Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

SpiritedMagpie74

SpiritedMagpie74

18-06-2023 om 10:26

Vraag van de dag: vaderdag?

Het is vandaag vaderdag. Wat vind Viafora...

Peiling

Vaderdag afschaffen?
77 stemmen
21%
3%
56%
16%
3%
3%

SpiritedMagpie74

SpiritedMagpie74

18-06-2023 om 10:30

Daddy trapt af: het hoeft voor mij eigenlijk niet. Het is een soort verplichting... commercieel ingegeven. Uiteraard kun je (als vader) wel zeggen: "doe maar niks, het hoeft voor mij niet", maar stiekum is er toch een gevoel bij je kinderen dat ze wel IETS moeten doen.

Mijn eigen vader is er niet meer, maar ook van hem hoefde het niet. Alhoewel hij het wel leuk vond als we dan toch even langskwamen met een klein cadeautje. 

Gek genoeg vind ik moederdag dan wel weer belangrijk, maar ik kan niet goed onderbouwen waarom. Wellicht omdat ik zelf geen moeder ben. 😉

ik vind 't leuk dat oudste zoon van man gisteren opbelde dat ze vandaag ff langskomen. Onze zoon komt ook, altijd wel iets om af te geven, al is 't maar kleinzoon Onze dochter vindt 't commerciele onzin, leuk als kinderen klein zijn en iets maken en vol vertrouwen het versje opzeggen (en stiekem ben ik het met haar eens)

Ik vind vader- en moederdag leuk. Nu leren onze kleuters nog leuke versjes op school maar ook naar mijn eigen ouders en schoonouders gaan we al het in planning past.

Vaderdag (en moederdag) leven niet in ons gezin en onze familie. Het is leuk voor kleine kinderen die wat knutselen op school, maar verder vind ik het (commerciële) onzin. 

Het is dat ik gisteren aan het winkelen was en allerlei prullaria zag, anders had ik niet eens in de gaten gehad dat het vaderdag is 

Ik vind het maar onzin, Vader- en Moederdag, maar mijn ouders stelden een bezoekje altijd wel op prijs. Tot dit jaar, want mijn vader heeft aangegeven dat hij er niets meer aan doet. Dit na Sint en Kerst, waar hij mee is gestopt sinds hij een nieuwe partner heeft.
Van mijn eigen kinderen krijg ik altijd wel een cadeautje en mijn jongste is nu ook naar haar vader.

Ik vind zowel vader- als moederdag klinkklare onzin. Helaas stellen mijn ouders het erg op prijs als ik eraan denk en er wat aan doe dus dat doe ik dan maar.

ik ga er lekker een dag op uit met mijn pa. Op moederdag naar de begraafplaats gegaan en met mn papa een taartje gegeten omdat we dit met mn moeder ook zo gedaan hadden. Als je niks om die dagen geeft, ook prima.

De eerste 2 jaren zonder mn moeder vond ik het behoorlijk vervelend om al die reclames te zien. Gezellig met het hele gezin... Ga samen met je moeder... Flikker op 😭
Maar dat is mijn probleem. Ook voor mensen die geen contact hebben met hun ouders, jammer maar daar hoeft zon dag niet voor afgeschaft te worden. Dan doe je er gewoon niks mee

Je hoeft het zelf niet commercieel in te geven. Dus: het is commerciële onzin ligt helemaal aan jezelf. 

mijn ouders, 87 jaar jong, stellen het op prijs. Dus we gaan altijd. Het is een moment om samen te zijn en blij te zijn dat iedereen er nog is. Al 20 jaar staat er standaard op het menu: Spoorzoekertje! Op mijn vader na doet iedereen mee met de speurtocht.
Wel hebben we tijdens deze warme week besloten dat we elders bij elkaar komen. Ouders worden opgehaald en thuisgebracht. We zijn de hele middag in het bos.

De zelfgemaakte knutsels van kind op deze dagen vind ik altijd erg leuk. 
Als hij ouder is en niks meer knutselt hoeft hij ook niks te kopen voor een van deze dagen. 

(schoon) ouders hechten redelijk belang aan moeder/vaderdag maar schoonouders zijn hier wel redelijk relaxt in. Het moet wel uitkomen. 
Mijn moeder is hier wat meer rigide in. 
Mijn vader is helaas 2 jaar geleden overleden. 

SpiritedMagpie74

SpiritedMagpie74

18-06-2023 om 12:21

Velen zeggen dus: "Ik vind het onzin, maar mijn eigen vader (cq moeder) stelt een bezoekje of presentje wel op prijs".  Zo voelde ik dat richting mijn eigen vader dus ook. Maar als mijn kinderen er werkelijk niks aan zouden doen, zou ik dat ook 100% prima vinden.

Een groot deel van ViaFora is in de leeftijd dat ze opgroeiende kinderen hebben (of net het huis uit). Dus ik ben specifiek benieuwd wat ViaFora er zelf van vindt (dus niet wat de vader's van... ervan vinden)
Gaan de huidige vaders (cq moeders) op hogere leeftijd hetzelfde zeggen 'dat ze een bezoekje stiekem wel op prijs stelt' ? Of is dit vaderdag-gedoe iets van de oudere generatie... en dooft het dus over 10 a 15 jaar gewoon uit?

Daddy_gijs schreef op 18-06-2023 om 12:21:

Velen zeggen dus: "Ik vind het onzin, maar mijn eigen vader (cq moeder) stelde een bezoekje of presentje wel op prijs". Zo voel ik dat dus ook. Maar als mijn kinderen er werkelijk niks aan zouden doen, zou ik dat ook 100% prima vinden.

Een groot deel van ViaFora is in de leeftijd dat ze opgroeiende kinderen hebben (of net het huis uit). Dus ik ben specifiek benieuwd wat ViaFora er zelf van vindt (dus niet wat de vader's van... ervan vinden)
Gaan de huidige vaders (cq moeders) op hogere leeftijd hetzelfde zeggen 'dat ze een bezoekje stiekem wel op prijs stelt' ? Of is dit vaderdag-gedoe iets van de oudere generatie... en dooft het dus over 10 a 15 jaar gewoon uit?

Ik vind vader-en Moederdag wel iets van het gezin. Ik vind het belangrijk voor mijn kind. 

SpiritedMagpie74

SpiritedMagpie74

18-06-2023 om 12:26

Mevrouw75 schreef op 18-06-2023 om 11:41:

Je hoeft het zelf niet commercieel in te geven. Dus: het is commerciële onzin ligt helemaal aan jezelf.

Zuiver uit mijn nieuwsgierigheid: dan doe je er dus niks aan? Geen cadeau's, maar je gaat er bijvoorbeeld ook niet speciaal naar toe en/of doe je wat bijzonders (benzine, ook commercieel belang -- terrasje pakken, ook extra inkomsten). Of denk je alleen extra aan je vader vandaag en doe je verder niks? 

Ik chargeer... maar ben nieuwsgierig hoe een vaderdag niet-commercieel invulling kan krijgen. 

SpiritedMagpie74

SpiritedMagpie74

18-06-2023 om 12:27

Mevrouw75 schreef op 18-06-2023 om 12:24:

Ik vind vader-en Moederdag wel iets van het gezin. Ik vind het belangrijk voor mijn kind.

Maar -- als ik de reacties zo lees -- hoor je bij de minderheid. Niet erg, overigens; ieder zijn of haar eigen mening... 

Ik heb er helemaal niks mee. Vond het leuk toen zoon op de basisschool zat en daarna hebben we het afgeschaft. Hij komt vaak genoeg langs maar niet perse omdat het moederdag is.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.