Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Wat zijn jullie goede voornemens voor 2024?

De titel zegt het al wat zijn jullie goede voornemens voor 2024?
Heb je die, of vind je het onzin en kijk je wel wat het nieuwe jaar brengt?

Ik wil het komende jaar meer gaan genieten van het leven. 
Het afgelopen jaar heb ik meer verwen momenten voor mezelf genomen, en dat ga ik doorzetten. (Dagje wellness, schoonheidsspecialiste ed)
Verder wil ik graag alle stress buiten de deur houden, maar dat is meer een wens 


Dit is niet echt een voornemen, maar de voorbije jaren waren redelijk moeilijk; ga proberen om het dit jaar wat makkelijker te maken. 

Proberen zo veel mogelijk groenten biologisch te kopen i.v.m. bestrijdingsmiddelen. Ik las laatst dat veel neurologen alleen biologische groenten eten, omdat ze de gevolgen van de bestrijdingsmiddelen dagelijks zien. Dus dat heeft me geïnspireerd. 

RaggedGull77

RaggedGull77

31-12-2023 om 01:21

Ik ga het komende jaar eens 50plusmatch.nl uitproberen.

Wij gaan stoppen met door de weeks alcohol in huis halen.
Ik ga weer opzoek naar iets van vrijwilligerswerk.
En ik begin met een GLI traject om af te vallen en weer gezonder te worden.

Stoppen met roken. Was 2 jaar en 11 maanden gestopt en miste het niet en toen... Weer gaan roken. Duur joh, helemaal klaar mee

Ik wil mezelf in 2024 meer prioriteit geven. 
Volledig vegetarisch gaan eten, ipv 90% van tijd. 
Fitter worden.

Ik ben er nog over aan het nadenken. Het leuke is dat ik mijn lijstje van vorig jaar voor 90% heb kunnen afvinken! Ik ga er dus zeker weer eentje maken: een ‘wat wil ik bereiken’-lijstje.

Wat ik ook heb gedaan, is een ‘wat is er allemaal gebeurd en wat heb ik allemaal bereikt’-lijstje gemaakt van dit jaar. Het is best heel veel! Even een bewustwordingsmomentje + schouderklopje aan mijzelf. 

Wij zijn niet echt van de voornemens, maar we gaan weer tijdelijk stoppen met alcohol. Dat is voor ons niet ingewikkeld, want als we samen 1 klein flesje (30ml) wijn per maand drinken, is het veel. Ook gezond proberen te eten met extra aandacht voor antioxidanten en noten en zo min mogelijk suikers uit koek en chocola. Dit allemaal om onze lichamen zo optimaal mogelijk voor te bereiden op hopelijk een nieuwe zwangerschap waar we vanaf mei aan gaan "werken". 

Grappig van die schoonheids-/wellnessdingen, Yumi, ik heb toevallig net wat dingen geboekt voor in januari, doe ik anders vrijwel nooit. Een Thaise massage en een floatingsessie in een hotel waar we volgende week naartoe gaan, een gezichtsbehandeling eind januari plus wimpers verven en ik ga ook in januari naar de kapper (maar dat doe ik wel vaker dan bijna nooit, 2 of 3x per jaar ofzo). 

Verder doorgaan met hoe we bezig zijn, ons leven bevalt prima

PerfumedAlpaca84

PerfumedAlpaca84

31-12-2023 om 07:38

ik denk al een tijdje dat ik naar de sportschool wil, maar ivm corona even uitgesteld. Nu weer aan de beterende hand en ik denk dat er wel een aanbieding komt dus dan ga ik me inschrijven. Het goede voornemen is dan om twee keer per week te gaan. 

Meee grip nemen op mijn geld waardoor ik kan gaan sparen. 

Beter voor mezelf zorgen, in meerdere opzichten. De blik meer gericht op het positieve in het leven. Serieuze uitdagingen voor mij, maar ik ga ze zeker aan.

ShowyHummingbird30

ShowyHummingbird30

31-12-2023 om 08:47

Geen. 1 januari is ook maar een datum en 99% van de voornemens stranden in de eerste weken.

Niet per se per 1 januari want dat mag niet van mijn arts dus zodra er groen licht is: afvallen!

Oh ja: minimaal 100 boeken lezen  

Coreopsis schreef op 31-12-2023 om 08:47:

Geen. 1 januari is ook maar een datum en 99% van de voornemens stranden in de eerste weken.

Hoe zit het met volhouden van voornemens die je al eerder bent aangegaan? Want ik neem me voor door te gaan met yoga. Dat doe ik nu een paar maanden wekelijks en dat bevalt me prima. Maar een plekje reserveren in mijn agenda is soms een dingetje, daarom nog steeds een voornemen ipv een routine.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.