Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op

Squla, is het wat?

Heeft iemand ervaring met Squla (http://www.squla.nl/new)? Ik overweeg het voor mijn zoontje, nu 6 jaar, gaat na de zomervakantie naar groep 3, heeft PDD-NOS en ADHD.

Hij wil graag leren en is ook niet op zijn achterhoofd gevallen zal ik maar zeggen, alleen een flink verschil tussen verbaal IQ (bovengemiddeld) en performaal (aan de lage kant van normaal) en een flink lage verwerkingssnelheid. Hij wil dus wel graag leren, maar raakt snel afgeleid en snel gefrustreerd als iets niet lukt.

Nu krijg ik van school de tip om apps aan te schaffen om hem te laten oefenen met leerstof. Wij hebben geen tablet en die wil ik ook niet aanschaffen, maar werkjes op de laptop zou wel kunnen natuurlijk. Na zelf een beetje rondgesnuffeld te hebben lijkt Squla mij op zich wel wat, maar ik zou graag wat gebruikerservaringen willen horen. Iemand die er iets over wil zeggen? Mijn dank is groot.

Krullevaar

Krullevaar

24-06-2015 om 14:57

wat zal ik zeggen...

Wij hebben Squla en de kinderen vinden het leuk. Maar eerlijk is eerlijk, veel oefenmateriaal is ook gratis online te vinden. Zeker als het nog maar om groep 3 gaat. Wij hebben het aangeschaft toen zoon naar groep 6 ging, omdat het dan pas echt belangrijk wordt en je alle vakgebieden makkelijk kan oefenen. Ook iets dat voor ons nieuw was als studievaardigheden.

Volgens mij kan je het ook een maand gratis proberen.

mama mia

mama mia

24-06-2015 om 15:01 Topicstarter

Nou

Ik vind het dus nog niet zo makkelijk om online te vinden...... Zeker niet op een manier die ook nog eens aantrekkelijk is voor mijn kind. Daarbij is het voor hem nu ook al belangrijk om te oefenen, juist vanwege zijn pdd nos, korte aandachtsspanne enz. De computer vindt hij interessant dus ik gok dat hij oefenen op de laptop wel leuk zal vinden. Ik zag idd dat het een maandje op proef kon .

Sneeuwitje

Sneeuwitje

24-06-2015 om 15:07

squla

Mijn dochter, nu 8, groep 4, heeft vorig jaar Squla tijdelijk mogen uitproberen. Ze vond het erg leuk. Ik vond het veel te duur . Wel kreeg ze dit jaar een code van ambrasoft, dat is ook een methode die gebruikt wordt, voor zowel rekenen als taal, zodat ze niet alleen op school er mee bezig kunnen zijn, maar ook thuis. Het kan dus best zijn dat hij dit ook krijgt, veel scholen werken er tenslotte mee.

Sneeuwitje

mama mia

mama mia

24-06-2015 om 15:28 Topicstarter

Ambrasoft

heeft de school niet.

Is dat beter dan Squla?

Sneeuwitje

Sneeuwitje

24-06-2015 om 16:07

geen idee

Ik weet niet of het beter is, het is een programma wat ze op school hebben. Ook daar hebben ze reken en taal dingen, afgestemd op het niveau van de kinderen. Ik denk dat ik squla net wat speelser vind, van die keer dat ik het gezien heb, maar ambrasoft wat 'rustiger' ogen.

S.

opzeggen erg moeilijk gemaakt

Sula is op zich leuk, divers aanbod en mijn kinderen vinden het heel leuk en steken er ook echt wel wat van op. De school gebruikt het ook, dus sluit daarin mooi aan om thuis verder te gaan af en toe met leerzame online spelletjes.

Allen het opzeggen gaat heel moeilijk, wat een verassing...
Je moet daarvoor een ouder account aanmaken, waarmee je dan de accounts van je kinderen kunt beheren/opzeggen. Wij hebben echter alleen onze oudste dochter aangemeld en er werd toen niets vermeld over een ouder account. De account is gewoon in haar naam gemaakt door ons en dat kon blijkbaar prima. Maar je kunt dus niet opzeggen vanuit die kinder account.

Ik ben een uur bezig geweest vandaag om dit geregeld te krijgen. Uiteindelijk heb ik een formulier gevonden op hun website waarmee ik nu als het goed is heb opgezegd (https://dbef3d1fbbwu1.cloudfront.net/wp-content/uploads/2016/10/Formuliervoorontbindingherroeping.pdf).

Deze opzegging moet ik nu daadwerkelijk met de post versturen dus, hoogdrempelig, onlogisch, lastig te vinden, omslachtig, niet gebruiksvriendelijk.
Ik vind dit persoonlijk een kwalijk gegeven, ruikt naar een opzettelijk commercieel trucje.
Ik hou daar niet van.

Triva

Triva

29-10-2017 om 16:18

hmm

volgens mij mag het niet dat je moet opzeggen op een veel omslachtigere manier dan aanmelden maar ik heb even de tijd niet om dit op te zoeken. Ga klagen bij kassa of radar op het forum. Zet het op de facebookgroep van squla als dat er is, kortom trek aan de bel, ze houden niet van slechte reclame.

braam

braam

29-10-2017 om 16:44

jaren geleden

Wij hadden ook eens Squla gekocht. Kwam met foldertje van school, werd gepresenteerd als oefen-iets voor laatste schooljaar. Wij waren echt in de veronderstelling dat we gewoon voor de rest van het schooljaar toegang kochten. Bleek dat het een automatisch verlengend abonnement was. Daar kwamen we pas achter toen het opnieuw werd afgeschreven, en toen was er niets meer aan te doen. Klacht.nl en Radar forums en dergelijke stonden vol met dezelfde klachten, ik geloof niet dat het ze veel kon schelen. Het stond inderdaad wel in de kleine lettertjes bij nader inzien, dat het een doorlopend abonnement was, maar ik vond het zo ontzettend vals. Ze verkochten het echt als even wat extra oefenen voor de eindtoetsen, dat heb je toch niet meer nodig in de brugklas. Het leek echt een bewuste actie, want gedurende het eerste jaar kregen we steeds mailtjes van Squla over hoe het ging met voortgang van kind enzo, en het tweede jaar geen enkel mailtje meer, helemaal niks. Echt alsof ze bewust geen slapende honden wakker wilden maken.

Is inmiddels wel jaren geleden, weet niet of dit inmiddels beter is, maar gezien reactie van rdevries nog steeds een bedrijf dat blijkbaar geen klanten kan binden met kwaliteit.

Bregje

Bregje

30-10-2017 om 13:50

Hier op school,

Hier werken ze er op school mee. Mijn kinderen zijn er heel erg blij mee. De school is tot 14 uur en ze kunnen tot 15.30 uur thuis ook inloggen. Dat is echt geweldig. Mijn kinderen doen het geregeld. Ze steken er heel wat mee op.

Maar zelf aanschaffen, dat is me te duur. Dat zal ik nooit doen.

Scula oplichters

Leek een leuk programma maar mijn kinderen waren er snel op uitgekeken. Het was vooral voor mijn 10 jarige zoon echt te kinderachting. Ik heb vervolgens online voor beide kinderen opgezegd. Inmiddels ruim een jaar later blijkt dat Scula nog steeds automatisch geld afschrijft. Ik had dit niet eerder gezien omdat bij de afschrijving de naam scula niet duidelijk vermeld staat. Mijn kinderen hebben de app ruim een jaar niet meer gebruikt. Dit kan Scula ook zien. Omdat ik geen bevestiging heb gekregen van het opzeggen kan ik niet bewijzen dat ik opgezegd heb en weigert Scula mij geld terug te geven. Sterker nog ze houden vast aan de opzegtermijn. Echt waardeloos! Ik heb inmiddels online gekeken en blijkbaar maken ze het structureel heel moeilijk om op te zeggen. Naar! Overigens heb ik uiteindelijk gewoon van de juffen tips gekregen voor leuke apps die gratis zijn en net zo leerzaam!

Dees

Dees

07-05-2020 om 06:50

Scula

Ik denk dat het hele punt is dat je je hebt afgemeld bij scula en je je wellicht ooit hebt aangemeld bij Squla.

vlinder72

vlinder72

07-05-2020 om 07:48

MammaB

Squla bestaat al jaren. Wij zijn er ook ooit lid van geweest. En weer opgezegd.

Squla is geen oplichter omdat je zelf wellicht niet juist hebt opgezegd en vervolgens pas een jaar later constateert dat er nog steeds wordt geïncasseerd. Nadat je geen bevestiging ontving had je kunnen bellen of het nog een keer kunnen doen. Of een normale mail kunnen sturen (dat is dan ook gelijk je bewijs van opzegging).

En je rekening niet controleren daar kies je zelf voor. Er staat wel degelijk Squla in de omschrijving als je op de incasso klikt (ik heb het net even gecheckt bij mijn eigen afschrijvingen van jaren geleden).

Junior Einstein/thuis

Je kan je zoon gratis lid maken van de bibliotheek, als hij dat nog niet is. De bieb is sowieso een aanrader bij het leren lezen. Ze hebben veel boekjes die bij hun vorderingen passen en die ze maar relatief kort lezen. Daarnaast kun je via bibliotheek.nl naar digitale hulpbronnen en met je bibliotheek inloggegevens gratis inloggen bij Junior Einstein. Het is misschien minder flitsend en kleurig als Squla maar wellicht is dat voor je zoontje ook wel beter. En vraag aan de juf of ze een schoolaccount voor Squla voor je zoon hebben, dan kun je het eens testen. De schoolaccounts werken alleen op schooldagen binnen een bepaald tijdsblok. Maar aangezien ze toch niet elke dag naar school gaan vanwege Corona kun je het misschien eens proberen op de dagen dat hij thuis is.

Bijzonder trouwens dat ze al zo jong een dubbele diagnose hebben gegeven. Meestal wachten ze daarmee tot 7/8 jaar vanwege de grillige ontwikkeling bij kleuters. Ik loop nu 2 jaar in diagnoseland rond en de scheidslijn tussen het een en het ander is soms behoorlijk dun en subjectief. Met een bovengemiddelde verbale intelligentie, zal groep 3 hem wel boeien en bevallen. Groep 3 ligt de nadruk vooral op lezen en schrijven.

Met meer oefenen via apps wordt een kind naar mijn idee trouwens niet rustiger of geconcentreerder in de klas. Natuurlijk is het leuk, kan hij er wat van opsteken maar de situatie thuis is hoe dan ook niet vergelijkbaar op school. Sterker nog, thuis kan hij waarschijnlijk meer dan hij op school laat zien vanwege faalangst/perfectionisme, prikkels in de klas, herhaling of te weinig uitdaging kan ook verveling en frustratie geven etc. Dus laat je zoon niet als lapmiddel thuis met apps in de weer omdat school hem onvoldoende begeleiding en passend onderwijs geeft. Als hij echt tegen zichzelf oploopt, heeft hij meer aan speltherapie dan aan Squla.

Es

Es

10-05-2020 om 20:51

Reclame

Volgens mij is er geen soortgelijk bedrijf dat zoveel geld uitgeeft aan reclame op de TV, dan weet je al waarom het zo duur is. Het gaat hen niet om dat je kind er iets van opsteekt maar om dat het bedrijf Squla er beter van moet worden.

Ik sluit me ook aan bij de laatste alinea van de reactie van AnnaNiem.

reclame

En er is volgens mij nu extra veel reclame van Squla op tv, die zijn snel ingesprongen op mogelijke ongerustheid van ouders over mogelijke leerachterstanden door corona...

Groeten,

Temet

els

els

11-05-2020 om 14:37

robbie konijn

mijn kinderen vonden in die leeftijd Robbie Konijn erg leuk. Je hebt versies als 'groep 3', 'groep 4', rekenen etc. Het zijn goed in elkaar gezette adventures waarbij je allemaal taal- en rekenopdrachten moet maken om het avontuur op te lossen. Erg leuk gedaan. Het is niet zo goed meer te verkrijgen in de winkels, maar in de bibliotheek kun je het lenen, en op marktplaats staan er veel te koop.

Dees

Dees

06-09-2020 om 21:51

7 jarige

Mijn 7 jarige in groep 5 is er inmiddels wel klaar mee. In het begin vond hij het wel leuk nu heeft hij het 3 of 4 jaar maar hij is het echt zat.

Ik zeg gelijk doen Squla. Mijn dochter zit nu in groep 5 en speelt uit zichzelf een half uur per dag en in weekenden nog langer. 
Ze hebben uitdagende games waar je tegen elkaar kunt spelen. Ze is op alle gebieden gegroeid. Bij rekenvaardigheid nu bij de top 3 van de klas. En vorig jaar nog bij de laagsten van de klas. 

Ik vind het niet duur. Liever 80 euro uitgeven aan mijn kind per jaar aan educatie dan aan andere spelletjes. Met de volgende code krijg je nog is 10 euro extra korting. 4PTETLRNYG

Ik heb er weleens naar gekeken maar zie er geen meerwaarde van in. Hier is geen sprake van achterstanden en als er al iets is wat een beetje moeilijk is kan de school ook extra werk meegeven. 
Daarnaast is mijn ervaring met abonnementen zoals Netflix en Spotify dat die maar kort intensief worden gebruikt. Dan koop ik liever losse oefeningen dan een Squla-abonnement.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.