Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op

Kind ziekmelden tot zomervakantie?

Omdat de moeder waarover het gaat ook op Viafora kan zitten of getipt kan worden ga ik niet in op vragen over details!

Mijn dochter zit in groep 7 waar twee jaar geleden een meisje in de klas bij is gekomen. Dat meisje manipuleert mijn dochter. De moeder doet mee, maakt mij belachelijk bij andere ouders en besteedt vrije tijd aan mij lastig vallen. Zij trekt zich niks aan van de bemoeienis van diverse instanties.

De situatie tussen de meisjes is zo ernstig dat we hebben besloten dat mijn dochter naar een andere school gaat. Ze is inmiddels al aangenomen en heeft een startdatum na de vakantie.

Afgelopen vrijdag was er weer een klein akkefietje op school tussen de meisjes waar ik vandaag op zaterdag over ben benaderd.

Ik voel mij helemaal niet veilig in eigen huis en mijn dochter is regelmatig aan het huilen. De school doet behalve af en toe het meisje en haar moeder aanspreken helemaal niets.

Nu begint de vakantie pas over een maand. Ik weet op dit moment niet of ik er goed aan doe om mijn dochter de laatste weken nog op deze school te laten komen?

Iemand die advies heeft?


wie benadert jou op zaterdag hierover? Als het de moeder van dat meisje is, zou ik haar blokkeren.

  Kan de wijkagent iets betekenen qua veilig gevoel in je eigen huis? (Natuurlijk afhankelijk van waarom je je niet veilig voelt).

Kan dochter wellicht al eerder aantal dagen gaan wennen/ kennismaken op nieuwe school?

Anna-Annaniem

Anna-Annaniem

05-06-2022 om 00:00 Topicstarter

Blokkeren als er mensen herhaaldelijk voor je deur staan en maar blijven aanbellen? Lief dat je reageert maar als dat kon  had ik dat direct vanmiddag gedaan

Wijkagent is op de hoogte en er is al meermaals aangifte gedaan maar er is geen prioriteit

Als ze in de buurt wonen en geregeld voor je deur staan ... hoe zeker ben je dat het stopt omdat kind op een andere school zit?

Is het een optie dat kind gewoon nu al overstapt?

Kind is 10 à 11. Wat zegt zij? Ziet ze 3 weken school nog zitten?

Wat een moeilijke situatie, en zwaar voor jullie allebei.

In principe zeg ik natuurlijk ja, kind de laatste weken nog naar school. Ze is leerplichtig, en vaak is het beter iets netjes af te ronden, ook voor je gevoel van eigenwaarde (denk aan de laatste weken contract uitwerken bij een rotbaan). Aan de andere kant, jij hebt alleen zicht op hoe toxisch en schadelijk de situatie is, en hoe erg je dochter eronder lijdt. En eventueel de leraren, maar die zullen nooit (mogen) aanraden om kind ziek te melden. Maar psychisch ziek is ook ziek. 

Denk nog wel hierover: gaan die moeder en dat meisje jou en je dochter met rust laten als ze niet meer op school komt? Je zegt dat de moeder bij je thuis komt, constant aanbelt, er zijn instanties bij betrokken... Dat klinkt alsof het zich ook buiten de school afspeelt. Dan is ziekmelding geen oplossing, en kan het zelfs de situatie verergeren. Ik weet niet in hoeverre social media al een rol in het leven van de meisjes speelt, maar ik heb wel gemerkt dat dit soort verstoorde relaties kinderen tegenwoordig nog langer en makkelijker kan achtervolgen omdat scholen minder een bubbel zijn. Ook daarom is een schoolwisseling lang niet altijd het bevrijdende antwoord. Als je dochter het nog aankan, zou ik dus toch inzetten op nog zoveel mogelijk bemiddelen. De school moet verantwoordelijkheid nemen hier, ook al gaat je dochter wisselen. 

En Mugske stelt een relevante vraag - is er mogelijkheid voor kind om al een paar dagen mee te draaien in de nieuwe klas (of heeft ze dat al gedaan)?

Anna-Annaniem

Anna-Annaniem

05-06-2022 om 00:50 Topicstarter

Dochter zit nu in groep 7. De problemen ontstaan steeds nadat de meisjes contact met elkaar hebben gehad. Zonder op details in te gaan, dat meisje zoekt steeds contact met mijn dochter en als ze er niet zoals meisje wil op reageert krijg ik weer gezanik.

Het was toen de kinderen verplicht thuis zaten wekenlang rustig. Dochter mag van mij niet op sociale media behalve Whatsapp en daarvan ligt de telefoon grootste deel van de dag bij mij.

De nieuwe school wil geen plaatsingen van kinderen vlak voor de zomer omdat dat onrust geeft. Ik ga dinsdag wel contact opnemen over of er toch geen oplossing is en omdat het eigenlijk toch wel ver gaat in de reden waarom ze van school moet wisselen

ik heb een déjà vu.... dit topic heb je een tijdje terug toch ook al geplaatst? 

In zo’n situatie, als de politie niks doet, zou ik het recht in eigen hand nemen. Die moeder zou eerder bang van mij zijn dan andersom, niet netjes maar dat is zij ook niet begrijp ik.

ik spreek even als iemand die zwaar gepest is vroeger: hou je dochter thuis! 

Dit heeft niks met leren omgaan met moeilijke situaties meer te maken. Maar wel met het feit dat er enorm gestoorde mensen bestaan. De school laat hierin  de bal vallen, hebben ze geen anti pest beleid?

Ik zou je dochter ziekmelden en als de leerplichtambtenaar op de stoep zou staan, het verhaal uitgebreid toelichten.  Hou je wel een logboek bij van de bedreigingen van dochter en moeder? 

Zo spoedig mogelijk een veilige situatie creëren voor je kind! Hoe bizar het ook is, die mensen vinden waarschijnlijk volgend jaar gelijk een nieuw slachtoffer.

Zelf de leerplichtambtenaar benaderen?
In sommige gevallen schijn je best wel te kunnen overleggen en dan ben je ze in ieder geval voor.

Om geen gedoe met leerplicht te krijgen moet je je dochter ziek melden,
Vervolgens geef je wel aan dat je dochter wel in staat is om wat aan schoolwerk te doen en dat je graag weektaken/schoolboeken wil ophalen.

Mijn dochter is (ook) thuiszitter geweest en zo kan je niets verweten worden.

Precies: meld je dochter ziek. Thuis kun je haar beschermen tegen mensen die jullie lastig vallen, op school is ze vogelvrij. De drie laatste weken van school zal ze echt geen stof missen en thuis kun je ook met haar aan de slag. Bovendien is ze dat uit de coronaperiode al gewend, dus als je haar leeswerk geeft, een geschiedenisboek, een aardrijkskundespel en wat rekensommen, kom je al een heel eind.
denk je eens in hoe het voor jou zou zijn als je gedwongen wordt naar een onveilige werkomgeving te moeten iedere dag. 
En wat Pompom zegt: als dat meisje niet meer met jouw dochter geconfronteerd wordt in de klas, vergeet ze haar misschien als slachtoffer uit te kiezen. 

Evaluna schreef op 05-06-2022 om 08:29:

Zelf de leerplichtambtenaar benaderen?
In sommige gevallen schijn je best wel te kunnen overleggen en dan ben je ze in ieder geval voor.

Precies, leerplichtambtenaar bellen en haar thuishouden. Ik zou hier (als je dochter het hier mee eens is!) de laatste weken geen strijd meer over voeren. 

Ik zou in ieder geval zelf de leerplichtambtenaar benaderen. Dat school voor je dochter niet meer veilig is en ze naar een andere school gaat. En dat door het gebeuren op school jullie je thuis ook niet meer veilig voelen.
Ik snap dat net voor de vakantie wisselen niet de voorkeur heeft, maar als iemand gaat verhuizen, heeft die dan een maand of twee maanden geen recht meer op onderwijs omdat de school dat lastig vindt?

Verder vind ik het gedrag van die moeder echt ongezond ver gaan. Ik vind dat een school daar best wat van mag zeggen. Desnoods op straffe van schorsing van haar kind. Contactverbod tussen beide meiden. Zoiets. 

Heb je de wijkagent gevraagd om gewoon op een rustig moment eens bij haar langs te gaan om haar te waarschuwen? ER moet overigens ook zoiets zijn als een buurtbemiddelaar. Daar zou ik eens op zoeken; dat kan misschien soelaas bieden.
Wat een nare situatie: ik wens je veel sterkte!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.