Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Wat is jullie favoriete huishoudelijke klus?

Ik zat net te bedenken: heerlijk, hoef morgen niks, alleen een flinke vaat, en dat vind ik eigenlijk wel een prima klus. Lekker met je handen in het warme sop, en het aanrecht steeds leger zien worden. Geeft me echt voldoening! Wat is jullie favo klus? En eventueel ook waar jullie het meest een hekel aan hebben? Bij mij is dat stofzuigen: bange katten, de herrie, en het gesleep met zo'n ding achter je aan.


Leuk: wassen
Niet leuk: strijken en ramen zemen

Jani

Jani

07-02-2024 om 22:37 Topicstarter

Strijken doe ik nooit!

De leukste huishoudtaak is kasten en laatjes uitruimen, opnieuw organiseren en overbodige dingen weggooien.
De meeste huishoudelijke klussen zijn vreselijk. Daarom doet mijn man het meeste. Ik doe zeg maar meer de coördinerende taken en hij meer de uitvoerende taken. 

MellowTurkey78

MellowTurkey78

07-02-2024 om 22:43

Ik vouwde lange tijd mijn was even vlug 'in de lucht' waardoor mijn kast snel een rommeltje werd en ik was evan overtuigt dat ik niet goed kon vouwen, tot ik het een tijdje geleden helemaal zat werd. Hele kast opgeruimd en mijzelf leren vouwen met behulp van youtubefilmpjes en mijn poetsvrouw.  Dat netjes vouwen ben ik blijven doen,  ik begin er echt plezier in te krijgen want hoe vaker je was vouwt hoe handiger je word en het zorgt ook voor een nette kast en dat vind ik erg fijn.

De was. Niks meer zen dan lekker een strakke wasmand wegvouwen.

Ergste; de badkamer.

Stukken beter geworden: stofzuigen. We hebben sinds een paar jaar zo’n snoerloze van Dyson en man, wat een verademing is dat. Neemt een heleboel psychologische drempels voor mij weg om te zuigen.

Koken met stip op één.
Hekel aan ramen zemen laat ik mijn man dus doen.

Eigenlijk heb ik aan alle huishoudelijke dingen een grafhekel, maar als ik dan iets moet noemen: was vouwen. Ik vind het niet leuk, maar ik vind dat het minst niet-leuk van alles. 

Leuk : stofzuigen! Heb een draadloze Dyson steelstofzuiger en het is echt een fijn ding! Veel beter dan zo’n slede met snoer die altijd te kort is, slede die omflikkert of achter de bank blijft hangen. Nee, stofzuigen is echt een leuke bezigheid nu!

Ergst : badkamer, al is het wel beter sinds we een nieuwe hebben en er minder losse spulletjes staan. Ben sneller klaar nu. Maar alsnog een kutklus en krijg die douchedeur nooit streeploos netjes.

Jani

Jani

07-02-2024 om 23:03 Topicstarter

Almdudler schreef op 07-02-2024 om 22:46:

De was. Niks meer zen dan lekker een strakke wasmand wegvouwen.

Ergste; de badkamer.

Stukken beter geworden: stofzuigen. We hebben sinds een paar jaar zo’n snoerloze van Dyson en man, wat een verademing is dat. Neemt een heleboel psychologische drempels voor mij weg om te zuigen.

Ik ben kattenoppas bij iemand waar ze zo'n dyson hebben. War een kloteding, ik krijg er kramp van in mijn vingers om de knop maar ingedrukt te blijven houden.

Ik heb een verschrikkelijke hekel aan alle huishoudelijke klussen. Maar als ik dan toch iets moet noemen wat ik het minst erg vind, is dat boodschappen doen. 

Het ergste is de vloer dweilen, ik heb een groot huis en het duurt eindeloos voor ik daar mee klaar ben. Strijken heb ik ook een hekel aan, dus alles gaat ongestreken de kast in. Ik strijk dan allen als ik iets aan wil trekken dat ik toch echt gestreken wil hebben, maar dan ben ik zo klaar. 

Was vouwen vind ik leuk sinds ik dit ding én dus strakke stapeltjes heb.


https://youtu.be/Twh-oF6VHUo

Mijn favoriet is absoluut stofzuigen. Met langharige katten elke dag weer eer van mijn werk. Ik hou er van, haha.

De badkamer daarentegen.....

Ik hou van boodschappen doen (wel mét lijstje, zonder ben ik verloren) en koken . Daarnaast is een verschoond bed ook altijd wel erg fijn!

De ramen zemen is echt mijn minst favoriete klusje. En dat doe ik dus ook maar vrij weinig…..

Niet heel erg: boodschappen en koken, wc schoonmaken
Vervelend: al het andere

Ik heb een graftakkenhekel aan 't huishouden.
Minst erg: Koken en de was in de machine smijten.

Strijken gebeurt hier gewoon niet. Geen strijkijzer of strijkplank in huis.

"Effe snel stofzuigen" gaat hier trouwens gewoon niet. Ik ben al eerst een half uur bezig om alles van (kleine) meubels en lampen, krabpalen, stoelen, ... buiten / op 't terras te gooien wat in de weg staat. Tegen dan heb ik al een halve rug-verrekking en moet ik dus eigenlijk nog beginnen. Dat doe ik dus sowieso zo weinig mogelijk. "Even de leefkamer en de keuken stofzuigen" en ik ben minstens 2 uur bezig. Om het inderdaad maar niet te hebben over het volcontinu meeslepen, neertuimelen, ... van die stofzuiger.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.