Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Vraag van de dag 1 mei: Wat is je favoriete souvenir?

Ik zet net mijn emaillen mokje in de vaatwasser, wat ik in Amerika kocht bij een fantastische boekwinkel, alvorens ik op een camper-trip langs wat nationale parken ging. Op de mok staat een heel mooie grafische afbeelding van een berg, wat naaldbomen, herten, een tent en een vuurtje. Elke keer dat ik die mok vast heb denk ik weer aan die reis. 

Wat is jouw favoriete souvenir?


Ik heb een prachtig schilderij op vakantie gekocht en ook een heel mooi kussenhoes. Mijn favoriet is mijn boodschappentas van mijn favoriete land. Ik hou van praktische dingen als souvenir die je nog heel vaak kunt gebruiken.

Een sleutelhanger die mijn (nu man) vriend na 4 maanden verkering voor mij kocht tijdens een weekendje weg. De ring met sleutels is inmiddels al 3x vervangen maar de geëmailleerde plaat met de skykline van de stad waar we waren is nog iedere dag in gebruik.  Al bijna 30 jaar. 

Mijn vrolijk gekleurde (papier-maché?) vis die ik in Latijns-Amerika heb gekocht 💃🏻

Een sieradenkist die ik een Hongarije heb gekocht. Heb hem al 14 jaar en ben er nog steeds heel blij mee. Hij is ook zo mooi dat hij een prominente plaats heeft in de huiskamer. En hij bewaard mijn bescheiden voorraad sieraden heel goed 

Een hoodie die ik een paar jaar geleden eens heb gekocht op een vakantiebestemming en thuis nog regelmatig draag. De naam van het land staat er met dikke letters op en ik waan me dan weer even in warmere sferen. 

Lali schreef op 01-05-2023 om 20:26:

Ik heb een prachtig schilderij op vakantie gekocht en ook een heel mooi kussenhoes. Mijn favoriet is mijn boodschappentas van mijn favoriete land. Ik hou van praktische dingen als souvenir die je nog heel vaak kunt gebruiken.

Ik neem altijd  boodschappentas mee. Van iedere vakantie. Soms gewoon een heel gave van  de lokale supermarkt ( vaak zoveel leuker dan hier) Soms iets anders.


idd beste souvenir. 

In elk land waar ik kom, koop ik een mooi kinderboek in de lokale taal. Deze verzameling staat op een speciale plank in de woonkamer. Altijd leuk om doorheen te bladeren en herinneringen op te halen. 

Mijn favoriete souvenirs gaan altijd op want dat zijn lokale etenswaren en bier , kruiden etc maar ik heb een kast vol met een schaap groter dan  het Empire State Building  wat erin staat en  de Eifeltoren en dat soort dingen waar ik regelmatig  naar kijk.

IngridT schreef op 01-05-2023 om 21:18:

[..]

Ik neem altijd boodschappentas mee. Van iedere vakantie. Soms gewoon een heel gave van de lokale supermarkt ( vaak zoveel leuker dan hier) Soms iets anders.


idd beste souvenir.

Boodschappentassen heb ik inderdaad ook tig

Dinerborden met met een mozaïek rand met vissen en schelpdieren. Ik kocht ze in Frankrijk en vroeg of ze plaatselijk waren dat waren ze niet . Thuis haalde ik de stickertjes eraf en ze bleken in Italië gemaakt.  Ik heb ze al heel lang en gebruik ze nog steeds met plezier.

Een rugkrabber van Lanzarote die echt fijn krabt😅

ik heb een wand in de gang met bordjes en monsterlijke beelden op een plank. Het rariteitenkabinet zeg maar. Altijd leuk binnenkomen en zorgt voor leuke gesprekken. En inderdaad boodschappentassen. Poosje geleden liep ik in de AH naast een vrouw met dezelfde Tesco-tas. Was echt grappig omdat we het tegelijk bij elkaar zagen. 

Grid-Art-20230501-223514254.jpg

Dit "verkeersbord" dat ik vond op de Pike Place Market in Seattle toen ik daar was voor mijn werk en ik een vrije middag had. Hangt boven de cavia-ren.

Wij nemen ook meestal etenswaren mee en een boodschappentas met leuke opdruk.
Zo heb ik een rode met opdruk van een picknick met pot aardbeienjam, broodjes, kleed e.d. waar ik altijd vrolijk van word en een simpel plastic ding van de supermarkt maar wel met een hele leuke opdruk van Asterix&Obelix.

Dingen die je kunt eten ( aparte pasta , mojo ,  palmhoning , tapenade , confiture ) en/of dingen die je kunt smeren ( aloe vera handcreme o.i.d. ) .

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.