Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Wat vindt jij van december

Is december voor jou een maand om terug te kijken?
om te genieten van familie en of vrienden 
Of mag het voor jou zo snel mogelijk januari zijn


Roos55

Roos55

15-12-2023 om 09:28 Topicstarter

Ik neig zelf altijd naar terugkijken. Maar kan ook wel genieten van mijn gezin.
Ik werk met de kerstdagen in het ziekenhuis en dat heeft ook zijn charmes.

Terugkijken doe ik automatisch nu, maar dat duw ik dan meteen weer weg. Het was een kut jaar, waarin ik heel erg achteruit ben gegaan. Daar denk ik liever niet te veel aan. Vooruit kijken doe ik ook niet, kan ik ook niet telwurgesteld worden.

Maar verder hou ik van december
Ik hou van de warmte en de gezellige kerstsfeer. Zelfs nu ik te ziek ben om kerst bij mijn familie te vieren, probeer ik die sfeer in elk geval bij mij thuis op te roepen. Wat momenteel betekent dat ik elke keer weer hwel blij word als ik naar mijn versiering kijk en nu al veel te veel kerstkransjes eet
En omdat ik niet lang tv kan kijken luister ik veel kerstboeken. Gewoon lekker mutsige feelgood verhalen.

Januari heb ik geen zin in. Dan begint de winter me te lang te duren en voelt alles zo grijs.

Het is voor mij vooral een tijd om samen te zijn met familie. Ben de week rondom kerst vrij. In mijn vorige baan alleen de twee kerstdagen zelf. 
Terugkijken doe ik wel, maar dat doe ik op andere momenten ook. 
Ik probeer in die zin ook wel vooruit te kijken naar het nieuwe jaar en alvast dingen in te plannen door het jaar. Zoals vakanties enz. Doordat ik niet echt bebonden ben aan partner en kinderen is dit redelijk vrij. 

Genieten van familie, vrienden en lekker eten, kan ik het hele jaar. Terugkijken (voor zover dat lukt met geheugenproblemen) idem. Dus wat dat betreft, heb ik december niet nodig. 

Doe mij maar lange dagen, groene bomen en zon. 

Ik vind december gezellig en zeker de dagen van kerst tot en met oud en nieuw. Dat voelt als een soort rustpauze in de drukte van alledag en waarin het altijd gezellig is. Ik hou ervan. Terug- en vooruitkijken doe ik niet, alleen maar genieten. 

Wat mij betreft gaan we van de week voor Black Friday direct door naar 2 januari. Voor mij hoeft al dat gedoe niet. Teveel prikkels, teveel halve sociale verplichtingen waar je nooit écht netjes onderuit komt, overconsumptie, etc. 

Het enige wat ik fijn vind is de knusheid van korte dagen, kaarsjes en warme chocolademelk. Maar dat kan in januari ook wel. Ik heb geen hekel aan winter en donker, maar wel aan decembergedoe. 

Ik heb niet zo veel met december. Ik vind de kerstboom en de lichtjes buiten leuk, maar voor de rest vind ik het maar koud en druilerig. 
Ik ben ook meer een lente/zomer persoon, dus laat het voor mij maar snel weer lekker weer zijn!
Ook vind ik alle verplichtingen omtrent de feestdagen regelmatig vervelend, maar het hoort er nou eenmaal bij. Vuurwerk ben ik ook niet van en kijk ik ook altijd heel erg tegenop.

Ik kijk inderdaad ook terug naar het afgelopen jaar en dat geeft meestal alleen maar teleurstellingen met zich mee. Ik had allemaal verwachtingen van dit jaar en het merendeel daarvan is dan niet gebeurt, en dat voelt voor mij alsof ik dan gefaald heb. Maar ik weet van mijzelf dat ik hoge verwachtingen heb, naast ook het perfecte plaatje wil hebben. En ik weet dat perfectie niet bestaat...

Ik vind december leuk, maar ook heel druk. Sinterklaas en kerst vieren geniet ik van, maar al het geregel vooraf en op de dag zelf daar wordt ik alleen maar onrustig van. Ik wil altijd te veel doen en te ingewikkeld dingen maken en te veel andere tevreden stellen. Dan heeft mijn man ook nog eens add en die word weer heel onrustig van mij. Dit jaar dus maar een kerstdiner op kerstavond en de rest doen we niet aan. Ik gok dat we nog wel een uitnodiging krijgen, maar die ga ik geheel tegen mijn natuur in toch afslaan. De rest van de week gaan we lekker thuis met alleen ons eigen gezin doorbrengen. Daar ben ik echt aan toe en ook kleuter is heel erg toe aan vakantie.

Terug kijken daar wordt ik sentimenteel van. Ons kleine meisje is zo gegroeid afgelopen jaar op zo veel vlakken. Prachtige om te zien dat wel. Vooruit kijken doe ik maar niet te veel. Ik hoop vooral dat man beter zijn draai vind aankomende jaar.

Ik vind december druk. Op het werk is het altijd chaos omdat er eind van het jaar nog van alles moet gebeuren. En dan komen er nog zaken bij rondom de feestdagen waarbij er nog even van alles moet.

Ik vind het ook een gezellige tijd. Ik hou van de lichtjes overal en ben fan van kerstmuziek.
Kind heeft dit jaar voor het eerst bewust iets meegekregen van Sint en Piet. Een nieuwe traditie hier in huis om na het eten nog even het sintetklaasjournaal te kijken.
En nu dat voorbij is de adventskalender. 

Genieten met familie en vrienden doen we regelmatig en is in december geen uitzondering. Op de een of andere manier lijkt het echter in december wel extra confronterend dat mijn vader daar niet meer bij kan zijn.

We hebben hier in huis ook 2 weken vakantie rond de feestdagen. Daar ben ik ook wel aan toe. Ik ga vooral veel uitrusten. Dit jaar was een shitjaar om verschillende redenen maar ik kijk daar vanwege december niet extra op terug. 

Januari vind ik een onzin maand. Het lijkt dan allemaal zolang te duren. Ben altijd blij als het voorjaar weer begint. 

Die mij maar januari. Twee jarige kinderen. 
December, en met name Kerst, vind ik vreselijk. Vond vroeger Sinterklaasfeest wel leuk, toen de kinderen klein waren.
Vind vooral het opdringerige van Kerst vervelend, door alle commercials enzo. Ik ben er wel heel goed in geworden om dat te ontlopen.
Daarnaast vind ik het een pittige maand op mijn werk, zeker als er zieken zijn. Als planner is het altijd al vervelend om een beroep op je collega 's te doen maar in deze periode is dat nog lastiger.
 

Ik vind december een welkome gezellige onderbreking van de koude/natte/grauwe maanden november en januari/februari, waarin weinig leuks gebeurt en die voor mij altijd een eeuwigheid lijken te duren. Ik hou erg van kerstversiering, lampjes en kerstliedjes. 

Ik hou niet van december , al die afspraken. We hebben 4 verjaardagen en dan nog kerst en oud en nieuw. Probeer zo veel mogelijk rust momenten te pakken.
Laat het maar gauw januari zijn

PerfumedAlpaca84

PerfumedAlpaca84

15-12-2023 om 13:04

ik ga goed op routine en december is dus mijn minst favoriete maand. door alle afwijkende dagen is mijn ritme in de war en ik ben eigenlijk continue moe.

Doe mij januari maar, lekker rustig in mijn eigen bubbel bijkomen.

Ik vind december gezellig. Januari en februari vind ik vaak zo deprimerend. December heeft tenminste leuke feesten mooie versieringen. Ik word er vaak wel erg nostalgisch van en kijk dan terug.

Dit jaar is kerst voor mij een extra feestje omdat het de eerste keer kerst is voor onze baby. Toch zit er ook een lastig randje aan dit jaar. Ik sta voor een lastige beslissing deze maand en die zal hoe dan ook effect hebben op deze kerst.

Het liefst zou ik van november tot en met maart weg zijn naar ergens waar het warm is. Dus ik kan niet wachten tot het voorbij is.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.