Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Wil geen bloemen

Ik houd niet van bloemen en krijg ze dus ook liever niet. Ik vind het zonde van het geld, want het staat er maar kort en het is totaal niet duurzaam. Toch krijg ik een paar keer per jaar bloemen van mijn (schoon)moeder voor trouwdag en verjaardag. Hoe maak ik ze op een vriendelijke manier duidelijk dat ik geen bloemen wil?


Ik zou door het hele jaar, dus niet net na het krijgen van de bloemen, regelmatig in gesprekken spreken over wat ik vind van bloemen.

Als het alleen om verjaardag en trouwdag gaat, twee bossen bloemen per jaar, dan zou ik het zo laten. Voor de lieve vrede. 

Maar dat is geen antwoord op je vraag. 
Dan zou ik gewoon zeggen (ruim voor die geef-momementen): schoonmoeder, ik hou eigenlijk niet zo van bloemen. 
Heel simpel, geen toestanden. 

Ik krijg zelf ook niet graag bloemen, maar ben gek op mijn bloemenboeket van Lego! Als je dat ook leuk vindt, kun je haar misschien subtiel hinten? 

Anouk1234

Anouk1234

30-03-2024 om 08:15 Topicstarter

Mijn moeder weet op zich dat ik liever geen bloemen heb. Dan denkt ze het goed te doen door een bloembakje mee te nemen, maar daar zitten dan weer afgesneden bloemen op en als ik aangeef liever een plantje te hebben moet daar perse een bloempotje bij, waar ik er al genoeg van heb.

Anouk1234

Anouk1234

30-03-2024 om 08:17 Topicstarter

wolkewitje schreef op 30-03-2024 om 08:08:

Ik zou door het hele jaar, dus niet net na het krijgen van de bloemen, regelmatig in gesprekken spreken over wat ik vind van bloemen.

Dat is inderdaad wel het beste. Maar dan moet er wel een goed moment voor zijn in een gesprek. Ik ga me er eens op focussen.

Annie, volgende maand is mijn verjaardag. Ik weet dat je altijd bloemen koopt dan voor me, en ik vind dat zo lief! Ik vind dat je eigenlijk helemaal niets mee hoeft te brengen, maar als je dat toch graag wil doen, zou je dan liever -insert wenscadeau- mee willen nemen? Zelf zou ik dat een leuker cadeau vinden en het is ook duurzamer. 

Dat heb ik met chocolade. Al zo vaak tegen schoonmoeder gezegd dat ik er niet van houd. Ik geef het maar aan man en kinderen ondertussen. Maar met bloemen is het milieutechnisch gezien ook echt zonde

Gewoon zeggen dat je het heel lief vind, maar bloemen zonde vind en liever wat anders krijgt.

de reden waarom je het niet wil kan natuurlijk een beetje moraalridderig overkomen terwijl mensen het goed bedoelen. Alsof je dan beter bent dan mensen die bloemen geven. Zeg gewoon dat je in het kader van duurzaamheid je steentje wil bijdragen door geen bloemen te kopen zodat je weer een extra biefstukje of toch op die vliegvakantie kan. Een gesprek over duurzaamheid is toch heel actueel tegenwoordig. Kan altijd gehouden worden. 

Hier kregen we ook regelmatig bloemen van schoonmoeder ondanks hooikoorts van partner. Inmiddels is de enige vaas die we hadden kapot gegaan en die vervangen we gewoon niet. Ik geloof dat ze na 3 jaar eindelijk door heeft dat het gewoon echt geen zin heeft om bloemen te kopen.

ik benn na diverse gesprekken dat er echt geen bloemen of bloemdragende planten binnen komen steeds mijn buurvrouw blij gaan maken nog voor de gift over de drempel was.
Deurbel ging: bedankt voor de gift, aanpakken en naar de buurvrouw lopen. En dan weer dezelfde riedel afdraaien: ik ben er allergisch voor dus het kan echt niet. Dat heeft 3x geduurd voor ze beseften dat ik echt geen bloemen aan neem. 

Oh, dat is eenvoudig. Ik zou het zoonlief laten zeggen: Mam, Anouk doe je geen plezier met bloemen. Geef dus liever ... en dan noemt hij wat je wel wil.

misschien hinten op droogbloemen . Ik heb zelf al een paar jaar droogbloemen staan. Veel duurzamer ook

Anouk1234

Anouk1234

30-03-2024 om 15:33 Topicstarter

GroenTuintje schreef op 30-03-2024 om 14:32:

misschien hinten op droogbloemen . Ik heb zelf al een paar jaar droogbloemen staan. Veel duurzamer ook

Droogbloemen vind ik zo oudbollig.

Anouk1234 schreef op 30-03-2024 om 15:33:

[..]

Droogbloemen vind ik zo oudbollig.

Die zijn juist helemaal weer hip

25-FFC24-C-502-A-4490-A03-F-9-DC4655-F66-D1.jpg

38-C34-AA5-AFC1-4-FD7-B1-F5-21-C645146189.jpg



Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.