Over het forum Over het forum

Over het forum

Hoe belangrijk vind jij likes?

Naar aanleiding van een zijsprong in een ander draadje: hoe belangrijk/leuk vind je het om likes te krijgen?
Als ik naar mezelf kijk, vind ik het wel leuk om ze te krijgen. Soms merk ik bij mezelf ook een bepaald gevoel van niet gezien worden, als iemand anders (vaak een bekende forummer) een like krijgt, terwijl die hetzelfde zegt als wat ik eerder heb gezegd. En ik kreeg dus geen like. Dat vind ik dan wel weer kinderachtig van mezelf, maar het raakt een beetje aan een jeugdtrauma’tje van niet gezien worden.
Maar in het andere draadje werd gesuggereerd dat er forummers zijn met meerdere accounts die dan zichzelf liken. Dat zou ik dan weer niet doen. Ik verwacht ook niet dat iemand dat hier op gaat biechten.
Blijft een beetje mijn vraag: “Vind je likes belangrijk, of in ieder geval leuk om te krijgen, of kan het je niets schelen?”


Ik let er nooit op. Iedere keer als iemand het er eens over heeft, kijk ik wel weer even, leuk maar ik ben er niet mee bezig.

Ik vind likes niet belangrijk, maar wel leuk om ze te krijgen. Ik geef er zelf ook veel als ik het eens ben met de post.

Ik kijk niet zo vaak terug, maar vind ze leuk om te krijgen. 

Ik kijk dat eigenlijk nooit terug dus ik weet niet of ik wel eens likes krijg. Ik vind het totaal onbelangrijk dus.

ik vergeet altijd dat t kan. Dus doe het zelden. Een enkele keer valt t me op dat ik  er wel wat heb ontvangen. Dat vind ik dan weer best leuk. Maar t triggert me niet genoeg om er wat actiever nee aan de slag te gaan. Terwijl t eigenlijk een stuk slimmer is dan een post te plaatsen met de mededeling dat je t met iemand eens bent ..hahahaha

Ik mis deze functionaliteit op het 'forum waarvan de naam hier niet genoemd mag worden'. 

niet belangrijk, maar wel leuk om te krijgen. Like zelf niet alle posts waar ik het mee eens ben, maar als ik het doe kijk ik niet naar de forummer en of het 'een bekende' is. 
Zie soms ook posts waar ik het niet mee eens ben veel likes krijgen. Vooral als het over mijn eigen vakgebied gaat, moet ik dan echt op mijn handen gaan zitten. 

Leuk om te krijgen.  Heb er meer dan ik posts geschreven heb maar nog niet het dubbele aantal. 

mensen die met andere accounts zichzelf liken?! Dat lijkt me toch wel sterk. Ik zou zo iemand adviseren hulp te zoeken, want dan is het forum echt te belangrijk voor je. 
En ik had me nooit zo gerealiseerd dat er bekende forummers zijn. Ik schrijf niet in veel langlopende/actieve draadjes en heb ook geen forumbuddies. Kan me wel voorstellen dat als je forumvrienden bent, je eerder een like uitdeelt. 
Ik doe het zelf ook. Als ik het met iemand eens ben of om een hart onder de riem te steken. 
En ik vind het ook leuk om te krijgen. Ik check mijn meest gelikete berichten ook wel eens. Die staan vaak op de eerste pagina, als nog niet alles gezegd is. Dus als likes je lief zijn… snel reageren.

Als ik een afwijkende mening heb, vind ik het wel leuk om likes te krijgen, zodat ik zie dat ik niet alleen sta in de mening.
Verder zou het handig zijn als je je likes ook kon sorteren op datum, zodat ik dat gemakkelijker kan checken. Een hele hoop likes van 2 jaar terug interesseert me minder.

likes interesseren me niet.  Ik geef ze wel regelmatig als ik achter een post sta. Ik was nu nieuwsgierig, wist niet dat je je likes kunt bekijken, en ik heb meer likes dan posts (het dubbele) wel grappig om te zien op welke posts dit is maar ik wordt er niet warm of koud van.

Ik gebruik de like-knop als ik het met iemand eens ben of iets grappig of leuk vind. 
Of ik zelf likes ontvang vind ik minder belangrijk, maar het is wel fijn te merken dat je gelezen wordt.

Ik herken me wel in wat je schrijft. Ik zal dan ook zeker niet ontkennen dat ik het heel erg leuk vind om likes te krijgen

Maar een extra account om jezelf te kunnen liken dat kan ik me niet voorstellen. Dat vind ik ook wel triest. Ik likede mijzelf al niet toen dat nog met je eigen account kon. Al zal ik zeker niet ontkennen dat het soms verleidelijk was

ik vind likes vooral erg fijn, omdat je dan niet tig gequote posts krijgt met alleen maar +1 als reactie. 

Jezelf liken is echt stom! Of je forumbuddy bij elk bericht gaan liken,  omdat het nou eenmaal je buddy is die wat zegt 

Auwereel schreef op 24-06-2023 om 12:55:

Als ik een afwijkende mening heb, vind ik het wel leuk om likes te krijgen, zodat ik zie dat ik niet alleen sta in de mening.

Herkenbaar 

Ik deel zelf ook likes uit, maar let er eigenlijk niet zo op aan wie. Ik kan zo een bericht liken van iemand waarmee ik in een ander topic in de clinch lig. Mijn eigen berichten liken zou dan weer niet in me opkomen. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.