Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Vraag van de dag 2 juni: waar zou jij nooit mee stoppen?

Zojuist het liedje, I'm never gonna not dance again, i never throw away my dancingshoes.
Wat mij op de volgende vraag bracht:
Waar zou jij echt nooit mee stoppen?
Of versimpeld gesteld: wat zal jij echt altijd blijven doen?


lientje69

lientje69

02-06-2023 om 15:00 Topicstarter

TO begint.
Ik zou echt altijd blijven boeken  lezen.
Mijn grootste hobby. Mijn ogen worden nu slechter, gelukkig  zijn er veel mogelijkheden  om te blijven lezen. Als ik tzt echt zonder zicht kom te zitten, stap ik over op luisterboeken. Dat is wel niet echt helemaal hetzelfde, maar toch.

creatieve dingen doen. Als ik iets creëer, voel ik dat ik leef. 

lientje69 schreef op 02-06-2023 om 15:00:

TO begint.
Ik zou echt altijd blijven boeken lezen.
Mijn grootste hobby. Mijn ogen worden nu slechter, gelukkig zijn er veel mogelijkheden om te blijven lezen. Als ik tzt echt zonder zicht kom te zitten, stap ik over op luisterboeken. Dat is wel niet echt helemaal hetzelfde, maar toch.

Voor mij geldt precies hetzelfde. Ik moet en zal lezen. Vreselijk vind ik het als ik gevloerd ben door migraine en het echt niet lukt.

MrsMary schreef op 02-06-2023 om 15:33:

[..]

Voor mij geldt precies hetzelfde. Ik moet en zal lezen. Vreselijk vind ik het als ik gevloerd ben door migraine en het echt niet lukt.

Beide berichten zijn zo herkenbaar. Ik heb een tijdje een enorme leesdip gehad, door stress. Ik kon geen letter meer lezen. Dat heeft me denk ik nog wel ongelukkiger gemaakt dan de situatie waarin ik zat die uitzichtloos leek. Het niet kunnen lezen maakte het nog veel erger. Kon in moeilijke tijden namelijk altijd even ontsnappen van de werkelijkheid, vooral in mijn jeugd was dit zeer welkom. 

Gelukkig lukt het nu al een tijdje weer, lekker wegduiken in een boek. 

Fotograferen. (Tenzij het fysiek niet meer zou kunnen)

idem,lezen tot ik er dood bij neer val 

Boeken inderdaad, zon, katten en chocolade.

Lezen, en ik hoop nog heel lang door te kunnen gaan met bordspellen (nog zeker een jaar of 10) voor ik aan de bingo moet

lezen, yoga, wandelen/hardlopen 

Ik hoop met positief zijn 😊 natuurlijk heb ik dagen dat ik wat minder positief ben, maar in mijn basis ben ik een positief en vrolijk mens.

Oh en chocola natuurlijk 😁
Eten überhaupt. Ik snap die mensen/sektes nooit die verlichting willen vinden zonder eten. Eten is toch veel te leuk en lekker om het niet te doen 😁 Niet alles natuurlijk en ik eet ook wel gewoon om dat het moet, maar ik kan me altijd zo verheugen op lekker eten 😊

En ademen, dat lijkt me ook wel handig. Of in elk geval voorlopig nog niet

Proberen om te blijven genieten van de kleine dingen: een warme mok koffie, een goede maaltijd, de lach van stiefzoon of de kus van partner, luisteren naar de wind,...

Houden van mijn man en kinderen
Positief en gelukkig zijn
Lekker koken en eten
Genieten van de natuur, kunst en cultuur
Reizen en golfen

doen waar ik zin in heb, ook al vinden mensen dat stom (bijvoorbeeld omdat ik er te oud voor zou zijn).

Moirmel schreef op 02-06-2023 om 18:41:

Proberen om te blijven genieten van de kleine dingen:

Hier sluit ik mij helemaal bij aan!


Ik vind het een lastige vraag, vooral omdat het leven niet maakbaar is. Als je mij deze vraag 4 jaar geleden had gesteld had ik een zeer overtuigend antwoord kunnen geven, maar had ik het nu al nooit meer kunnen uitvoeren, omdat ik ongeneeslijk ziek ben geworden.

Ondanks dat leven met een ongeneeslijke ziekte best ‘zwaar’ is soms, levert het ook hele mooie dingen op…….en dat is puur en alleen genieten van de allerkleinste dingen die men voor lief neemt bij totale gezondheid. 😊

Ik kan mij ook helemaal aansluiten bij het genieten van kleine dingen. 
Het is wat mij overeind houdt. Als ik dat niet meer kan, blijft er niks meer over om van te genieten en dat weiger ik.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.