Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Waar slaapt jou kat?

Hoi allemaal, 

Onze katten (2 jaar) slapen als sinds dat ze kitten zijn op hun eigen kamertje 's nachts. In eerste instantie omdat we het eng vonden bij de open trap naar zolder maar het ging eigenlijk zo goed dat we dit er in gehouden hebben. Ze gingen gewoon lekker spelen of eten en daarna lekker slapen. 

Als wij niet thuis zijn mogen ze niet in de woonkamer, overdag gaan ze zonder problemen naar boven. Maar de laatste tijd is het bij 1 van de 2 steeds meer een probleem om hem 's avonds naar boven te krijgen. Hij wil echt niet van zijn plekje af waar hij dan ligt, hij gaat zelfs blazen. Lokken met snoepjes of speeltjes helpt zelfs niet, terwijl hij dol is op snoepjes. 

Ik denk dat hij weet dat de baasjes naar bed gaan en dat hij ook in z'n eigen kamertje moet. 
Als we ze dan eindelijk in hun eigen kamertje hebben zitten ze echt zo naar je omhoog te kijken van sluit me niet op. En daarna beginnen we lekker met deuren krabben en miauwen. 

Onze huidige slaapkamer is niet kat-proof, maar over 1,5e maand gaan we verbouwen en daarna gaan we naar een andere slaapkamer welke we wel kat-proof kunnen maken. 

We overwegen nu om ze na de verbouwing 's nachts gewoon los te laten.
We zijn alleen bang dat we niet slapen als onze slaapkamer deur open zou staan, het zijn nogal 2 zeer actieve draken. En als we de slaapkamer deur dicht doen dat ze dan steeds voor de deur zitten te miauwen en krabben. 

Hoe is dit bij jullie? 


Onze kat mag overal slapen. Ook als we er niet zijn. 

GrandioseZebra62

GrandioseZebra62

11-07-2022 om 10:16

Op de bank, in de zetel, soms tegen de hond of ze is op een van haar nachtelijke avonturen buiten en dan slaapt ze meestal op het tuinmeubilair

Op een zacht matje in het slaapkamerraam, alleen als het vriest komt zij nog weleens op bed liggen of onder de deken. 

Ik sluit mijn kat niet op. Zij loopt ook wel door het huis of ligt even op de bank. 

Mijn kat slaapt vanaf het begin op de zolderkamer met de deur dicht, precies om de redenen die jij ook noemt. Als wij naar bed gaan is het gelijk het laatste eet moment dus ze gaat zonder problemen naar boven en krabt en miauwt pas als ze ons s'ochtends uit bed hoort gaan .

Overal maar niet op onze slaapkamer want dan doen we inderdaad geen oog dicht. We horen ze de hele nacht niet. We hebben ons huis niet kat-proof gemaakt, weet ook eigenlijk niet hoe ik dat zou moeten doen 😊.

Mijn kat sliep altijd in haar mandje in de bijkeuken. Maar mocht wel de gehele benedenverdieping doorbanjeren (op het kantoor en de hal na, omdat ze dan naar boven zou kunnen en dat wilden we dan weer niet).

Ik denk dat het goed is om te zoeken naar een oplossing waar de katten ook gelukkig mee zijn. Binnen grenzen natuurlijk, maar ik zou het niet over mijn hart kunnen verkrijgen om ze op te sluiten als ze daar zo ellendig van worden.

Hier juist niet boven. Dan gaat een van de twee voor alle deuren staan blèren. 
Ze slapen beneden of ze zijn buiten, overdag mogen ze wel het hele huis door, maar niet op mijn slaapkamer. 

mijn kat mag binnen overal komen en slapen. 
Ze is nu 16 en slaapt vooral beneden in haar mandje of op vloerkleed. Enkele keer ligt ze op de bank

LostJellyfish83

LostJellyfish83

11-07-2022 om 12:02

Onze katten mogen overal slapen,  ook in onze slaapkamer. Daar ligt er vaak 1 in de vensterbank of in zijn mandje op de grond. De ander ligt meestal beneden op de bank. 
Maar ze zijn ook vaak naar buiten 's nachts, ze kunnen door het luikje naar de tuin. 

ze slaapt op mijn buik, in mijn nek, aan t voeteneind, bij mijn hoofdeind, soms beneden ergens. overal eigenlijk, maar vooral dicht in de buurt.

Poes van 8 slaapt overal waar ze wil, ook onder de deken tegen me aan. Poes van 8 maanden op eigen kamer. In begin omdat poes van 8 moest wennen, ondertussen omdat jonge poes het meeste in de nacht eet en poes van  8 een vreetzak is en dus toch al wat teveel vetjes heeft 

De katten hebben toegang tot buiten en de woonkamer. Waar ze slapen wisselt per dag en hoe actief ze 's nachts zijn. Boven komen ze alleen als het wat koeler is buiten en er geen kantelraam open staat. Zolang het raam op de kiepstand staat mogen ze niet naar boven, alleen als er toevallig iemand in die kamer zit.

EnchantedDragonfly18

EnchantedDragonfly18

11-07-2022 om 14:20

Ik vind het zo gek, heb je katten, mogen ze niet eens de huiskamer in als er verder geen personeel thuis is. Hier slapen ze in mandjes op de bank, op eettafelstoelen, krabpaal of krabton. Vensterbank vinden ze alleen fijn als ze in de zon kunnen liggen.

Eentje hou ik 's nachts wel binnen, die gaat anders rondjes lopen van tuin naar balkon om daar op een muurtje richting mijn open bovenlicht te gaan mauwen, net zo lang tot ik de deuren open doe. En als ze dan binnen is gelaten............ begint ze gewoon weer opnieuw.

Mijn katten komen overal behalve in de badkamer en toilet. Buiten komen ze niet.

Waarom mogen de katten niet in de woonkamer als jullie niet thuis zijn?

En hoe groot is het kamertje? Is er wel voldoende ruimte tussen de kattenbakken en het voer en het water?

Waarom hebben jullie eigenlijk katten genomen als je ze opsluit?

En logisch dat je kat het niet leuk vindt, ligt hij lekker te slapen, wordt hij wakker gemaakt om opgesloten te worden in een kamertje. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.