Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Wat was de beste beslissing die je ooit in je leven genomen hebt?

De titel heeft geen aanvulling nodig….


Sassenach

Sassenach

12-02-2024 om 09:23 Topicstarter

Om mijn eigen bedrijf te starten was de beste beslissing van mijn leven. Ik heb zo veel plezier in mijn werk! Ik kan alles zelf bepalen en mijn eigen visie uitvoeren. En ik haal er veel voldoening uit. Ik vind het ook nooit erg als het weekend voorbij is en de werkweek weer begint.

En daarnaast was ‘kiezen’ voor mijn man ook een hele goede beslissing. Al meer dan 30 jaar ben ik heel blij met hem.

Stoppen met werken toen ik moeder werd. Geen seconde spijt van gehad.

Moeder worden en ik ben ook niet van plan de komende jaren te gaan werken buiten de deur. Bevalt prima.

De beste beslissing? Op jonge leeftijd kinderen krijgen, dat was een heel bewuste keuze.  Verder rol ik door het leven zoals het gaat. 

Als ik nou voldoende hersteld ben van mijn operatie wil ik gaan kijken voor vrijwilligerswerk. Liefst iets met oudere mensen en dan lekker gaan bingo-en en bloemschikken enzo. Heerlijk kneuterig. Een eigen bedrijf starten lijkt mij ook gaaf (in fotografie), maar daar ben ik niet echt goed genoeg voor waarschijnlijk 🫠 Toch eens naar gaan kijken. 

Op mijn man afstappen omdat ik op de een of andere manier wist dat hij het was voor mij. (Gelukkig was hij lief en geen arrogante makelaar ofzo, want zo zag hij er wel uit) Verder heb ik erg veel tamelijk matige beslissingen genomen in mij leven. Ik verwacht en hoop dat ik over het moederschap later hetzelfde zeg als sommigen hier.

Mooie vooruitzichten Audrey, hoop dat je gauw herstelt en een fijn plekje vind om dat soort vrijwilligerswerk te doen, je bent enorm nodig en zult het vast naar je zin hebben! 

Blijven werken met 3 kinderen.

Een huis met een tuin kopen toen de huizenmarkt net aan het opkrabbelen was. Daarna ging het financieel slechter en hadden we nooit wat kunnen kopen (hypotheek betalen is nooit een probleem geweest). Nu zitten we er financieel weer goed voor, maar op 1 salaris een huis kopen is nog steeds lastig. Maar we zitten hier prima. Een ander erg goede beslissing was de hypotheekrente heel laag vast zetten voor 20 jaar (was ook geluk natuurlijk). 

De beslissing om ouders proberen te worden was ook wel een goede, maar wel een erg lange weg met veel verdriet. Maar het resultaat wordt deze week 5 en is een heerlijk meisje. Geen enkele spijt van.

Op financieel vlak; luisteren naar onze makelaar en op zijn advies onze oude woning op het juiste moment in de verkoop zetten. Hierdoor meer dan een ton aan overwaarde kunnen meenemen naar onze nieuwbouwwoning. Nog elke dag gelukkig mee. 

Meerdere beslissingen waar ik blij mee ben omdat ze heel goed uitpakten. Het begon met beslissing 1 en die bracht mij tot de daaropvolgende beslissingen/resultaten:
1. De moed om toch weer een relatie aan te gaan (we zijn een supermatch)
2. Aanpak en benadering van bepaalde gezondheidsuitdagingen
3. Mijn huidige werkgever en functie
4. De daarmee samenhangende verhuizing en financiële situatie 

Huis in de verkoop zetten en 119.000,- euro aan overwaarde hebben. Ik ben naar een huurwoning gegaan (appartement).

Ik had een baan en nam een tweede baan daarbij. Met de tweede baan ben ik gestopt. Fysiek werd het te zwaar, het was minimumloon en een vreselijke teamleider die gewoon loog, je figuurlijk een mes in de rug stak als het kon en altijd negatief en aan het schelden was.

Ik weet niet hoe ik verder geleefd had als ik de stap om uit huis te gaan niet gedaan had en bij mijn moeder was gebleven. Misschien was ik kort daarna een nog perfectere prins tegengekomen; wie zal het zeggen. Of niet en was ik onder het viaduct geëindigd in de openlucht.

De beslissing om mijn dure Asplenium Parvati varen XXL te vergeten water te geven twee dagen geleden was niet mijn beste beslissing ooit want nu hangt hij nog steeds lager dan horizontaal. Alleen het midden staat nog overeind.

Je weet niet waar dit toe gaat leiden he. Dat weet je pas achteraf.

Hij overleeft het wel maar ja het heel mooie is er vanaf voorlopig. 

Een huis kopen in de goede tijd was ook een hele goede beslissing. Ik woon hier al 35 jaar met veel plezier.

Relatie met mijn man
Studie keuze
Niet in het verleden blijven hangen maar mijn eigen keuzes durven maken

Een kat nemen toen ik het huis uit ging. Beste beslissing ooit. 
Inmiddels is die overleden en heb ik alweer 7 jaar de "volgende" kat. Maar zou niet zonder willen / kunnen. 

Gaan mediteren en daardoor mijn hart voelen en openen

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.