Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Vraag van de dag. Muziek in winkels?

Houd jij van muziek in winkels zoals supermarkten en andere winkels. Ik heb het nu niet perse over kledingwinkels met een bepaalde doelgroep zoals jongeren, maar over winkels waar iedereen komt. 
Als je antwoord 'ja' is, hoe hard mag het dan staan? Zachte achtergrondmuziek of mag het best wat luider? 

Peiling

Wil jij muziek in winkels horen?

Maximaal 4 antwoorden.

79 stemmen
35%
39%
14%
11%

Vrijevlinder

Vrijevlinder

04-06-2023 om 10:56 Topicstarter

Van mij hoeft het niet. Als ik bij de Hema kom staat ie vrij hard, vooral als je onder de box staat, dat vind ik storend. In andere winkels hoor ik het weinig, of staat het zacht zodat het mij niet eens opvalt. 

SpiritedMagpie74

SpiritedMagpie74

04-06-2023 om 11:05

Ik vind het verschrikkelijk irritant, ook in de Hema terwijl het daar maar heel zachtjes aan staat (juist dán irriteert het, dat ik niet kan horen welke zanger/zangeres ik hoor). Staat het hard genoeg, vind ik het ook irritant. Dan vind ik Coolcat enzo beter, waar het echt bonkend en loeihard staat... dan heeft het tenminste een soort-van functie (deel van de beleving) 
Ook in hotels, zo'n achtergrond muziekje op de gang. Brrrrr. nergens voor nodig.

Meestal stoort het mij niet,  soms wel.  Als ik met hoofdpijn bij de Jumbo loop dan vind ik : DIT IS JUMBORADIO TADARADA!! heel irritant. Met de kinderen de stad in is ook niet altijd even fijn,  bij sommige winkels waar zij leuke kleren vinden staat de boenke boenke wel heel hard.

Ja heel fijn. Bij winkels zonder muziek, zeker als het rustig is heb ik het idee dat ze eigenlijk dicht zijn en ik snel weg moet wezen. 
Wel graag zachte achtergrond muziek.

Prima, mits niet te hard. Bij Jumbo hebben ze meestal gedateerde (jaren 80/90) muziek. Dat vind ik juist leuk. In kledingzaken waar je weg getetterd wordt door de muziek kom ik niet.

Het ligt aan mijn stemming maar meestal heb ik er geen last van als het tenminste niet zo hard staat. Die kledingwinkels waar het zo hard staat ga ik niet in.

Muziek op de achtergrond, zodat je het net wel kan horen vind ik prima. Keihard heb jij ik  geen behoefte aan.

MMcGonagall schreef op 04-06-2023 om 11:23:

Prima, mits niet te hard. Bij Jumbo hebben ze meestal gedateerde (jaren 80/90) muziek. Dat vind ik juist leuk. In kledingzaken waar je weg getetterd wordt door de muziek kom ik niet.

Dat dus. Ik loop een winkel binnen, loeiharde boenkeboenk. Dan krijg ik hartkloppingen en kan mijzelf niet meer horen denken. Gelijk rechts omkeert dus. Heb ik altijd gehad dus ik geloof niet dat het per se aan mijn leeftijd ligt. 

Prima als het niet te hard is.

Ja graag muziek. Niet te hard, maar wel dusdanig dat je kunt horen wat er aan staat. In stille winkels voel ik me ongemakkelijk. 

_Audrey schreef op 04-06-2023 om 12:06:

Ja graag muziek. Niet te hard, maar wel dusdanig dat je kunt horen wat er aan staat. In stille winkels voel ik me ongemakkelijk.

Precies dit.

Waarom voelen sommige zich ongemakkelijk in winkels zonder muziek?

Nee absoluut niet. Door post covid heb ik heel veel moeite met prikkelverwerking. Óf ik kan iets horen, óf ik kan iets uitzoeken/beslissingen nemen. Muziek betekent voor mij dat ik geen boodschappen kan doen of kan winkelen omdat al mijn energie naar de muziek gaat. 
Dit gaat op voor iedereen met moeite met prikkelverwerking (NAH, autisme enz) en dat zijn meer mensen dan je zou verwachten.

Ja, ik hou ervan, heb thuis ook altijd de radio aan. Ik kan slecht tegen stilte als er mensen bij elkaar zijn, dat heb ik ook als het te stil is in een kantoortuin. Praten hoeft niet, maar doe dan een muziekje op de achtergrond. Alleen die rustgevende pingelmuziek die je in hotels hoort stoort me weleens.

Dolfje schreef op 04-06-2023 om 12:17:

Waarom voelen sommige zich ongemakkelijk in winkels zonder muziek?

Wie zegt dat? Geen muziek maakt dat ik sneller de winkel uit ben maar ik vind het niet ongemakkelijk. 

Ik heb ook graag muziek in de winkel, maar wel een beetje 'normale' muziek. Van die zeiige pauzemuziek word ik helemaal kriegel.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.