Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Welke gebouwen uit jouw verleden zien er nog hetzelfde uit/staan er nog.

Zoals de topic titel eigenlijk al zegt welke gebouwen uit bijvoorbeeld jouw jeugd, en volwassen verleden staan er nog, zien deze gebouwen en plekken er nog hetzelfde uit.

Ben  je er later nog eens geweest, denk aan een reünie of als klant relatie  bezoek vanuit je nieuwe bedrijf. Of er zelfs werkt denk aan een docent die werkt op de school waar diegene zelf op heeft gezeten. 

Het kan bijvoorbeeld zijn: basis en middelbare school, eerste stage plek, bijbaan, werkplek, je eerste studentenkamer, woning of camping, hotel vakantie plek. Het is veel een selectie/enkele voorbeelden maken is ook goed 👍 


MidasWolf

MidasWolf

22-08-2023 om 19:11 Topicstarter

De titel staat er niet fijn, ik heb een vraag bij de moderators liggen om deze aan te laten passen.

Mijn ouders wonen nog steeds in het huis waar ze gingen wonen toen ze trouwden ruim 53 jaar geleden. Ik ben er ook geboren. Er zijn nog meer mensen in de straat die er al net zo lang wonen. Hun buurt is nog helemaal hetzelfde maar verder in de wijk is er best veel veranderd. Mijn lagere school is er bijvoorbeeld niet meer.

Het huis waar ik geboren en opgegroeid ben staat er nog. De straat is wel een beetje veranderd. Verder erg weinig. Scholen zijn allemaal weg of veranderd, de binnenstad is helemaal veranderd. 

MidasWolf

MidasWolf

22-08-2023 om 19:21 Topicstarter

Nu ik zo nadenk over deze vraag kom ik tot de conclusie dat er best veel gebouwen helemaal weg zijn of zodanig zijn aangepast dat ik deze nauwelijks nog herken. Terwijl ik nog helemaal niet zo oud ben.

Basisschool:
Is helemaal weg gesloopt en heeft plaats gemaakt voor huizen. Ook de omgeving is veel veranderd. De school is naar een andere locatie verhuisd waar ik geen enkele binding mee heb.
Middelbare school: Heeft nu andere gebruikers ook school gerelateerd, hoe de binnenkant er nu uitziet weet ik niet, denk dat de basis nog hetzelfde is.
Bijbaan: Een voorbeeld is een pannenkoekenhuis dit is de plek die nog het meest lijkt op hoe het was toen ik er nog werkte, dat heeft ook wel wat omdat ik op die manier herinneringen kan ophalen. Dit is ook een van de weinige plekken waar ik nog wel eens kom.
Ouderlijk Huis/Buurt: 
In grote lijnen ziet het huis van mijn ouders er nog hetzelfde uit, alle buren waar ik al heel lang mee in de straat woonde wonen er nog steeds. Dat laatste is zeker niet vanzelfsprekend, een blok van 6 huizen waarvan de gemiddelde woontijd toch zo’n 25 jaar is. Het heeft ook wel iets dat je bij bezoek van je ouders in de “oude buurt” rond kan lopen. Ook de plek zelf is eigenlijk nauwelijks veranderd. 

Mijn ouders wonen nog steeds in het (huur) huis waar wij (3 kinderen) zijn geboren, totaal al 57 jaar nu. Mijn moeder zou heel graag willen verhuizen naar gelijkvloers, want boven geen toilet en nog steeds overal enkel glas (!! zo schofterig van de woningbouw). Wel fijn thuiskomen steeds, zeker als ik mijn getekende krijthartjes met de letter van mijn 1e vriendje zie op de muur in de schuur ❤️

Zo’n 10 jaar geleden een reünie gehad van mijn basisschool, welke er nog steeds staat. Toen wij in het handenarbeidlokaal kwamen kreeg ik meteen een flashback vanwege de geur die daar hing, best emotioneel was dat bij velen……

MidasWolf

MidasWolf

22-08-2023 om 20:06 Topicstarter

Kersje schreef op 22-08-2023 om 19:59:

Mijn ouders wonen nog steeds in het (huur) huis waar wij (3 kinderen) zijn geboren, totaal al 57 jaar nu. Mijn moeder zou heel graag willen verhuizen naar gelijkvloers, want boven geen toilet en nog steeds overal enkel glas (!! zo schofterig van de woningbouw). Wel fijn thuiskomen steeds, zeker als ik mijn getekende krijthartjes met de letter van mijn 1e vriendje zie op de muur in de schuur ❤️

Zo’n 10 jaar geleden een reünie gehad van mijn basisschool, welke er nog steeds staat. Toen wij in het handenarbeidlokaal kwamen kreeg ik meteen een flashback vanwege de geur die daar hing, best emotioneel was dat bij velen……

Heel leuk dit 

Ouderlijke huis, waar we vroeger woonden is er nog.
Ook het huis van mijn grootouders 
Lagere school is er nog wel als gebouw zijnde, maar is nu in gebruik als woonhuis 
Middelbare school is gesloopt, daar staan nu woningen 

Mijn geboortehuis bestaat niet meer.  Het huis waar ik kort voor mijn vierde verjaardag heen verhuisde daar wonen mijn ouders nog steeds. 
Mijn lagere school staat er nog een is nog steeds school maar is wel van stroming verandert. 
De kerk waar ik heen ging staat er ook nog maar is niet meer als zodanig in gebruik.
Het huis waar mijnopa en oma woonden staat er ook nog en de mensen die het 30 jaar geleden kochten van opa en oma wonen daar nog steeds.  Heel af en toe moet ik daar wat wegbrengen en dan zie ik in de gang nog steeds de authentieke tegelvloer die er al lag toen ik jong was.
Het postkantoor staat er nog maar is onherkenbaar verbouwd. 
Mijn mavo is gesloopt en er staat nu een ander schoolgebouw. 
De VenD waar wij als kinderen altijd nieuwe kleren kregen staat sinds de formule niet meer bestaat steeds (gedeeltelijk) leeg. Weet moeten woningen en kantoren komen. 

Het zwembad waar ik vroeger zwom is er ook nog en daar zwem ik iedere week. 

Mijn basisschool niet meer. Dat is destijds als semi-permanent gebouwd toen wij in de (destijds nieuwbouw) wijk (begin jaren 80)  kwamen wonen. Toen mijn oudste twee daar op school zaten werd een nieuw gebouw gebouwd ernaast en toen zoon in groep 8 zat en dochter in 7 zijn ze overgegaan naar het nieuwe gebouw. We mochten toen nog afscheid van het gebouw komen nemen. Zag ik op een houten pilaar nog mijn ingekerfde naam staan 😅. Gebouw heeft er 30 jaar gestaan. 
Mijn middelbareschool staat er nog, staat wel op de sloopnominatie maar aangezien er een groot tekort is aan schoolruimte voor de ISK is het gebouw nog open, ook de LOOT zit er nog in en dus kan het gebouw pas gesloopt als de scholencampus bij Kardinge af is (reken op nog zo’n 5 jaar terwijl ie al zeker 5 jaar geleden dicht zou. 
Mijn geboortehuis (Grunobuurt) is een jaar of vier geleden gesloopt en er staat nu nieuwbouw. Het hele buurtje is gesloopt. 
Het huis waar ik vanaf mijn 2e woonde staat er nog en mijn vader woont daar nog (moeder is al 12 jaar geleden overleden). 
Het huis van mijn oma (Paddepoel) is er ook niet meer, jaar of tien geleden gesloopt en er staat nu nieuwbouw en van het huis van mijn opa en oma (Vinkhuizen) is van de hele rij steeds een huis tussenuit gehaald en het zijn nu 2-onder-1-kap woningen. Het huis staat er in casco nog maar eigenlijk onherkanbaar. Zit een nieuwe gevel voor en een hele dakopbouw. 
Alle zwembaden waar ik zwom, staan er nog, net als de sporthal en de balletschool. 

Mijn moede woont nog in het ouderlijke huis. De basisschool waar ik al eerste zat staat er nog en is nog een basisschool. Onze school verhuisde naar nieuwe wijk toen. Nu is het nog een basisschool, ik heb er een aantal jaar gewerkt op de BSO. Was zo gek om daar de eerste keren  te komen. Ik heb echt even door heel de school gedwaald in de vakatie. Er was niks veranderd in de bouw. Raar dat je sommige dingen dan meteen herkent maar andere dingen denkt, huh was dat hier ook?
Op Facebook is er van mijn geboortedorp een pagina waar oude foto’s op geplaatst worden.. Zo leuk!

MidasWolf

MidasWolf

22-08-2023 om 21:38 Topicstarter

Knutselkei schreef op 22-08-2023 om 21:11:

Mijn moede woont nog in het ouderlijke huis. De basisschool waar ik al eerste zat staat er nog en is nog een basisschool. Onze school verhuisde naar nieuwe wijk toen. Nu is het nog een basisschool, ik heb er een aantal jaar gewerkt op de BSO. Was zo gek om daar de eerste keren te komen. Ik heb echt even door heel de school gedwaald in de vakatie. Er was niks veranderd in de bouw. Raar dat je sommige dingen dan meteen herkent maar andere dingen denkt, huh was dat hier ook?
Op Facebook is er van mijn geboortedorp een pagina waar oude foto’s op geplaatst worden.. Zo leuk!

Dat heeft het dorp waar ik woon ook, leuk om te zien inderdaad. Zeker omdat ik veel van die tijden niet bewust heb meegemaakt. En sommigen foto’s bijna niemand van ons 

SpiritedMagpie74

SpiritedMagpie74

22-08-2023 om 22:13

Opa/oma. Het huis van mijn opa en oma staat er nog exact zo bij als 100 jaar geleden toen ongeveer mijn vader geboren werd. Dat is een winkelpand in een oud stadje. Er zit nu alleen een andere winkel in. 
Het ouderlijke huis van mijn andere opa en oma staat er ook nog, identiek aan 80 jaar geleden toen mijn moeder daad werd geboren. Het nieuwere huis van die opa en oma, zoals ik het ken (50 jaar geleden) staat er ook nog, alhoewel behoorlijk verouderd en nominatie tot sloop.
Ouderlijk huis. Ik heb in meerdere ouderlijke huizen gewoond (want in jeugdjaren zijn we als gezin een paar keer verhuisd). Ze staan er allemaal nog. Recentelijk stond één van de huizen op Funda. Zelfs de binnenkant was nagenoeg onveranderd...
Basisschool: met de grond gelijk gemaakt.
Middelbare school: staat er nog en is niet veranderd. Zelfs het parkeerterrein achter de school is er nog. Alleen de bomen zijn wat groter en hoger.
Eerste baan: ik kan het betreffende gebouw van Philips in Eindhoven niet terugvinden... maar dat zal eerder aan mijn geheugen liggen... 

Bij de weg: ik ben in de vijftig.

mijn ouderlijk huis staat er nog, de hele straat is nog hetzelfde gebleven (oudste deel van het dorp). Ook mijn lagere school staat er nog en is nog in gebruik als school. Havo-school is er niet meer, MBO school is er ook niet meer. Gebouw waar ik als eerste mijn vaste baan had, is er ook niet meer, het oude hoofdgebouw staat er nog wel, maar heeft andere functie. 

In mijn geboortedorp verandert volgens mij nooit iets, alles staat er nog net zoals toen ik vertrok lang geleden. Alleen de basisschool heeft een andere functie gekregen. Mijn ouderlijk huis is er ook nog, maar daar wonen nu andere mensen.

Grappig vertrouwd als ik daar weer eens terug ben 

Daddy_gijs schreef op 22-08-2023 om 22:13:

Opa/oma. Het huis van mijn opa en oma staat er nog exact zo bij als 100 jaar geleden toen ongeveer mijn vader geboren werd. Dat is een winkelpand in een oud stadje. Er zit nu alleen een andere winkel in.
Het ouderlijke huis van mijn andere opa en oma staat er ook nog, identiek aan 80 jaar geleden toen mijn moeder daad werd geboren. Het nieuwere huis van die opa en oma, zoals ik het ken (50 jaar geleden) staat er ook nog, alhoewel behoorlijk verouderd en nominatie tot sloop.
Ouderlijk huis. Ik heb in meerdere ouderlijke huizen gewoond (want in jeugdjaren zijn we als gezin een paar keer verhuisd). Ze staan er allemaal nog. Recentelijk stond één van de huizen op Funda. Zelfs de binnenkant was nagenoeg onveranderd...
Basisschool: met de grond gelijk gemaakt.
Middelbare school: staat er nog en is niet veranderd. Zelfs het parkeerterrein achter de school is er nog. Alleen de bomen zijn wat groter en hoger.
Eerste baan: ik kan het betreffende gebouw van Philips in Eindhoven niet terugvinden... maar dat zal eerder aan mijn geheugen liggen...

Bij de weg: ik ben in de vijftig.

Het hele Philipsterrein in Eindhoven is veranderd. De gebouwen zijn er meestal nog wel maar er staan nieuwe gebouwen tussen of de gevel is veranderd. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.