Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Zelf verzonnen tradities

Welke zelf verzonnen tradities hebben jullie thuis? Van vroeger uit meegekregen of zelf verzonnen of ontstaan? Niet perse allen met Pasen, maar ook andere feestdagen, verjaardagen, eerste vakantiedag, goed raport kind, promotie etc... 

- Elke pasen wordt hier de LP van de musical van Jesus Christ Superstar opgezet door mijn vriend. Een eitje smaakt toch anders als het niet aanstaat. 

- Met kerst en Halloween kijk ik graag naar de Disneyfilm 'the nightmare before christmas', of ik zet de liedjes op.

- Met verjaardagen en feestdagen hebben we een erg uitgebreide brunch: thee en sapjes, hele tafel vol luxe beleg, verschillende soorten broodjes.

- Als mijn man 's avonds niet mee eet omdat hij weg is, dan wil mijn dochter altijd pannenkoeken eten en bij mij in bed slapen.

Kleine niet zulke originele dingen:
- Verjaardagscadeautjes uitpakken op bed. 
- De jarige mag avond eten uitkiezen
- Laatste schooldag mag kind avondeten kiezen

Dit was wat ik nu even kon verzinnen, wellicht kom ik straks nog met meer


Vroeger de geijkte dingen als uitgebreid paas/kerstontbijtje e.d. met de kinderen, inderdaad de jarige mag kiezen wat we eten enz. Nu we nog met z'n tweeën zijn hebben we eigenlijk totaal geen tradities meer. Lekker alles losgelaten en met "feestdagen" doen waar we zin in hebben.

De jarige  mag het avondeten  uitkiezen is hier ook.

Aparte traditie van vroeger : witte bonensoep  eten tijdens de Sinterklaas intocht. Kinderen zijn inmiddels  groot maar willen  dit nog steeds . Moeder  en  zus  bellen steevast op: zit je ook aan de soep?

heel lang geleden op het forum gelezen en dat hebben we sinds de kinderen naar school gaan gedaan: op de laatste schooldag van het jaar als het rapport binnen is, met zijn allen naar de Italiaanse ijssalon en daar mogen ze oneindig veel ijs eten. 
En dan gaat het niet om hoeveel ze eten (valt reuze mee, in het begin 2 bolletjes, later met een coupe ijs erbij) maar het gaat om het idee dat je alles mag kiezen wat je wil.

Nu ze 19-22 jaar oud zijn willen ze het nog graag doen als jaar afsluiting.

Ik vind het zelf veel leuker dan (idioot dure ) Kadootjes voor een rapport.

O we hebben trouwens nog wel een nieuwe kleine traditie nu ik er goed over nadenk: Op de laatste oppasdag (kleinkinderen) voor een schoolvakantie bak ik pannenkoeken voor ze 

Liefie_xxx schreef op 01-04-2024 om 09:14:

heel lang geleden op het forum gelezen en dat hebben we sinds de kinderen naar school gaan gedaan: op de laatste schooldag van het jaar als het rapport binnen is, met zijn allen naar de Italiaanse ijssalon en daar mogen ze oneindig veel ijs eten.
En dan gaat het niet om hoeveel ze eten (valt reuze mee, in het begin 2 bolletjes, later met een coupe ijs erbij) maar het gaat om het idee dat je alles mag kiezen wat je wil.

Nu ze 19-22 jaar oud zijn willen ze het nog graag doen als jaar afsluiting.

Ik vind het zelf veel leuker dan (idioot dure ) Kadootjes voor een rapport.

Oooh dit vind ik een leuke! Ga ik proberen te onthouden.

Hier nog niet veel tradities, zoon is nog maar 10 mnd. Wel vind ik het leuk om hem op zondagochtend eerst bij ons op bed te laten spelen. Dan wordt z'n vader tenminste meteen wakker  

Een ideetje dat ik volgens mij van dit forum had: elk jaar een eigen kerstbal laten kiezen, zodat kind bij het uit huis gaan alvast een aantal ballen heeft voor in de eigen boom. Dat kiezen ging nu nog een beetje dubieus: twee omhoog houden en dan checken naar welke hij het langste keek. 

Avondeten kiezen op de verjaardag gaan wij ook doen.

de dag voor je jarig bent ontvang je een bericht met het liedje 'morgen ben ik jarig' uit Sesamstraat.


https://youtu.be/IZfqQJHMlzE?feature=shared

Kamperen met Hemelvaart, 

Harry Potter marathon met kerst.

Wij beginnen de zomervakantie met een ijsje halen na het avondeten op de laatste vrijdag van het schooljaar

Cadeautjes in bed op je verjaardag

Wanneer kind mij boven het hoofd groeit gaan we uit eten. Bij man idem, maar vraag is of ze dat halen

Er zijn al een paar tradities genoemd die wij ook hebben: de jarige 'wakker' zingen met cadeautjes ('wakker' tussen aanhalingstekens, want deel van de traditie is dat de jarige ondanks dat die waarschijnlijk al lang wakker is, doet of hij/zij slaapt). Eten kiezen op verjaardagen. Met de hele familie kamperen met Hemelvaart (grappig, de autocorrectie maakt er hemelwater van  ).
Verder: Uitgebreid samen ontbijten op zondag. Elk jaar een nieuw mondgeblazen vogeltje voor in de kerstboom. We eten 's avonds altijd aan tafel behalve als we pizza eten, dat mag op de bank voor de buis. Met Pasen maak ik easter baskets voor de kinderen - ook nu ze 18+ zijn. Op vakantie mogen de kinderen ieder één dagprogramma bedenken in een radius van +/- 2 uur (van kanoën tot een stad bezoeken en uit eten). Alleen De Vader houdt van zuurkool, als ik hem een plezier doe maak ik het voor de rest leuk met een toepasselijk muziekje:


https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://m.youtube.com/watch%3Fv%3DHbD1EGgJJ1E&ved=2ahUKEwjv-pu7yqCFAxWx_rsIHfclAA0QwqsBegQIDxAG&usg=AOvVaw3Hrs1--TczlyAimw5hu-u7

Naar de Mac op de laatste dag van de schoolvakantie. Voordat we op vakantie gaan mochten de kinderen een vakantieboek uitkiezen en een zak snoep scheppen (snepschoep). 

Jarige mag het avondeten kiezen. En cadeautjes bij ons 's morgens in bed. Elke zondag uitgebreid ontbijt. Als man naar het buitenland is voor werk eten we de eerste avond pannekoeken en mogen ze om de beurt bij mij in bed slapen.  Met hemelvaart gaan we kamperen met de familie. En voor zomervakantie krijgen ze zo'n kleur/speel boek waar speelgoed bij zit.

in december voor ons allemaal een adventskalender. Na het avondeten maken we allemaal het vakje open.

Het sinterklaasjournaal samen kijken.

Elk jaar een eigen kerstbal kiezen.

Kind gaat nog niet naar school. Op zijn verjaardag doen we daarom een uitje met zn drieën. Als afsluiting mag kind kiezen wat we gaan eten.

Zondag is pyama dag. We blijven dan zo lang mogelijk in pyama. Als we helemaal geen plannen hebben dan betekent dat de hele dag in pyama en wordt deze na het douchen dus omgeruild voor een schone.

Op zondag ontbijten wij met broodjes uit de oven.

Als kind eenmaal naar school moet dan wil ik ook wat bedenken om het einde van het schooljaar te vieren.

met kerst ligt er ook een cadeautje onder boom thuis (wij vieren altijd kerst met familie en doen met de familie cadeautjes. Het cadeau thuis is extra).

Veel al gelezen:
eten kiezen als je jarig bent, taart uitkiezen ook.
Met pasen,kerst en pinksteren de 2e dag altijd worstenbrood tussen de middag.
Geld aan het begin van de vakantie: Zelf te besteden.
Op de middelbare toen ze wat meer op hun kamer zaten.
De eerste schooldag dat iedereen weer begon samen uit eten. Zo hoor je veel meer
Tijden de proefwerkweken werd er op woensdag eten gehaald bij de doner of zo. Anders doen we dat eigenlijk zelden dus was echt traditie.

jarige kiest avond eten.
Elk jaar mogen de kinderen een kerstbal uitzoeken.
Dus een gevarieerde boom hier 😃

Hier ook de jarige mag kiezen wat we eten. Zaterdag is patatdag. Oudejaarsdag oliebollen bakken, schoonvader krijgt de eerste. Elk jaar kiezen de kinderen een kerstbal. Als we een dagje weg gaan, gaat altijd het ‘groene bakje’ mee. Daar zit wat fruit/groente als snack in, maar ook altijd iets lekkers.

De dag voordat wij op vakantie gingen haalden wij altijd Chinees. Babi pangang. dat was altijd te veel maar de rest ging in de vriezer en dat aten we dan ook weer als we terug kwamen. Ik ben nu alleen maar ik doe dat nog steeds. Ik ga in mei op vakantie naar Kusadasi in Turkije met mijn broer. De dag voordat we vertrekken ga ik babi pangang eten.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.