Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Vraag van de dag 20 maart

Wat is de gênantste eerste date die je ooit hebt gehad?

dating-magazine-zenuwen.png

Ik ging eigenlijk alleen maar uit met iemand die ik al kende en dus al iets van wederzijdse interesse had opgebouwd. Dus er waren geen pijnlijke stille momenten.

Ik was dan al dermate op mijn gemak dat ik voortdurend zat te kletsen over van alles en me geen zorgen maakte, immers hij kende me en had me mee uitgevraagd. En die ander was dan al blij dat alles kennelijk goed ging dus die werd dan ook zekerder.

Tegenwoordig date ik niet meer in de betekenis van "een kennis opgeduikeld per computer". Dat is echt iets van de laatste tien, twintig jaar.

Ik denk dat daten er niet leuker op is geworden. Eindeloos plaatjes keuren op een computer en dan op hoop van zegen 100 km verderop iemand "leren kennen".

Ik ben net zoals de vorige forummer nog uit de tijd dat je eerst iemand leerde kennen, op school, op een club, in de kroeg, waar dan ook, en dan uiteindelijk trok je de stoute schoenen aan en vroeg je hem/haar om eens samen iets te ondernemen, of een biertje te drinken, of een filmpje te pakken. Soms hielp het lot je een handje mee, dan vertelde die ander bijvoorbeeld dat hij een bepaalde film wilde gaan zien, en dan zei je dat je die ook wilde zien en dan was de vraag "Zullen we dan samen gaan" al makkelijker

Ik heb ook nooit gedate. Vroeger inderdaad gewoon iemand ontmoeten in de kroeg of bij vrienden en dan had je een soort van verkering of one night stand
Moet er ook echt niet aan denken want het lijkt me echt verschrikkelijk.

CavernousSanddollar80

CavernousSanddollar80

20-03-2022 om 09:46

Ik heb vroeger een tijdje geneusd op een christelijke dating site. Want dat was in het verlengde van mijn opvoeding. 
Eerste date was met een op het eerste gezicht leuke knul. Sportief. Met z’n 26 iets ouder dan ik. Halverwege de date vertelde hij dat hij een gescheiden vader was van 4 kinderen. Het huwelijk was stukgelopen door vreemdgaan van zijn kant en hij was nu wel weer toe aan een seksuele relatie. Diezelfde avond wilde hij daar al werk van maken. Ik heb bedankt. 

Ik heb maar 1x echt een date gehad. Dus dat moet m zijn dan 🤣. 

Het begon ermee dat hij niet leek op de foto. Hij was kalend, dus hij had een oude foto gebruikt. En vervolgens had hij in zijn hoofd een checklist aan vragen die moesten aantonen of ik wel of niet geschikt was. En die werkte hij systematisch af. Werkelijk waar, ook vragen over hoe vaak je het huis poetst. Het ergste was nog, dat iedere keer als ik iets vertelde wat interessant was, iets wat uit nodigde tot doorvragen, hij er totaal niet op in ging. En door naar de volgende checklist vraag.....

Ik was blij dat het voorbij was. Ik ben niet zo'n poetser en ik wilde ook geen kinderen. Dus ik denk dat ik sowieso in het bakje Ongeschikt was beland 🤣

Vrijwel geen date-ervaring, maar de meerderheid waren best vreemde types. 
Ik val wel op zwart / Afrikaans en dat heeft toch wat bijzondere ontmoetingen opgeleverd. Dat is nu allemaal dik 20 jaar terug, voor het internet of net aan het begin ervan.


Een vrouw waar ik een paar keer mee ben uitgeweekt was een soort zwarte racist met een hekel aan witte mensen en ik vraag me nog steeds af waarom ze met me om ging. 

Dieptepunt was toen ze in mijn auto stapte en ik al optrok voor ze de gordel om had. 
Toen werd ik ervan beschuldigd dat ik net als alle andere witten was die erop uit waren alle zwarten te vermoorden, want ik wilde zeker dat ze dood ging bij een ongeluk….. 

Ik heb de auto stilgezet en excuses geëist, anders kon ze de auto uit.

Het was rap afgelopen daarna. Dat was toen ze mijn beste vriendin (ook zwart, maar in tegenstelling tot haar klein en tenger) aanduidde als “dat dingetje daar” met alle verachting die ze maar in haar stem kon leggen. 

Oei, heb je ff?
Uit de tijd (jaren terug) dat ik nog dacht dat ik Bi was en ook met mannen date heb ik een aantal parels. Mijn hemel.
Die ene vent die een bank aardappel (V) zocht en op de eerste date zijn tragische jeugd over mij heen goot. Ik had 30min gefietst en hij heeft ook veel herhaald dat dat echt heel knap van mij was.
Of die vent die in zijn oudste kleding op kwam dagen (fleecevest met vlekken en dito broek), zwaar depressief was en op een zoldertje woonde bij mensen in huis.
Of die ene waar ik uiteindelijk nooit een eerste date mee heb gehad omdat hij zo opdringerig was. Het was januari, ik had griep en die vent dacht dat het wel kon dat hij voor mij ging zorgen. Hij had een sollicitatiegesprek in mijn stad en dat was mooi want als hij de baan kreeg kon hij lekker bij mij slapen. Hij was jarig in mei ofzo, of ik het zag zitten om dan samen gezellig een kookcursus te doen. We hebben elkaar nog nooit gezien, wat denk je zelf!!!!

Toen ik eindelijk overtuigd was dat mannen het niet voor me waren en echt overtuigd uit de kast was als zijnde lesbisch heb ik ook wat beroerde dates gehad.
Die keer in een bar met een vrouw (rond de 40) die bij haar ouders was gaan wonen na haar scheiding en dat eigenlijk wel best vond. Of die date waarbij ze me helemaal niet heeft aangekeken.

Ik weet zeker dat ik er een aantal ben vergeten.

Gelukkig ondertussen wel een super lief en fijn iemand gevonden. Dat was vanaf date 1 al raak.

Geen date, dat heette toen nog niet zo, maar een afspraakje met een prille vlam. We gingen uit eten maar het was al laat, het was heel warm in het restaurant en ik was wat gespannen, voor mij het ultieme recept om flauw te vallen. Ik voelde het aankomen en was uit voorzorg naar het toilet gegaan. Daar ben ik op de grond gevonden, er was een dokter in de zaal, en toen ik was bijgekomen moest ik ook nog overgeven. Mijn prille liefde heeft me naar huis gebracht, in bed gestopt en is zelf op de bank gaan slapen.

ProfitableMantis53

ProfitableMantis53

20-03-2022 om 14:45

Ik was  nog in de telefonische kennismakingsfase met iemand. We hadden elkaar dus nog niet ontmoet. Op.het eind van een gesprek waarbij ik had aangekondigd zo te gaan slapen, vroeg hij mij een sms'je te sturen als ik veilig in bed lag. Dat vond hij fijn om te weten
(Ik was dus gewoon thuis, het was niet dat ik eerst nog op de fiets door het donker moest oid)

Een andere date was ik wel al een keer mee op stap geweest, en hij liet toen al weten dat hij mij wel leuk vond. Maar hij klaagde ook al meteen over zijn ex die de omgang met zijn kind in de weg zat enzo. Na de date ging hij me bellen, maar ik zat natuurlijk niet naast de telefoon ( vast nr toen nog) dus hij trof me de eerste keer niet thuis. Zegt ie de keer daarop: als ik jou bel, waarom neem je dan niet op?

Toen heb ik het maar afgekapt.

Ik had een jongen leren kennen tijdens een avondje uit.
Afgesproken om een week later samen naar de kermis te gaan, Pffff het was een lange avond :
Het begon met een hoop gerochel gevolgd door een dikke klodder spuug op straat. Hij was veel, zoals wij in Drenthe zeggen, aan het snakken, dit betekent opscheppen over materiële zaken. Kwam een hoop onzin uit, veel gepraat over zijn ex. En toen hij mij bij huis afzette, kon die zichzelf ook nog binnenwurmen met de smoes gebruik te willen maken vh toilet. Daarna bleef die ook nog lang plakken op de bank. 
Man man, kreeg die kerel niet weg, was nog jong en durfde niet. 
Na een afgewezen zoen, droop die eindelijk af.

Mijn eerste blind date. We hadden rond lunchtijd afgesproken, maar hij wilde alleen koffie. Hij schepte op over zijn merkkleding en dure auto terwijl ik in een oud koekblik reed. Daarna zei hij keihard middenin dat drukke lunchtentje dat we niet bij elkaar pasten. Iedereen keek onze kant op. Ik was het zeker met hem eens, maar dat had best wat tactischer gekund. Echt totaal niet mijn type, nooit meer gezien daarna.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.