Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Welk cadeau heb je eens gekregen, waarmee de gever echt compleet de plank missloeg?

De titel zegt het eigenlijk al; heb je wel eens een cadeau gekregen waar de gever compleet de plank mee missloeg; ongepast, of totaal niet jou smaak, of een doorgevertje, of een blijk van geen moeite doen, of een blijk van jou niet kennen.
Of juist iets krijgen waarvan je al vele malen had aangegeven er niet van te houden.


BritgetJones007

BritgetJones007

30-03-2024 om 23:50 Topicstarter

ik was geïnspireerd door die reclame, waarin een stel allemaal kipdecoratie kreeg. Dat voor elk bezoek uitstalde, maar zodra de gever weg was alles weer opgeruimd werd. Toen bedacht ik dit topic onderwerp.

Zelf heb ik bij een sinterklaasviering op het werk ooit een heel kitscherig decoratievoorwerp gekregen. En dan niet zo erg lelijk, dat her weer mooi was, maar echt foeilelijk. Ik was toen der tijd wat jonger, dus ik denk dat mijn gezichtsuitdrukkingen boekdelen sprak terwijl ik netjes 'dank je wel' zei ja, zei diegene nog: ik vond het echt wat voor jou
Ik moest net even aan Debbie van B&B vol Liefde denken, die in de serie aangaf, dat mensen vaak aannamen dat ze wel van bloemenprint hield qua decoratie, want fleurig. Maar dat was helemaal niet zo. En dat het misschien lastig was haar smaak te duiden. 
Het was goedbedoeld, maar het was totaal niet mijn smaak!

Ieder jaar goedkope melkchocolade in feestfiguurvorm of melkchocoladeletters. Inmiddels zou mijn familie toch moeten weten dat ik alleen puur blief. En als het toch over chocolade gaat, supermarktbonbons. Ik ga geen calorieën op mijn dijen plakken als het echt niet lekker is.
Veel van die zooi komt bij mijn vader vandaan die fan is van Aldi en Xenos. Daar heb je ook gruwelijke decoratie-items als nepantieken kandelaars en klokken en bloempotten in de vorm van een paashaas. Tegenwoordig return ik the favour, voor zijn verjaardag kreeg hij een bloempot in de vorm van een nijlpaard. Dat was een schot in de roos, hij en zijn vriendin waren tot tranen geroerd. Idem voor de tuinkabouter. Zo snijdt het mes aan twee kanten. Wij hebben lol in het uitkiezen van het meest kitscherige cadeau, zij zijn er blij mee.

jaren geleden: de biografie van Willem-Alexander. Why????

Mn moeder was mijn 18 verjaardag vergeten. Toen rende ze de stad in om een tas te kopen die mega lelijk was maar zij mooi vindt. Ze gebruikt hem nog steeds. 

Glittershampoo, maskers en breipennen en andere goedkope Meuk toen ik 30 werd, omdat dat zo grappig was omdat ik nu toch wel echt oud werd. 
Ik vond het echt geen leuk kado, maar de gever vond zichzelf geniaal en grappig.
Misschien dat ik de lol er nog van in kon zien als er ook nog een leuk deel van het kado was, waar ik echt blij van zou worden. Helaas bleef het bij kinderachtige troep.

Ik krijg al 5 jaar élk jaar een sjaal met Kerst van mijn moeder.
Ik weet niet waarom ze elk jaar opnieuw denkt dat die dingen snel zouden slijten.

Ze blijft me dus al 5 jaar zien met dezelfde sjaal uit jaar 1 .

Dit jaar viel de eer overigens te beurt aan een knalroze sjaal. Waarom ze denkt dat ik met een knalroos exemplaar ga rondlopen is mij toch écht een raadsel.

Mijn eerste Kerst met mijn schoonbroer kreeg ik ... een gekopieerde yoga-meditatie-cd.
Ik weet niet wat hij dacht over mij, maar ik ben absoluut géén yoga-mens. En het mocht dan duidelijk ook nog eens geen cent kosten.
(Ik was intussen overigens al 4 jaar samen met zijn broer, maar door een jarenlange familie-rel tussen hem en zijn moeder was het de tweede keer dat hij mij ontmoette. Het was dus niet dat ik gloedje nieuw in de familie was.)

Koettie schreef op 31-03-2024 om 00:36:

Mn moeder was mijn 18 verjaardag vergeten. Toen rende ze de stad in om een tas te kopen die mega lelijk was maar zij mooi vindt. Ze gebruikt hem nog steeds.

Wat erg 

Van een werkgever: draadloze oortjes, soort goedkope namaak AirPods. Werkte voor geen meter, zat voor geen meter. Niemand (500+ man) gebruikte ze. Het was goed bedoeld, maar zo’n zonde van het budget. 

Ik heb eens oorbellen gehad, maar ik heb helemaal geen gaatjes.

Recent kreeg dochter ook een slecht doorgeef cadeau. Een soort knutselboek voor twee jarige terwijl ze vier is. Er miste een paar onderdelen dus daar had ik toch maar over geappt. Zou ze aan de leverancier laten weten. Drie dagen later waren we bij hen pakt mijn zwager de onderdelen uit een kast met de woorden die liggen hier al veel te lang.

Man en ik waren met dat laatste cadeau ook wel echt klaar. Wij hebben voor hun kinderen met zorg mooie cadeaus uitgezocht. Die bovendien in de smaak vallen want die kinderen spelen altijd met het speelgoed dat wij geven als we daar komen. Schoonzus zei op de laatste verjaardag zelfs nog dat wij echt altijd van die leuke cadeaus hebben. Kinderen zijn ongeveer even oud dus ze weten zelf ook echt wel wat leuk is en wat niet. Ik twijfel nog steeds om dit cadeau weer terug te geven op de verjaardag dat hun zoon vier wordt. En dan te zeggen dat onze dochter het zo leuk vond dus dat we voor hen ook een setje hebben gekocht. 

Toen ik pas samen ging wonen en mijn eigen bedoeninkje bijeen aan het verzamelen was, had ik  een set oerlijke Arcopalkopjes met schotel overgenomen van iemand. Ik had nog niets en ik kreeg ze voor niets. Ik weet nog: ze waren melkwit, half doorschijnend en hadden een harde lasrand aan het oortje. Maar in die tijd had je nog niet zoveel keus. Vernieuwing was heel bijzonder. En Arcopal was een wonder: dit materiaal ging nooit kapot. Nooit meer kopjes met stukjes uit de rand of oortjes die eraf braken.

Dus trots serveerde ik koffie in deze kopjes. Wat kennelijk totaal verkeerd begrepen werd want voor mijn verjaardag kreeg ik toen een aanvullende set in precies hetzelfde design: een koffiekan en een suiker- en melksetje.

Miskleun van cadeautjes zal je altijd houden. Vooral als degene die je een cadeau wil geven zelf zó goed is in het uitkiezen en inkopen dat je daar hoe dan ook niet tegenop kan en bij wie je altijd zal falen. Dat legt zo'n druk op het winkelen dat er geen gein meer aan is.

Een pakket om zelf brood te bakken.  Het was duidelijk open geweest en het meel was over de datum....

Ooit eens een enorme stapel handdoeken, washandjes en gastendoekjes in de meest hysterische kleur roze gekregen. De gever was zelf heel erg enthousiast hierover, dus ik heb hartelijk bedankt en er verder niets over gezegd. Ze hebben een jaar in een zak liggen wachten tot ze naar de kringloop gingen.  

Overigens ben ik een voorstander van duidelijke wensenlijstjes van anderen. Ik heb best een creatief brein, maar ben (gek genoeg) niet goed in zelf passende en gewenste cadeautjes voor anderen bedenken. Goed mogelijk dat er wel eens een miskleun van mij afkomstig was.

kokoskoekjes van mijn toenmalige date. Die wist dat ik daar allergisch voor ben 

BritgetJones007

BritgetJones007

31-03-2024 om 09:03 Topicstarter

Beterlaat2021! schreef op 31-03-2024 om 08:19:

Een pakket om zelf brood te bakken. Het was duidelijk open geweest en het meel was over de datum....

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.