt natuurlijk voor zich dat je volgens de forumregels moet modereren, maar de praktijk heeft wel laten zien dat niet iedereen het met elkaar eens is hoe die forumregels geïnterpreteerd en geïmplementeerd moeten worden. Zo vinden sommigen dat er meer geluisterd moet worden naar de gekwetsten en dat er dus meer censuur moet komen, terwijl anderen juist eerder de kant kiezen van de bevlogen forummer die zijn mond open durft te doen en dus meer VvMU willen. Uiteindelijk maken jullie als beheerders en moderators daar een eigen keuze in. Voor de keuze van een nieuwe moderator kan ik me er wel iets bij voorstellen dat jullie een voorkeur hebben voor iemand die het in grote lijnen eens is met het beleid dat jullie voeren.

Ik vraag me nu een paar dingen af met betrekking tot de manier waarop jullie beoordelen of iemand geschikt is als moderator.

Beoordelen jullie een aspirant moderator op een eventueel strafblad (waarschuwingen en bans) op dit forum?

Beoordelen jullie een aspirant moderator op de manier waarop die zich uitspreekt in discussies over het moderatiebeleid?

Beoordelen jullie een aspirant moderator op de manier waarop die deelneemt aan discussies over gevoelige onderwerpen?

Beoordelen jullie een aspirant moderator op diens opinie over bepaalde gevoelige onderwerpen?

Verder vraag ik me ook af of er in het team van beheerders en moderators sprake is van een zekere diversiteit in die zin dat er een zeker evenwicht is tussen moderators die meeer censuur willen en moderators die juist meer VvMU willen?

ScaryGrouse86

ScaryGrouse86

14-08-2022 om 12:41

Ik heb al weer een aantal maanden geleden wat vragen gesteld over jullie zoektocht naar een nieuwe moderator. Helaas is er nooit antwoord op gekomen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.