Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Vraag v.d. dag 5/1/23: Wat is jouw lievelingstoetje?


Sassenach

Sassenach

05-01-2023 om 08:46 Topicstarter

Alles met chocola, karamel en slagroom vind ik lekker in een toetje. Tiramisu of brownies vind ik dan bijvoorbeeld heerlijk. 

Fondant au chocolat. Dat is een brownie gevuld met chocolade. Ik eet het ongeveer eens per jaar in een restaurant.

Dame blanche. De echte variant met warme chocolade in een kommetje. Of misschien toch crème brûlee.

Ik ben echt een sucker voor toetjes. Maar mijn lievelingstoetje is denk ik creme brulee. 

apple crumble met slagroom 

Iets van een speciale koffie zoals Irish of French enz. Ik vind ze eigenlijk allemaal lekker.

Een dame blanche of een flensje gevuld met zwitserse room met erbij ijs, slagroom, aardbeien en koekkruimels. Zooo lekker. Dat eet ik altijd als toetje in een van mijn favoriete restautants.

chocolademousse 

Oei, ik weet niet of ik echt een favoriet heb. Ik vind een zelfgemaakt toetje van mascarpone, slagroom, verse aardbeien en verkruimelde koekjes (Nizza) erdoor erg lekker, maar een crème brulee bestel ik graag in restaurants. Eens in de zoveel tijd heb ik ineens heel veel zin in een simpel bakje dubbelvla (wel chocola/vanille). Of gewoon lekker vers fruit (vooral als iemand anders het heeft schoongemaakt), bijvoorbeeld mango, ananas of aardbeien met een beetje suiker en balsamico-azijn. Of een bak Haagen Dasz ijs, in de smaak macadamia nut brittle. Vroeger had de ah van eigen merk zo'n beker ijs cookies in love, dat was een soort cookie dough, maar dan veel lekkerder. Ik heb nooit een goede vervanger gevonden, veel merken en huismerken geprobeerd, viel altijd tegen. Oh, wat nog wel een aanrader is (en wat ik binnenkort echt weer eens moet maken): mandarijnenmousse of sinaasappelmousse naar een recept van de Jumbo. En panna cotta! Eet/maak ik ook te weinig. 

Een kaasplankje....ik hou niet van zoet

Sassenach schreef op 05-01-2023 om 08:46:

Alles met chocola, karamel en slagroom vind ik lekker in een toetje. Tiramisu of brownies vind ik dan bijvoorbeeld heerlijk.

Precies dit! 

Kaas ja! En heel soms een affogato (espresso met een bolletje ijs erin)

Dan ga ik toch voor de creme brulee. Bestel ik eigenlijk bijna altijd haha.

EnchantedDragonfly18

EnchantedDragonfly18

05-01-2023 om 09:21

Kaasplank

Kaasplankje
Of iets met veel chocolade.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.