Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Vraag v.d. dag 6/2/23: Welke vakantieplek was onverwacht toch een leuke en/of mooie ervaring?

Het gaat om een plek waarvan je je van te voren niet al te veel voorstelde, maar achteraf blij bent er geweest te zijn.

Met dank aan MidasWolf


Sassenach

Sassenach

06-02-2023 om 08:08 Topicstarter

Tenerife.

Ik had er zo’n beeld bij van grote resorts waarbij je de hele dag in de zon ging liggen en drukke toeristische plaatsen waar proppers je de hele tijd lastig vallen.

Dat kun je ook allemaal op Tenerife vinden, maar het eiland is nog zoveel meer: We hebben er prachtige wandelingen in de natuur gemaakt. En je hoeft ook helemaal geen drukke accomodatie te boeken in plaatsen die overbevolkt zijn door toeristen. 

De eerste keer met man op een festivalcamping, heb er toen nog zelfs een topic over geopend omdat we al dik boven de 40 waren en dat nog nooit gedaan hadden en ik niet goed wist wat te verwachten . Die keer was het zo relaxed, we stonden op een rustig stuk en dus geen last van nachtelijke feestvierders. 

Het jaar daarop was het compleet anders helaas, toen nauwelijks een oog dicht gedaan, lek luchtbed ook nog en dus precies wat ik er eigenlijk al die jaren van had verwacht

Het meer van Como.

Het was een overnachtingsplek op weg naar onze vakantiebestemming in Italië. Van te voren had ik er niet veel van verwacht. Ik had een beetje het Gardameer idee in mijn hoofd, maar dit meer vind ik net iets mooier gelegen in de natuur en na mijn idee ook wat minder bekend als het Gardameer. 

De stad Como was leuk om door heen te struinen en het meer lag prachtig tussen de uitlopers van de Alpen. Daarnaast een goede uitvalsbasis om ook eens vakantie te vieren, waarbij ik ook nog eens zo in Zwitserland ben. 
Want verblijf in Zwitserland zelf is gewoonweg vrij prijzig. Niet dat ik hiermee een verblijf uitsluit. Hier zou ik zeker nog eens terug willen komen.

We hebben weleens een boottochtje, een excursie, gemaakt binnen grotten. Dan ging je met een vierpersoonsbootje de grot in en kreeg je bij elke nieuwe grot telkens een seintje dat je moest gaan liggen zodat je hoofd ook de grot in kon en niet buiten bleef steken. En de beloning was een dromerig beeld van groene kraakheldere wateren. Je moet dat niet doen als je al bang bent voor scans e.d. Ergens in Zuid-Europa maar de exacte locatie weet ik niet meer.

De camping in Undredal, Noorwegen. Heel klein, aan het fjord en aan de "doorgaande" weg.  Alles wat wij niet willen als we een camping kiezen. 
Toen we aankwamen zagen we een knollenveld met hobbels en kuilen, hoe gaan we daar de vouwwagen neerzetten riep mijn man meteen. 
Eerstvolgende camping met vrije plaatsen op 2uur rijden daar hadden we om 16.30 geen zin meer in. 
Kamp gemaakt en 3 heerlijke dagen gehad. 
Iedere ochtend kwamen er plaatsen vrij die in de middag weer bezet werden door anderen. Afhankelijk van de kampeermiddelen van de nieuwe gasten moesten we de pubertentjes weleens verplaatsen of de waslijn weghalen maar alles in harmonie en goed overleg. 
Toen ik was wilde doen kreeg ik voor xxx Noorse kronen de sleutel van het washok met wasmachine en mocht ik 2 uur alle apparatuur gebruiken. Met de belofte dat ik niemand anders in het hok liet.
Het grappigste aan deze plek was dat er iedere ochtend rond de klok van 10 een bus Aziaten het dorpje in reed die daar een ruim uur mochten rondkijken voor ze verder gingen naar Flam voor de bekende treinrit. Die Aziaten zetten alles op de foto,  de "supermarkt" (niet groter dan mijn slaapkamer), het fjord, en de camping met mijn lijn onderbroeken prominent in beeld! 

Allebei plaatsen waar ik werk gerelateerd was maar waar ik het zo heerlijk had dat het als vakantie voelde (en waar ik nooit aan gedacht zou hebben om er uit mezelf heen te gaan):

Turijn. Staat vooral bekend als industrie-stad, maar heeft ook een heerlijk oud centrum, aardige mensen, fijne restaurantjes, gewoon een heel prettige plek om te zijn. Behalve dan de überhippe wijk, daar vond ik de mensen niet leuk. 

Zürich. Had ik verder niet zo’n voorstelling bij, maar wat een zaligheid, zo schoon en aan dat prachtige meer, mooie kades langs een rivier waar dan soms weer een markt of vlooienmarkt stond, ik vond het er prachtig. Het was dan ook heerlijk weer, dat helpt natuurlijk ook. 

Santorini . Ik had er zo mijn bedenkingen bij , maar als je door het massatoerisme heen kan kijken , is het een schitterend eiland.

Tenerife heeft veel meer te bieden dan alleen grote resorts en drukke toeristische plaatsen. Er zijn prachtige wandelingen te maken in de natuur en je hoeft niet per se te verblijven in overbevolkte accommodaties die gericht zijn op toeristen.

Ik kan niet zoveel met deze vraag want ik zou nooit iets boeken op een plek waarvan ik denk dat het niet leuk is.

MMcGonagall schreef op 06-02-2023 om 09:52:

Ik kan niet zoveel met deze vraag want ik zou nooit iets boeken op een plek waarvan ik denk dat het niet leuk is.

Het kan bijvoorbeeld dat je onderweg naar je vakantiebestemming uren in de file komt te staan door een incident uiteindelijk besluit ergens te overnachten en dat die plek achteraf best leuk was, of dat je op een locatie toch dat ene stadje /locatie in de natuur meepakt omdat je er nu eenmaal toch bent.

Of omdat je partner graag iets wil zien natuur/stad/regio waar jij eerst bedenkingen  bij had.

faye_groen schreef op 06-02-2023 om 09:39:

Tenerife heeft veel meer te bieden dan alleen grote resorts en drukke toeristische plaatsen. Er zijn prachtige wandelingen te maken in de natuur en je hoeft niet per se te verblijven in overbevolkte accommodaties die gericht zijn op toeristen.

Tja, bij ons ook Tenerife. Vooral een auto huren en rond gaan rijden, dan kom je naast lelijke plekken ook de mooiste plekken tegen.

Wij hadden een vakantie geboekt naar Marmaris in Turkije maar mijn man wilde eigenlijk liever naar Icmeler een veel kleiner plaatsje daar vlakbij. Ik had gezegd dat ik echt geen 3 weken in dat saaie dorp wilde zitten. Toen we naar Icmeler gingen ben ik helemaal verliefd geworden op dat plaatsje en ik vond het veel gezelliger dan Marmaris. We zijn er in de vakantie vaak heen gegaan met de Dolmus. Het jaar daarop werd het dus 3 weken Icmeler en we zijn er daarna nog een paar keren geweest.

Vroeger als 16 jarige ging ik naar stmaartenvlotbrug 
En het was leuk 🙂

MidasWolf schreef op 06-02-2023 om 10:23:

[..]

Het kan bijvoorbeeld dat je onderweg naar je vakantiebestemming uren in de file komt te staan door een incident uiteindelijk besluit ergens te overnachten en dat die plek achteraf best leuk was, of dat je op een locatie toch dat ene stadje /locatie in de natuur meepakt omdat je er nu eenmaal toch bent.

Of omdat je partner graag iets wil zien natuur/stad/regio waar jij eerst bedenkingen bij had.

Dat is nog niet gebeurd. Zijn wens is naar New York of een bijbelreis naar Israël. Misschien gebeurt dat ooit en dan hoop ik vooral van het laatste dat het gaat meevallen.

Praag voor het toerisme het overnam

we zouden eerst naar Rome gaan, maar de tickets werden gewijzigd (weet niet meer waarom)
dus het werd Praag en ik had heel veel twijfels maar het was mij duizend 1000 meegevallen en super cheap zou graag nog terug willen maar vrees dat ik gillend weg ren. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.