Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Vraag van de dag 4 maartDoe je liever iets wat je leuk vindt maar slecht betaald dan veel verdienen in een baan dat je niet leuk vindt?

fe05f751-860c-36c6-84b8-0296ac401320.jpg
ScarceKudu74

ScarceKudu74

04-03-2022 om 08:48

Doen wat ik leuk vind is echt het belangrijkste. Met tegenzin naar je werk moeten vanwege geld lijkt me vreselijk!

Friezinnetje

Friezinnetje

04-03-2022 om 08:50 Topicstarter

Ja, vind ik ook. Ik zeg altijd dat 80% van mijn werk leuk moet zijn. Anders moet ik op zoek naar ander werk. Nu werk ik al 30 jaar bij dezelfde instelling, dus betekend dat mijn werk (soms wel eens een dipje natuurlijk) leuk is. 

Ik doe al leuk werk voor te weinig geld   Ik kreeg er in de eerste coronagolf alleen een applausje voor. (gespecialiseerd verpleegkundige)

Poeh, lastige. In die zin dat ik niet gelukkig word van geld maar wel ongelukkig van een tekort. Mijn eerste baan vond ik heel leuk maar betaalde slecht. Als ik daar in was blijven hangen had ik niet het huis met grote huin kunnen kopen. Ik krijg graag wat mij toekomt.  Betaling is ook een stuk waardering voor hetgeen ik doe. Rijk hoef ik dan weer niet te worden. Ik zou niet willen ruilen met de mensen die ik ken, die veel binnenharken. Zij hebben óf een mega-verantwoordelijkheid óf een dodelijk saaie baan in mijn ogen.

Ik doe leuk werk, maar word niet echt goed betaald. Maar ik heb actie ondernomen en hoop dat het verbetert. Ik weet alleen niet wat je verstaat onder veel verdienen. Ik hoef zelf niet bovenmodaal te verdienen, dan liever leuk werk. 

AttentiveCobra73

AttentiveCobra73

04-03-2022 om 09:04

Ik heb leuk werk maar wordt slecht betaald

Zolang ik er fatsoenlijk van kan leven heb ik liever een leuke baan dan meer geld. Of in ieder geval een baan die voldoening geeft. 

Ik ben vorig jaar zelf geswitcht naar een baan die minder verdient. Daar heb ik nog geen moment spijt van gehad. In mijn vorige baan verdiende ik erg goed, maar de cultuur was verrot. Dan kan een hoog salaris als een gouden kooi werken. 

Ik werk in de gezondheids zorg.... Maar zou meer verdienen als ik in een ziekenhuis zou gaan werken. En dat wil ik dus niet.....Dus dan maar minder geld.

Ik werkte in een baan die oke betaalde maar ik niet leuk vond en zit inmiddels al bijna halfjaar met burnout thuis. Zodra ik hersteld ben ga ik voor de optie leuke baan, minder geld. Ik wil me om laten scholen naar hbo verpleegkundige 🥰 

Ja liever minder geld en plezierig werk.
Ben jaren terug van baan gewisseld en leverde toen loon in, niet heel superveel geloof toen zo'n 100€ per maand maar heb er zoveel meer plezier in en veel leukere collega's voor terug gekregen.

Mijn werk is leuk genoeg (niet super leuk, maar ook geen tegenzin) en ik krijg er teveel voor betaald. Die combi bevalt me uitstekend  ik ga niet doen wat ik leuk vind omdat ik daarmee aanzienlijk minder zou verdienen. En daarvoor vind ik mijn leefstijl dan weer te leuk.

Ik kom uit een best goed betaalde baan met heel veel vakantie, maar ik wil er niet naar terug. Nu ik aan het solliciteren ben, zie ik wel dat ik straks in een nieuwe baan financieel op achteruit ga. Dat doe ik liever dan weer terug ga. 

ik zoek het leukste uit van dat wat goed betaalt. Een dagbesteding waarmee je niet in je levensonderhoud kunt voorzien is geen baan maar een hobby.

Ik doe leuk werk wat helaas niet heel goed betaald. Maar ik ga met plezier naar mijn werk, heb fijne collega's, prettige werkuren en een prima werkgever.

de leuke baan met minder geld

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.