Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Vraag van de dag - 14/04/23: ben je blij met je gewicht?

Goedemorgen allemaal, 

De vraag van vandaag: ben je blij met je gewicht? En waarom wel of niet?

Om gelijk van wal te steken...ik ben niet blij met mijn gewicht. Ik ben 5 - 10 kg te zwaar (volgens de experts, boekjes, BMI en wat nog meer dan) en ik probeer daar wat mee te doen. Ben nu onlangs begonnen met maaltijdvervangers (shakes), maar ik word daar doodongelukkig van. 

Aan mijn voeding ligt het niet. Ik eet gezonde maaltijden en ben veel bezig met gezond koken, maar ik snoep tussendoor teveel. Ben dol op chocolade en koekjes. 

Ik denk overigens dat de overgang op dit moment ook niet helpt bij mij.

In ieder geval, hoe zit dat bij jullie?

Groetjes van Truus


Nee, er zou wel 15-20kg van af mogen/moeten. Maar ik vind het erg lastig op eigen kracht.

Ja ik ben tevreden. Weeg al sinds begin 20 ongeveer hetzelfde.Dat kon een kilo of 5 schelen, die zaten dan voornamelijk alleen aan de voorkant van mijn buik.  Maar sinds de overgang werd ik wat lichter.
Ik krijg t koud als ik minder weeg dus let daar wel op.
Ik snoep veel en merk dat chocolade wel  laat aankomen. Dus wie weet scheelt dat bij jou ook? 

Nee, ik heb ondergewicht. En het is heel lastig om op een gezonde manier aan te komen. Ook op de ongezonde manier niet, trouwens. Het is heel frustrerend. Zeker nu rondom zwangerschap, ben eerst weer de nodige kg's afgevallen en ben nu nog niet op mijn "normale" gewicht.   en eet ik echt spreekwoordelijk voor 2 op dit moment.  

Matig. Ik ben 1.65 en weeg 66 kilo. Nog wel binnen de marges van het BMI maar de laatste tijd zitten mijn broeken niet lekker meer. Ook voor mijn cholesterol zou er wat af mogen. Ik zou erg blij worden van een gewicht van 62 kilo.
Gezond eten doe ik ook, behalve dan dat ik erg graag zo hier en daar een kloddertje Zaanse mayo ergens bij eet.
Snoepen is ook een valkuil, vooral chocola en chips, die moet ik eigenlijk gewoon niet in huis halen.

nee, maar ook weer wel. Ik hou me er niet meer zo mee bezig. 

Op dit moment even niet.  Rond mijn 50e ben ik in ruim een jaar 11 kilo afgevallen en dat voelde goed.  Tot afgelopen kerst lukte het zonder mezelf teveel te ontzeggen om mijn gewicht op een stabiele 62,5 te houden, soms iets meer soms iets minder maar het voelde goed. 
Nu zit ik ineens weer aan de 64 (lengte 1.65 meter) en hoewel mijn kleding nog niet te strak zit wel ik het er wel weer af. 

ja en nee. Ik heb ook ondergewicht, maar het blijft wel stabiel. Ik probeer wel meer aan te komen maar het zit ook in mijn familie dus misschien is het ook gewoon mijn bouw. Inmiddels heb ik er wel wat meer vrede mee. 

Truusdemier

Truusdemier

14-04-2023 om 08:02 Topicstarter

Knutselkei schreef op 14-04-2023 om 07:56:


Ik snoep veel en merk dat chocolade wel laat aankomen. Dus wie weet scheelt dat bij jou ook?

Dank Knutselkei....ik probeer natuurlijk niet of zo min mogelijk te snoepen. Ik doe dat ook door maaltijden te nemen die mij voldoende energie geven gedurende de dag, zodat ik ook geen trek tussendoor krijg.

ShowyHummingbird30

ShowyHummingbird30

14-04-2023 om 08:03

Redelijk. Ik was vroeger dun, randje ondergewicht. Sinds een jaar of vijf zitten er 10 kg extra aan, overgangseffect denk ik. Als het hierbij blijft kan ik er mee leven, maar het moet niet blijven stijgen. Voor het eerst van mijn leven moet ik nu opletten wat ik eet. En dat valt me vies tegen.

Nee, ik zou 15-20 kilo lichter willen en moeten zijn. Ik eet geen suiker en snoep al maanden niet meer en drink sowieso nooit frisdrank maar dat helpt niet helaas. 

Nee nog niet al is het wel beter dan een jaar geleden want ben zo'n 13,5 kilo afgevallen.
Ook met shakes en repen en kha  maar sta nu een beetje stil. Wil er nog 5 kilo af.
Vooral van mijn buik en bovenbenen. Ik probeer 2/3 keer per week te sporten en hopelijk wordt het snel lekker weer zodat sávonds wandelen ook weer fijn wordt.

Nee, er mag wel 20-25 kilo af. En dan nog zou ik te zwaar zijn, maar daar zou ik al heel blij mee zijn. Ben wel bezig en dit jaar tot nu toe 7,5 kilo kwijt. Ik ben nog wel zwaarder geweest, dus langzaamaan gaat er wat af. Maar niet te snel, want weet ook dat het er dan zo weer bij zit. Ben 5 jaar terug in een half jaar 42 kilo afgevallen, ook met shakes en repen enzo, maar doe ik nooit weer. 

Ja, ik ben superblij met mijn gewicht. Ik heb een BMI van 20,5 en ik vind dat ik een mooi figuur heb. Al sinds ca mijn 18e heb ik dit figuur/gewicht en zelfs de overgang heeft er geen invloed op gehad.

Niet helemaal, ik was eind vorig jaar weer behoorlijk te zwaar geworden. In de afgelopen 20 jaar heb ik op en neer gereisd tussen de 75 en de 95 kg. Die 75 zal ik wel nooit meer halen, hoeft ook niet. Maar nu zit ik weer op de 82, dat lijkt alweer meer ergens op dan de 90 eind vorig jaar. Heel prettig om mezelf weer graag te zien in de spiegel en bepaalde kledingstukken weer gewoon aan te kunnen. 
Verder is mijn lijf wel in betere toestand dan ooit (ik ben 45) doordat ik bijna dagelijks yoga doe. Heerlijk om te voelen dat je sterker en soepeler wordt, alle pijntjes waar ik ooit last van had zijn ook helemaal weg. 

Ja, ik ben blij met mijn gewicht. Een tijdje geleden heb ik een paar buikoperaties gehad waardoor ik iets ben aangekomen en mijn ‘wasbordje’ is verdwenen, maar dat vind ik niet erg. Ik ben blij dat mijn core weer sterk is en dat ik weer lekker kan bewegen. Ondanks het aankomen zit ik nog ruim binnen een gezond gewicht. Ik ‘mag’ ook veel eten vanwege mijn lengte en mijn sportgewoonte (2500 kcal) en ik zou het vreselijk moeilijk vinden als ik op dieet zou moeten. Nou ja, ik bén op dieet, vanwege mijn allergie, maar ik hoef mijn trek niet te bedwingen. Lijkt me horror. Als ik trek heb, wil ik eten!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.