Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Vraag van de dag 24 maart

Wat is het grappigste dat je iemand ooit in het openbaar hebt zien doen?

5-ditiswaarommensenoptwitterzitten-1024x573.jpg

Friezinnetje

Friezinnetje

24-03-2022 om 07:35 Topicstarter

Toen wij een keer op een camping in Oostenrijk stonden, begon het heel hard te regenen. De jonge buren (jongens van een jaar of 20) gingen buiten staan en hadden hun fles shampoo mee en stonden buiten hun haren te wassen. Ondertussen stonden ze voluit te zingen. Ik was een jaar of 12 en vond dat enorm grappig. Mijn moeder riep meteen: Jullie gaan dat niet doen hoor!

Jaren terug liep ik op de markt en hoorde opeens veel kabaal. Het bleek dat een aantal jongens een vrijgezellenfeestje aan het houden waren. De bruidegom was op zo’n rijdende brancard gezet, helemaal roze gespoten en zat, op handen en knieeen, als een gebraden varken met een appel in zijn mond tussen het groente en fruit. Zie je het voor je? De bruidegom zelf kon er het hardst om lachen. En zijn lach was zo aanstekelijk.

Ik ben geen fan van vrijgezellenfeesten, maar in dit geval heb ik in mijn broek staan piesen van het lachen. 

Een gast die tijdens parcours verkennen over een oxer sprong, de breedte verkeerd inschatte en met z'n ballen op de balk landde. De hele dag de slappe lach over gehad  

Iemand liep met een fietsbel over een drukke markt. Pringpring, en iedereen ging dan instinctief aan de kant. En hij kon overal ineens bij.

De begrafenis van mijn opa; hij is gestorven met 93 jaar. 

We liepen allemaal richting het gegraven gat waar de kist in zou gaan, toen een vreemde man er in viel..... Hij wilde kijken hoe diep dat gat was, en was dus uitgegleden....

Riony; daarom hadden we aan de kinderwagen een fietsbel....

Niet het grappigste ooit maar, wanneer mensen in een auto een lage parkeergarage in rijden of een lage tunnel dat ze uit automatisme bukken/voorover buigen.

Mijn opa hield van grappen uithalen en soms stak hij daar tijd in. Het is al lang geleden gebeurd, maar ik zie het nog voor me: ik mocht met opa naar de winkel, we moesten slaolie halen. Destijds zat die olie in glazen flessen waar statiegeld op stond. Mijn opa had een oude regenjas aangetrokken en in de binnenzak had hij een plastic zak gedaan. Hij vroeg om de slaolie bij de kruidenier, die ging afrekenen: "Dat is 75 cent voor de olie en 25 cent voor de fles". Waarop opa zei: ik wil alleen de olie, maar die fles heb ik niet om gevraagd. Waarop de kruidenier zei: "Ja maar, hoe wil je de olie dán meenemen". En opa zei: "Oh, heel simpel". Hij pakte de fles van de toonbank, draaide de dop eraf, goot de fles leeg in zijn binnenzak, zette de fles weer terug op de toonbank, en legde 75 cent neer. Het gezicht van die kruidenier was goud waard, en buiten hebben opa en ik samen de grootste lol gehad, en zijn een ijsje gaan eten.

Dé bemoeimoeder van de basisschool waar mijn kinderen opzaten in een restaurant de serveerster zien "helpen". De serveerster kwam aan hun tafel (in een restaurant waar ik toevallig ook zat) met een vol dienblad met drankjes voor hun grote groep. Echt een tafel met 20 personen of zo (het was nog voor corona).
Ze ging ijverig aan de slag om drankjes van het blad te halen maar ja, zo'n serveerster kent het evenwicht van het blad, weet waar ze moet beginnen om balans te houden. Na 1 glas en 1 flesje donderde het blad op de grond en had de bemoeimoeder 3 glazen rode wijn over haar witte broek.
Op zich natuurlijk helemaal geen voorval om te lachen maar inwendig heb ik het uitgeschaterd dat die bemoeial nu gestraft werd voor haar gebemoei.

SpiritedMagpie74

SpiritedMagpie74

24-03-2022 om 15:23

In de trein, op het kastje met de handel "Noodrem" had een student het woord noodrem weggehaald en er "koffie" op geschreven. Hilarisch om te zien.

Ooit in een urinoir in een hokje stond: "kijk links". Links op de wand stond: "kijk nog een keer links". En achter me, op de deur, stond: "Kijk uit, je staat naast de pot te pissen, sukkel!"  

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.