Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Vraag v.d. dag 6/3/23: Wat betekent Viafora voor jou?


Sassenach

Sassenach

06-03-2023 om 08:54 Topicstarter

Voor mij is dit forum een plek om interessante topics te lezen, wat betreft waar mensen tegenaan lopen in het dagelijks leven. Het doet me hierdoor vaak beseffen hoe goed ik het zelf heb.

Daarnaast vind ik hier een stukje gezelligheid. En zelfs structuur, door trouw mee te schrijven in bijv. het Semantle topic en natuurlijk bij de vraag van de dag.

Ik vind de sfeer hier ook prettig, dus ik vind het fijn om hier dagelijks te zijn.

Het lijkt soms wel bijna mijn levensinvulling 😂

Maar serieuzer. Voor mij is dit een plek waar ik met mensen van gedachten kan wisselen en kan lachen. Waar ik me vaak gesteund, gezien en begrepen voel. Waar ik het gevoel op mijn medeforummers te kennen juist omdat het een klein forum is en je elkaar in hele diverse topics tegen komt. Dat maakt ook dat je nog meer met elkaar meeleeft en meejuicht en dat zijn allemaal dingen die ik fijn vind

maar daarnaast is het natuurlijk ook gewoon mijn vermaak en afleiding van al die tijd die ik alleen doorbreng en dan is het fijn om juist online met mensen te praten

’s ochtends lekker op starten met een kop koffie en het viafora lezen.
Ideeën opdoen en inderdaad lezen wat mensen in bepaalde situaties doen en welke adviezen ze krijgen.

Ik vind het een heerlijk forum en ik ben heel blij dat het er is. Het voelt soms net als een hele grote vriendenkring. 

LostJellyfish83

LostJellyfish83

06-03-2023 om 09:51

ik pak 's morgens een bakkie koffie, een glas water en open dan het forum. Het zit inmiddels in mijn standaard ritueel 

Dan eerst een potje Semantle en de Vraag van de dag en dan ga ik verder lezen of er wat leuks of interessants is. Ik schrijf niet altijd evenveel mee en een vast kletstopic is er ook niet,  maar ik vermaak me hier prima en kom hier wel een paar keer per dag even lezen.  Een leuke afleiding is het, gedurende de dag.

SpiritedMagpie74

SpiritedMagpie74

06-03-2023 om 11:03

Het is leuk tijdsverdrijf en leest makkelijker dan een boek.
Ook leuk om adviezen te geven en soms te ontvangen... Je krijgt hier toch een ander soort advies dan van directe vrienden.

Bij Viva-forum had ik vaak het idee dat sommige meningen echt massaal afgesabeld worden. Dat gebeurd hier niet en dat vind ik wel fijn.

Ik vind het een leuk tijdverdrijf en gezellig om even mee te praten hier en daar. De zware onderwerpen vermijd ik zoveel mogelijk omdat ik dat juist niét zoek. 
De sfeer hier is leuk (op een enkele uitschieter na), dus dat is fijn.

's morgens eerst een kop koffie met een sigaretje en dan kijk ik mijn mail. Daarna viafora om wat bij te lezen en eventueel een reactie te geven. Ik vind het leuk om meningen van anderen te lezen.

Ik ben lid geworden om in het tuinen topic mee te schrijven dat vind ik een leuk tijdverdrijf. Ik reageer regelmatig ook in andere topics en ben ook wel een meelezer vind het interessant hoe andere tegen bepaalde zaken aan kijken. Hier ontmoet ik mensen met een andere achtergrond en andere meningen dan in mijn echte leven. Dus leuk en leerzaam.

Toen Viafora begon in coronatijd was het leuk tijdverdrijf tijdens de uren die ik stil moest zijn vanwege online vergaderingen en af en toe online lessen. Nog steeds bij ieder koppie thee pak ik het forum er even bij of als ik even niet wachten op iets of ergens. 

Als het lukt lees de hele dag door bij. Leuk om alles te lezen en af en toe mijn ei kwijt te kunnen. De sfeer is hier een stuk gemoedelijker dan op ‘het andere forum’.

Vind het ook leuk hier lekker mee te lezen, en zo mee te krijgen hoe anderen over bepaalde zaken denken. En af en toe ook te reageren/mee te kletsen op topics, al reageer ik meestal in de luchtigere topics. En vind het ook fijn dat de sfeer hier over het algemeen wel fijn en gemoedelijk is.

Ik vind het heel leuk om mee te lezen, vooral tijdens het sporten, over van alles en nog wat. Bovendien worden er over verschillende onderwerpen handige tips en meningen gegeven, dus nog leerzaam ook 😁👍🏻
Heb nog niet het gevoel dat ik er bij hoor, maar blijf gezellig meedoen 😁

Voor mij is dit forum een plek om interessante topics te lezen, daarnaast worden hier onderwerpen besproken waar (ik) in het dagelijks leven niet snel over gepraat wordt. Ik heb zelf niet echt vaste topics waar ik in mee schrijf, wel topics die ik vaker bezoek zoals dit topic.
Ik vind het vaak ook leuk om tv programma’s te bespreken, klinkt gek een soort gezelligheid/saamhorigheid omdat je samen iets ziet ook al Kijk je het soms niet tegelijkertijd.

Meelezen vind ik ook heerlijk, ik zit liever hier dan dat ik bijvoorbeeld Netflix kijk. 
Daarnaast vind ik het ook leuk om ervaringen/leefwijzen van anderen te lezen, en soms denk je dat iets een no-brainer is en dan toch zie je dat forumleden het anders aanpakken/denken/doen. 

Fijn vind ik ook dat je kan komen en gaan wanneer je wil en soms wat meer schrijft als anders en soms weer wat minder . En wat sommigen zeggen doordat het relatief klein is herken/ken je meer forumleden.

Loulou39 schreef op 06-03-2023 om 12:52:

Ik vind het heel leuk om mee te lezen, vooral tijdens het sporten, over van alles en nog wat. Bovendien worden er over verschillende onderwerpen handige tips en meningen gegeven, dus nog leerzaam ook 😁👍🏻
Heb nog niet het gevoel dat ik er bij hoor, maar blijf gezellig meedoen 😁

Interessant, wanneer hoor je(zelf) er voor jou gevoel er bij.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.