Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Vraag van de avond van 18 april

Lees  jij graag ?
En zo ja 
Wat lees je dan ?


Roos55

Roos55

18-04-2023 om 18:07 Topicstarter

Ik lees graag .
Liefst thrillers . En ik lees nu de nieuwste van Nicci French .

Lezen vind ik best leuk, doe het alleen niet heel vaak. Binnenkort wil ik graag een tweede boek lezen van de schrijver Joel Dicker. Zijn eerste boek. Het boek van de Baltimores vond ik goed in elkaar gezet verhaal. Nu wil ik nog een boek van hem lezen: De zaak Alaska Sanders 

Het Boek van de Baltimores:

Tot de dag van het Drama waren er twee families Goldman: de Goldmans-uit-Baltimore en de Goldmans-uit-Montclair. De Goldmans-uit-Montclair, waarvan Marcus Goldman deel uitmaakt, zijn een middenklassengezin dat in een klein huis in Montclair woont. De Goldmans-uit-Baltimore vormen een welvarend gezin dat in een luxe villa in een rijke buitenwijk van Baltimore woont. Voor hen koestert Marcus een grenzeloze bewondering.
Acht jaar na het Drama besluit Marcus de geschiedenis van zijn familie te vertellen en blikt hij terug op de lotgevallen van de Goldmans-uit-Baltimore, op zijn dierbare neven Hillel en Woody en hun buurmeisje Alexandra. Al voor het Drama zich ontvouwde begon het vernis van de Baltimore-Goldmans langzaam scheurtjes te vertonen. Totdat alles op een dag instortte. En sindsdien wordt Marcus voortdurend door één vraag geplaagd: wat is er nu echt met de Baltimores gebeurd?De zaak Alaska Sanders:

Het vervolg op 'De waarheid over de zaak Harry Quebert' April 1999. Mount Pleasant, een rustig stadje in de Amerikaanse staat New Hampshire, wordt opgeschud door een gruwelijke moord. Het lichaam van een jonge vrouw, Alaska Sanders, wordt gevonden aan de rand van een meer. De politie verkrijgt al snel een bekentenis van de dader en zijn handlanger en sluit het onderzoek.
Elf jaar later ontvangt sergeant Perry Gahalowood een verontrustende, anonieme brief, die de uitkomst van het eerdere onderzoek geheel in twijfel trekt. Wat als er een grove fout is gemaakt? Met hulp van de bevriende schrijver Marcus Goldman, die inmiddels beroemd is geworden door zijn boek over Harry Quebert, besluit Perry het onderzoek te heropenen, met alle gevolgen van dien.
Met De zaak Alaska Sanders heeft Joël Dicker weer een absolute pageturner geschreven, een spannende, zorgvuldig opgebouwde thriller die de lezer keer op keer op het verkeerde been zet.

En als laatste zou ik deze willen lezen: Het Mysterie van kamer 622.
Dat  is het dan wel even/in ieder geval van deze schrijver.

De nieuwe pageturner van de auteur van Harry Quebert Aan het begin van de zomer van 2018 verblijft een schrijver in het luxueuze Paleishotel in het Zwitserse Alpendorp Verbier. Hij verblijft in kamer 623 en verbaast zich erover dat de kamer naast hem het nummer 621-bis heeft. Langzamerhand wordt duidelijk dat jaren eerder een moord is gepleegd in kamer 622, waarvan het politieonderzoek nooit is afgerond. De schrijver besluit zich volledig op de onopgeloste moord te storten: wat gebeurde er twintig jaar eerder in kamer 622?

Met de precisie van een Zwitserse meester-horlogemaker neemt Joël Dicker ons in deze duivelse en adembenemende roman mee naar het hart van zijn geboortestad, waarbij een liefdesdriehoek, machtsspelletjes, verraad en jaloezie op de achtergrond meespelen.

Scheelt dat mijn ouders het ene boek al hebben liggen, (De zaak Alaska Sanders) en ik straks twee weken zomervakantie heb in Juni. In de vakantie pak ik net wat sneller een boek dan buiten de vakanties om.

Ja, Fantasy en thrillers

Ja feelgood roman
Thrillerachtige roman

ShowyHummingbird30

ShowyHummingbird30

18-04-2023 om 18:41

Ja. Voornamelijk boeken, en af en toe achtergrondartikelen in een (zaterdag) krant. Geen tijdschriften meer, dat is toch steeds meer van hetzelfde.

Qua genre: veel nonfictie, geschiedenis, (populair) wetenschappelijk. Maar ik heb ook een zwak voor rampen en apocalyptische romans. 

ik zit op een heel gevarieerde leeskring, elke bijeenkomst een boek, ongeveer om de andere maand. Zo komen er boeken op m’n pad die ik zelf niet had verzonnen, onlangs verschenen, of van jaren her. Deze keer stond Tranen over Johannesburg op het programma. 

Ja! Ik lees van alles en nog wat. Thrillers, feelgood romans , jeugdboeken. 
Vandaag de nieuwste Esther Verhoef Alter ego uitgelezen , was ook weer zeer de moeite.

Ik las altijd heel veel, maar kan me de laatste tijd niet meer zo goed concentreren op boeken. 

Mijn favoriete genres zijn thrillers en fantasy.  Stephen King en Robin Hobb zijn mijn favoriete schrijvers. 

Ik lees me suf. Mijn grootste hobby.
Genre, romans, veel streekromans. Maar ook historische romans of liefdesromans.  Misdaadboeken zoals Baantjer, Tess Gerritsen, Linda van Rijn of Suzanne Vermeer. Soms een kinderboek van vroeger tussendoor , of een oorlogsboek ( de laatste nooit in deze tijd van het jaar, dan heb ik altijd nachtmerries gek genoeg)  Een enkele keer een boek met  psychologisch thema. 
Begin nu net in boek 51 van dit jaar. Best knap al zeg ik het zelf, naast werk, gezin en mantelzorg.

Dolfje schreef op 18-04-2023 om 18:58:

Ja! Ik lees van alles en nog wat. Thrillers, feelgood romans , jeugdboeken.
Vandaag de nieuwste Esther Verhoef Alter ego uitgelezen , was ook weer zeer de moeite.

Ook een goede schrijfster inderdaad, Esther  Verhoef!

Ik lees heel graag, maar heb er weinig tijd voor/maak er te weinig tijd voor. Het liefst fantasy en sciencefiction. Ik heb de 6 delen van Dune in de kast staan en eigenlijk wil ik die wel gelezen hebben voor de volgende film uit komt. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.