Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Welke goede daden/lieve dingen zijn voor jou gedaan?

Omdat ik zelf weinig goede daden doe tegenwoordig, maar ik blijkbaar genoeg karma punten in mijn leven heb gespaard om anderen ze voor mij te laten doen een tegenhanger van het andere topic.

Ik ben namelijk oprecht dankbaar voor alle mensen die voor mij klaar staan en onbaatzuchtig dingen voor mij doen en mij helpen😊


-In 2020 heeft een vriendin eten gebracht aan huis toen mijn man en ik corona hadden. Ik vond het lief en onbaatzuchtig want ze was destijds als de dood voor dat virus.
-Mijn moeder past één keer per week op mijn kind omdat het kdv vol zit. 
-Mijn buurvrouw geeft één of twee keer per jaar de kat eten. Twee jaar geleden was het wel veel werk want de kat moest toen vier keer per dag medicijnen en vocht als een tijger.
-Mijn vader doet klusjes voor ons waar hij heel goed in is (bijv. schilderen).

Verder... niet echt eigenlijk. Ik ben erachter gekomen dat je het zelf moet vragen als je hulp nodig hebt en dat is voor mij nogal lastig. 
 

Ik moet op de financiën letten maar houd wel enorm van vrij dansen. Een vriendin van mij geeft dansles en heeft aangeboden dat ik gratis mee mag doen. Heel lief en zij heeft het zelf ook niet breed. 

Onze buurvrouw heeft zelf geen kinderen maar is heel gek op de onze. Zij haalt onze zoon eens per week uit school en staat verder ook altijd voor ons klaar indien nodig.

Een vriendin nam mij spontaan mee uit eten en betaalde de rekening. 

Alweer een tijdje terug zat ik op de stoeprand met dochter die een flinke woedeuitbarsting had. Iedereen die langs liep kon mee genieten. Drie keer (!) ben ik aangesproken dat ik het zo goed deed. Dat vond ik echt heel erg fijn om te horen. één van die mensen was een buitenlandse jongen van begin 20 op de scooter die er speciaal voor stopte. Daar was ik echt positief door verrast.

Er gaat iets mis

de Marrokaanse jongen die voorbij fietste toen ik stond te prutsen met mijn scooter die niet wilde starten en die spontaan omkeerde en me leerde hoe ik de kickstart moet gebruiken.

Mijn ouders voor talloze lieve dingen.

Mensen in het verkeer die me voor laten gaan als ik op de scooter onderweg ben.

De oude man die op het muurtje voor zijn huis zit als het warm is. We zwaaien altijd naar elkaar als ik langsloop (aan de overkant van de weg). Van de week riep hij er spontaan "dag lieve mevrouw" bij. 🧡

De mensen die mij hielpen toen ik met de scooter lelijk ten val kwam.

Er zijn zoveel kleine positieve noten.
En eigenlijk zouden die zoveel vanzelfsprekender moeten zijn dat er nooit een topic over geopend werd.

dankzij jullie herinner ik me er eentje van pak m beet 5 jaar geleden. Ik moest nog een half uur naar huis fietsen en het vroor super hard. En toen waren mijn remmen vastgevroren. Een jongen op een scooter zag me klooien en thank god stopte hij en hij had allemaal gereedschap bij zich! Dus hij heeft me weer op weg geholpen. 

Lollypopje

Lollypopje

25-08-2023 om 09:45 Topicstarter

Ik schreef het al in het andere topic. Een goede kennis komt vandaag een cadeautje vooreen wederzijdse vriend ophalen die bijna jarig is. Ik vroeg het hem en hij zei meteen ja. Erg fijn, nu ik niet naar die verjaardag kan.

Mijn vader vroeg gisteren nog of hij iets voor me kan doen of kan brengen, hij hoeft dan niet eens binnen te komen. Super lief, want hij moet dan toch 2x 45 minuten rijden. Ik heb nu niks nodig en weet dat ik dan toch socialer ga doen dan ik wil, maar het is gewoon heel fijn als mensen zo aan mij denken 😊

toen mijn moeder was overleden hebben mijn vriendinnen een verrassingsdiner voor mij gekookt. 
mijn buurmannen houden mijn tuin bij. 
de buurvrouw geeft de kat eten als ik er niet ben. 
mijn ex schoonmoeder strijkt af en toe. 
een vriend van me heeft deze vakantie allerlei klusjes voor me gedaan. 
Wat leuk om zo op te schrijven, krijg er een warm gevoel van. 

Lollypopje

Lollypopje

25-08-2023 om 10:08 Topicstarter

Wat een fijne posts allemaal hier, daar word ik zo blij van 😊

Wat ik zelf vaak merk is dat als ik iets voor een ander doe, of zij voor mij, het vaak heel vanzelfsprekend voelt en we daarbij vergeten hoe waardevol die dingen juist voor een ander zijn. Daarom juist ook wel mooi die dingen te benoemen.

Visite kan ik momenteel niet aan, maar als ik het krijg doen ze vaak wat voor me zoals de afwas of een ander klein klusje. Dingen die voor hen waarschijnlijk heel klein voelen, maar die voor mij zo groot en waardevol voelen dat het juist een hele tijd heeft geduurd voor ik die hulp kon accepeten omdat ik niet tot last wilde zijn.

  • De vrouw die vaak in de kerk naast me zit, had spontaan aangeboden om tijdens mijn vakantie op mijn huisdier te passen.
  • Mijn buurman was kozijnen aan het verven. Onlangs zijn wat latjes van kozijnen bij mij vervangen en die moest ik nog verven (en er verf voor kopen). Buurman "was toch bezig" en kon die latjes van mij ook wel even doen.

Er wordt schandalig veel voor mij/ons gedaan, ik voel me er soms wel schuldig over.

- er word kosteloos drie keer per week op ons kind gepast door grootouders
- er word regelmatig voor mij gekookt, elke week wel twee keer door grootouders 
- de grootouders helpen mee met de was en met klusjes in huis
Concreet  betekent dit dat ik na mijn werkdag thuis kom in een schoongemaakt huis, met gestreken was en een voedzame maaltijd op tafel

Andere dingen die mij zo te binnen schieten:
- de buurman maakt de steeg onkruidvrij terwijl dat eigenlijk onze taak is
- een andere buurman snoeit twee keer per jaar onze heg
- buren aan beide kanten passen wel eens op
- we krijgen vaak allerlei spullen van mensen uit de straat, zoals kinderkleding of spullen die hun kinderen niet meer gebruiken
- toen we gingen verbouwen kwam broers en zussen een heel weekend meehelpen met behang trekken, schilderen, vloerbedekking verwijderen
- met verhuizen hielp familie met inladen en uitpakken
- toen mijn accu het begaf heeft één buurman nog geholpen met startkabels, en de andere mij uiteindelijk met een sleepkabel naar de garage gesleept.

En het leukste van alles, er worden soms verrassingsfeestjes voor mij georganiseerd 😄

en zo kan ik nog heel lang door gaan.

Wow madamecannibale! Ik ga er maar even vanuit dat jij zelf ook een leuk/lief mens bent

Niet voor mijzelf, maar toch ook wel een beetje. 
Van de week een pinstoring van alleen onze bank. Zoon was een boodschap aan het doen voor mij omdat we de slagroom die ik echt nodig had voor de taart voor de volgende dag allebei vergeten waren. Maar het was half 10 winkel ging bijna dicht dus heen en weer rijden en geld halen was eigenlijk ook niet mogelijk. 
En toen betaalde de mevrouw die achter mijn zoon in de rij stond voor hem. Dat vonden we allebei zo lief. Ik heb nog gevraagd of zoon gevraagd heeft om hem een tikkie te sturen maar dat was niet nodig volgens haar, hij heeft het wel 2x gevraagd zei hij.

En voor de nieuwsschierigen: het was een lemon merenque taart en ja het was erg lekker. 😊

Aviendha schreef op 25-08-2023 om 10:53:

Wow madamecannibale! Ik ga er maar even vanuit dat jij zelf ook een leuk/lief mens bent

Ik doe heus ook wel eens iets voor een ander  Maar voor mijn gevoel word er meer gedaan voor mij/ons.


Misschien hebben we veel karma punten gespaard toen we beiden nog amper verplichtingen hadden en altijd wel tijd hadden om iemand te helpen.

ik heb nog een hele leuke van een paar jaar geleden. Ik had een baaldag, stress, slecht geslapen. Ging ergens heen met de trein en moest een tijdje wachten bij een overstap. Dus ging koffie drinken bij Starbucks. Ik bestelde, maar hoefde niet te betalen! Een andere klant had al betaald voor de eerstvolgende die 1 koffie zou bestellen. Zo onverwacht en zo leuk, mijn hele dag was weer goed.

TanSwallow86

TanSwallow86

25-08-2023 om 14:34

niets

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.