Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Vraag v.d. dag 4/12/22: Welk gerecht/recept maak je nooit meer, omdat het niet te eten was/mislukt was?

Half internet heb je afgestruind voor dat lekkere recept om te shinen bij het kerstdiner, die verjaardag, of een ander speciaal moment om te vieren. En terwijl jij trots om je heen kijkt, om de complimenten in ontvangst te nemen wordt het ineens opvallend stil. Verbaasd kijk je om je heen, je begrijpt er niks van. Tot je zelf een hap neemt…….

Met dank aan Auwereel.


Sassenach

Sassenach

04-12-2022 om 07:39 Topicstarter

Ik kan me gelukkig niet herinneren dat ik met een speciale gelegenheid iets nieuws in elkaar geflanst heb dat echt niet te eten was. 

Ik heb laatst wel een red velvet cake uit een pakje gemaakt, die was gewoon saai en vlak qua smaak. Die ga ik zeker niet meer maken.

En ik heb ooit zo’n voorgesneden soeppakket van A-H gemaakt: Dan krijg je voorgesneden groente met een zakje bouillon.(Volgens mij was het pastinaak/knolselderij.) Gatverdamme, dat smaakte letterlijk naar karton. Die heb ik na 1 hap dus laten staan.

Niet mislukt qua smaak maar wel van vorm: huisje van gemberkoek.

Jaren geleden ooit voor 50 cent de bakvormen ervoor gekocht na Kerst met het idee dat ooit te doen. Nooit gedaan totdat de kinderen kwamen en de jongste oud genoeg was om mee te bakken.

Wij met frisse moed alles gemaakt. Het ging goed totdat we hem in elkaar wilden zetten. Het ging steeds mis! Kinderen teleurgesteld wij een beetje maar we moesten er eigenlijk ook om lachen. Daardoor zij gelukkig ook. Uiteindelijk wel gesmuld van de losse koeken.

We konden zo in Nailed it, not!

Dit jaar gaan we maar iets bouwen van ontbijtkoeken. Dat ligt dichterbij ons bakniveau.

Maar als ik dan die plaatjes van zo'n perfect huisje zie...

PerfumedAlpaca84

PerfumedAlpaca84

04-12-2022 om 07:46

Ik heb een keer risotto met rode wijn gemaakt. Volgens het recept moest 75% van de bouillon vervangen worden door rode wijn. Ik had daar al 50% van gemaakt, maar zelfs dat was veel te veel. Het was echt niet lekker.

Gelukkig was het slechts één van de opties bij het familiediner.

Niet door mij gekookt, maar voor mij.
Ik was jarig en mocht kiezen wat ik wilde eten en ik koos voor een Indiase curry, die mijn moeder maakte uit een Indiaas kookboek. Volgens recept zou hij mild zijn, dus iedereen zou het moeten kunnen eten.

Bij de eerste hap begon iedereen te zweten en greep mijn familie naar de melk en begon met grote happen de witte rijst weg te werken, om het maar te blussen 😂
Ik kan redelijk wat hebben, maar zelfs ik had hier moeite mee. Het was echt gigantisch heet en totaal niet mild 😂

Waar het mis ging geen idee, misschien de verkeerde pepers, (het kookboek was gericht op westerlingen en eerdere curry's waren altijd heerlijk) maar dit recept is nooit meer gemaakt bij ons in huis 😂

PerfumedAlpaca84

PerfumedAlpaca84

04-12-2022 om 08:16

ooh dat heb ik ook een keer gehad, Lollypopje. Erg hè, dat het dan zoveel beter is dan je had verwacht!

Mijn vriend en ik hebben er een uitdaging van gemaakt en zijn gaan oefenen met pittig eten. Een jaar later heb ik precies dezelfde curry nog een keer gemaakt en konden we hem wel met gemak eten.

Ik eet in de winter graag knolselderij, zo'n echte wintergroente. Als 'frietjes' uit de oven, als soep, als geroosterde plakken uit de oven, etc. 
Vorig jaar kwam ik in een supermarkttijdschrift (Allerhande of Boodschappen ofzo) een recept tegen voor knolselderijpuree. De knolselderij moest gekookt worden in melk met zout, dan afgieten en tot puree gestampt met wat roomboter.

Vies! Vies! 
Dat recept had mijn geliefde knolselderij tot iets oneetbaars omgetoverd, zo jammer. 

Toen ik het voorstel voor deze vraag deed, moest ik aan dit recept denken, bonenpate met kappertjessaus:
https://www.ah.nl/kookschrift/recept/239333
Dat maakte ik ongeveer 35 jaar geleden in de woongroep waar mijn vriend (nu mijn man) woonde. Vooral de kappertjessaus werd niet in dank afgenomen en werd nog vaak als de horror aangemerkt. Het was nog een bijzondere gelegenheid, geen kerst, maar wel dat je goed voor dag wil komen. Les: niet iedereen houdt van kappertjes! In geval van twijfel, saus apart serveren.

Een te pittige curry is mij ook een keer overkomen. Ik maak regelmatig van alle restjes groenten een vegetarisch makkelijk curry. Ik gebruik dan kant en klare groene curry pasta. Gaat altijd goed tot die keer dat ik een ander merk curry pasta had. Ik had het wel vlak voor we gingen eten door en heb er toen een dubbele hoeveel cocosmelk bij gedaan resultaat was een soort van pittige soep die over de rijst lag. Niet voor herhaling vatbaar.

Ik heb een keer uit de losse pols een gerecht met kip en tutti frutti uit het kerstpakket gemaakt, zelf vond ik het goed te doen maar mijn kinderen zaten klagend en kokhalzend aan tafel ze hadden nog nooit zo iets smerigs gegeten. Het zijn normaal makkelijke eters dus heb ik ze maar een boterham gegeven. Mijn man was pas een paar uur later thuis vond het erg lekker en zei dit moet je vaker maken nou ik dacht het toch niet.

Zelf heb ik wel eens recepten die het net niet zijn, maar iedereen nog wel te eten vind voor die ene keer. Maar ik heb wel een leuk verhaal over toen mijn man en ik elkaar net kende. Hij zou voor mij koken en wilde indruk maken. Hij kookte eigenlijk bijna nooit, omdat hij nog bij zijn moeder woonde. Dus in de keuken van het studentenhuis waar ik toe woonde kwam hij aan met een volle boodschappentas. Hij had bedacht dat hij moussaka ging maken. Dat had hij zelf ook nog nooit gegeten. Het recept was veel ingewikkelder dan hij had gedacht, dus we hebben het samen klaar gemaakt. Ik vond het wel lekker, maar hij vond het zelf dus echt heel erg vies. Ik had dus nog voor 3 dagen eten en hij heeft een boterham met pindakaas gegeten. Hij vond het echt heel erg. Had zich er echt op verheugd en zo maak je natuurlijk ook niet echt indruk. Inmiddels is dat 15 jaar geleden en zijn we nog samen. Moussaka hebben we nooit meer gemaakt.

Niet door mij maar voor mij . Neef van man dacht ons een plezier te doen met konijn in rode wijnsaus . De hagel korrels zaten er nog in . Ik geloof dat ik op dat moment spontaan vegetarisch ben geworen.

Ik kreeg een recept dat zelfs de kinderen zouden kunnen maken, makkelijk, lekker en snel klaar. 
Spekjes bakken, gesnipperd uitje erbij,  pak spinazie a la crème erbij.  Ondertussen pasta koken, alles bij elkaar en op de bord kaas erover. 
Dat is dus in zijn geheel in de kliko gegaan echt niet te eten. Slijmerige snotconstructie.

Ik weet niet meer wat er mis ging maar ik had ooit een stoofpotje gemaakt. Halve middag in de keuken gestaan en wat was ik trots toen het klaar was! Totdat ik een hap nam.. Wat smerig! Ik weet nog steeds niet wat er mis is gegaan hahaha.

Bakblik schreef op 04-12-2022 om 09:25:

Ik kreeg een recept dat zelfs de kinderen zouden kunnen maken, makkelijk, lekker en snel klaar.
Spekjes bakken, gesnipperd uitje erbij, pak spinazie a la crème erbij. Ondertussen pasta koken, alles bij elkaar en op de bord kaas erover.
Dat is dus in zijn geheel in de kliko gegaan echt niet te eten. Slijmerige snotconstructie.

Grappig ! Dat is een van onze vaste recepten als we weinig tijd hebben. Wel nog met champignons er doorheen. 

kip in chocoladesaus, een recept van een bekende kok. Niet te eten..

heel veel recepten van de jumbo site. Het ziet er allemaal lekker uit, ingrediënten ook, maar het is tot nu toe nog nooit gelukt er iets lekkers van de maken.
Een echte misser was de pompoenlasagne. Ik vraag me werkelijk af of de verhoudingen wel kloppen. Teveel ricotta, te weinig pompoenpuree. Het was echt niet te eten! 
Dit was dan ook het laatste recept wat ik van de jumbo site heb gemaakt. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.