Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Zelf verfsmijten, welke verf?

Voor mijn verjaardag wil ik met de kinderen en wat vrienden gaan verfsmijten in de tuin. Ik heb dit wel eens tijdens een workshop gedaan en het lijkt mij erg tof om zo een eigen werk voor aan de muur te maken.

We bouwen een plastic tent en dat komt wel goed. Het smijten zelf komt ook goed (met een plastic zakje en iets verdund verf zoals we destijds ook bij de workshop hebben gedaan).

Maar welke verf? En hoe zit het met de afwerking? Ik weet dat ze bij de workshop "gewone" verf gebruikten op waterbasis die je als je geknoeid had er zo af kon wassen. Daarna liet hij het doek drogen en behandelde hij het met een soort spray.

Iemand advies voor de verf en de spray?


ik zou de workshop gever even bellen en vragen?

Acrylverf en daarna vernis erop spuiten

Leuk idee!
Ik zou gewoon acrylverf van de action kopen. Ze hebben daar evt ook een pouring medium waarmee je het vloeibaarder kan maken (dan verlies je minder pigment dan met water verdunnen).
Je kan vooraf ook nog kleuren mengen als ze niet alle kleuren hebben.

Als je graag veel geld wil uitgeven dan de verf van Amsterdam. Betere pigmentatie en meer vibrant kleuren. En ze hebben ook een pouring medium.

Zou trouwens niet alles verdunnen, verschillende diktes is juist ook leuk.

Oja en daarna inderdaad spray vernis op waterbasis (acryl). Bv Winsor en newton of Amsterdam. Vernis zou ik niet van de action halen.

Envelop

Envelop

20-08-2023 om 10:33 Topicstarter

Super bedankt! Ik ga op zoek bij de action en langs de verf speciaal zaak voor spuit vernis. Leuk idee om ook te spelen met verschillende verdiktes!

Dochter heeft nog glitterverf liggen die ze ook graag een keer wil gooien. Ik neem aan dat dat gewoon kan toch?

Envelop

Envelop

20-08-2023 om 10:35 Topicstarter

Voor het canvas wilde ik naar de kringloop om te kijken naar een oud betaalbaar schilderij. Daar kan je gewoon overheen gooien toch?

Bij de action zijn ze net te klein.

Ik gebruik ook vaker canvas van de action. Je kan als het te klein is meerdere aan elkaar schroeven (met raamhoeken bv bij de bouwmarkt). Dat zou ik eerder doen dan over een bestaand schilderij gaan werken. Dat moet je dan toch eerst wit gaan verven en wordt nooit zo mooi glad als een leeg canvas.

Glitterverf kan maar zou ik zelf niet doen, je hebt dan al gauw kans dat alles onder de glitter komt te zitten. Maar als je dat mooi vindt dan zou ik niet weten waarom het niet zou kunnen.

Oja en bij oud schilderij zit er waarsch een vernislaag op waardoor het moeilijker kan zijn om overheen te verven (als het al pakt). Kan ook reactie geven op de verf, bv gaan scheuren. Hoop gedoe. Zou gewoon aantal canvassen van action aan elkaar schroeven.

MRI

MRI

20-08-2023 om 11:39

Groot en goedkoop canvas kun je bij de xenos halen of bestellen (maar het duurt erg lang voordat ze leveren). Je hebt bij de action en de so low druipverf, die volgens mij op acrylbasis maar dunner.

Spoken schreef op 20-08-2023 om 11:22:

Oja en bij oud schilderij zit er waarsch een vernislaag op waardoor het moeilijker kan zijn om overheen te verven (als het al pakt). Kan ook reactie geven op de verf, bv gaan scheuren. Hoop gedoe. Zou gewoon aantal canvassen van action aan elkaar schroeven.

Ik verf heel vaak over oude schilderijen heen van de kringloop. Spuitprimer erop en gaan. Ik verf ook graag over oude kruisteek heen, dat geeft (vind ik) juist een leuke structuur en is te gebruiken als prikbord. 

Canvas kun je bij een stoffenshop per meter kopen en zelf opspannen, Google maar eens op ‘Baklijst maken’. Zelf prime ik doek altijd met gesso voordat ik ga schilderen. 

Envelop

Envelop

20-08-2023 om 20:30 Topicstarter

Wow wat een tips, goede opmerking van het feit dat je niet zomaar over een oud doek kan schilderen zonder het te behandelen.

Qua grote mag het echt flink groot zijn en dat kan ik online nog niet zo goed vinden. Denk aan een rechthoek van minimaal 120x90. Iets groter mag ook, kleiner niet.

Envelop

Envelop

20-08-2023 om 21:02 Topicstarter

Friezinnetje schreef op 20-08-2023 om 20:36:

https://www.schildersdoekendirect.nl/p/van-beek-premium-katoen-schildersdoek-100x120cm-per-stuk/82802/

Dank! Ik ben net ook aan het zoeken gegaan en heb iets bij de discountoffice gevonden. Krijg wel direct 2 doeken wat niet echt nodig is maar verder ziet het er allemaal perfect uit. Ik kan vast iemand anders met het tweede exemplaar blij maken

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.