Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Vraag van de (mid)dag - 15/04/23: wat doe jij zoal op zaterdag?

Een beetje late vraag vandaag:

Wat doe jij zoal op zaterdag? En is het programma standaard of wisselt het nogal?

Groetjes,
Truus 


Ik doe net dat waar ik zin ik heb en behoefte aan heb. Sowieso zijn er bij mij geen verplichte nummers op zaterdag (want geen kinderen/partner/sport/etc). 

Soms ga ik naar een museum of ergens een lange wandeling maken, andere dagen plof ik met een boek op de (tuin)bank en op weer andere dagen doe ik alsof ik heel druk ben met het huishouden. 

Werken in het ziekenhuis 
Of bank hangen
Tuin
Lezen
Boodschappen 
Aanlummelen 🤪

Verschillende dingen. 
Vandaag gaan we pokemon spelen want community day dus dadelijk om 2 uur naar buiten.
Meestal gaan we in de ochtend sporten, vandaag ook, en aansluitend boodschappen doen. Of als we op vrijdagavond laat naar bed zijn geweest kijken we op zaterdag series en doen we buiten wandelen niet zoveel  
Soms hebben we plannen zoals naar een museum in een andere stad en borrelen maar meestal maken we daar dan een weekend van als het ergens anders is.
Volgende week gaan we dat in onze eigen stad doen.

Zonet hebben we de week boodschappen gehaald. Daarna schoonmaken, de was...en nu heerlijk languit op bed op mijn telefoon te forummen 

Ik werk 2 tot 3 weekenden per maand. Dus veel zaterdagen ben ik ofwel pas om 16:30 uur thuis of pas om 23:30 uur. Als ik om 23:30 uur thuis ben moet ik om 14:15 uur weg thuis. ‘s Ochtends doe ik dan meestal de was, stofzuigen, dweilen, knuffelen met de kinderen, spelletje met de kinderen en ik kook want dan eten we tussen de middag warm met zijn viertjes. Als ik vroege dienst heb dan kook ik na t werk en kijken we ‘s avonds vaak iets op tv met zijn viertjes.

Ben ik echt vrij op zaterdag dan ziet de ochtend er hetzelfde vaak uit als bij een late dienst en proberen we de middag lekker het bos in te gaan, ergens iets drinken, op visite etc. 

Kinderen overal naartoe brengen en vergezellen. Alles wat de rest van de week niet gelukt is qua huishouden/werk/klusjes/regeldingen. Boodschappen, koken. Huiswerk begeleiden (waaaarom moet een kind van 8 tegenwoordig al huiswerk?). 
En dan is het weekend wel weer voorbij. 
Wat klinkt dat heerlijk zeg, doen waar je zin in hebt.. 

Op zaterdag meestal wassen, naar voetbal van dochter, koffiedrinken thuis of bij mijn ouders. Verder rommelen in of rond huis, naar het dorp voor boodschappen en vaste prik: zaterdag patatdag. 

Schommelstoel schreef op 15-04-2023 om 13:44:

Ik doe net dat waar ik zin ik heb en behoefte aan heb. Sowieso zijn er bij mij geen verplichte nummers op zaterdag (want geen kinderen/partner/sport/etc).

Soms ga ik naar een museum of ergens een lange wandeling maken, andere dagen plof ik met een boek op de (tuin)bank en op weer andere dagen doe ik alsof ik heel druk ben met het huishouden.

Dit, ik kan ook mijn eigen indeling bepalen. Hier ook geen kinderen, partner en sport. Bij mij wisselt het ook, nu de laatste tijd vooral rustige zaterdagen.  Dit kan op den duur ook weer veranderen. Ik kan  op pad en inplannen in het algemeen hoe ik het wil op z’n dag weg  

Dat is nog een hele kunst 

Het wisselt bij mij, in ieder geval heb ik geen vaste planning voor de zaterdag/weekend. Geen kinderen, partner en of sport op zulke dagen.
Zo kan ik genieten van een hele dag of weekend weg op pad, maar ik kan ook de hele dag thuis en of in de tuin doorbrengen. 

Dat wisselt, maar sporten zit er altijd bij. Buitenrit te paard met dochter, ze wilde wel weer een keer mee. Gezellig. En toen heb ik haar getrakteerd op een brunch bij LaPlace.
Verder ben ik even heel druk met mantelzorg, van 7 tot 9 en weer van 11:30 tot 13:30. En om 17:30 ga ik weer en dan blijf ik tot 19:30. Dan heb ik bordspelavond met vrienden en moet ik helaas om 22:00 weer weg voor de mantelzorg en blijf ik daar ook slapen. Het is tijdelijk. Maar wat een werk zeg. Pffff.
Maar ik ga nú lekker mijn tuin in om te wroeten. 

Ik heb geen vaste planning: Ik werk 1 keer per maand. Dan gaan we in dewinter. Vaak op. Zaterdagof zondag skieen,en in de tijd zonder sneeuw met onze oude VWbus weg.

Maar vandaag heb ik schoongemaakt,boodschappen gedaan, en gaan we straks naar de bowlingbaan met onze  kinderen, en daar eten we ook italiaans .

ShowyHummingbird30

ShowyHummingbird30

15-04-2023 om 14:06

Vandaag:
Eerst de afwasmachine gemaakt. Hij pompte het water niet meer weg. Geen verstopping gevonden. Maar na veel knopjes drukken, een poging om de trekveer door de afvoerslang te krijgen (mislukt), weer veel knopjes drukken, deed ie het opeens weer.

Dat vond ik wel weer genoeg activiteit voor vandaag. Dus nu zit ik met boek (en telefoon ) lekker in het zonnetje in de tuin. Het is, eindelijk!, heerlijk warm weer.

 

Bijna altijd de stad in voor de zaterdag-boodschappen en dan een lunch bij een restaurant. Ik voel me altijd erg bevoorrecht dat we daar het geld voor hebben, ik vind het elke keer een luxe.
En die keer dat ik het dacht, ergens begin 2020, wat heerlijk dat we zo kunnen neerstrijken bij een restaurant, stond me tijdens de Coronacrisis goed bij!

Ik geniet ervan om op zaterdag mijn kleinkinderen op bezoek te krijgen. Ze komen wel niet elke zaterdag en ook niet allemaal tegelijk. Vorige zaterdag waren mijn 18-jarige kleinzoon en de 17-jarige +15-jarige kleindochter hier en we hebben gezelschapsspelletjes gedaan + koekjes gebakken en daarna opgegeten . Daarna hebben ze nog gegamed op de playstation.
Zodadelijk komen de 2 jongste kleinkinderen; de 3-jarige en de baby. 
Volgende zaterdag komen de 8- en 10-jarige kleinkinderen. 
Ik verveel me echt niet! 😃

Meestal naar sport met de oudste. 
Dan in de middag huishouden, boodschappen, soms op bezoek ergens. 'S avonds of thuis, of een feestje. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.